Sörfőző workshop a veresegyházi Malomban Esemény

Hirdetés

Két alkalmas sörfőző workshopra készülünk, tarts velünk! A célunk, hogy megismerkedjünk a sörfőzés alapjaival, az alapanyagokkal, a folyamatokkal, elkészítsük első saját söreinket és palackozva, saját cimkével ellátva haza is vihessük. Ebben a legnagyobbak segítségét kértük, a két alkalmas workshop alatt Csupor Márton és Papp Csaba vezet minket.

 

Első alkalom

  • Időpont: 2018. szeptember 30. 14.00-20.00
  • Helyszín: Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz, emeleti rendezvényterem
  • Tematika: Főzőedényes sörfőzés 

A legtöbb háztartásban megtalálhatóak azok az eszközök, melyek az otthoni sörfőzéshez szükségesek. Egy edény, egy tűzhely, néhány mérőeszköz és már mehet is a főzés! Megismerkedünk a sörfőzés lépéseivel, miközben lefőzzük a legnépszerűbb újhullámos sört, egy India Pale Ale-t.

IPA, azaz India Pale Ale: egy brit eredetű felső erjesztésű sörfajta. Neve onnan ered, hogy a 18. században, amikor India brit gyarmat volt, az oda szállított sörökbe nagy mennyiségű komlót tettek, hogy kibírják a hosszú hajóutat anélkül, hogy minőségük leromlana.  Ezt a sörfajtát kezdte el újraéleszteni az amerikai sörforradalom saját, még aromásabb, citrusosabb komlókkal.

  • Estebéd: Kétféle köménnyel pácolt tarja fűszeres burgonyapürével, majorannával vajon párolt kelkáposztalevéllel.

Második alkalom 

  • Időpont: 2018. október 14. 14.00-20.00
  • Helyszín: Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz, emeleti rendezvényterem
  • Tematika: Sörfőzés félautomata sörfőző gépen

A második alkalmat az előző alkalomkor készített sörünk palackozásával indítjuk. Gondosan felcimkézzük és már mehetünk is a modernebb technika irányába. Az elmúlt években egyre több sörfőzőgép vált elérhetővé, melyek nagyban megkönnyítik a sörfőző feladatát, de a sörfőzés élménye továbbra is megmarad. Ezzel sok időt spórolunk majd, amit a folyékony kenyér és készítésének részletesebb megismerésével töltünk majd, mik a jellegzetes ízek, aromák és színek, honnan erednek és hogyan alakíthatóak. Mit fogunk főzni? Egy barna búzasört! Mitől másabb ez a népszerű világos változatától? A workshopon ez is kiderül!

  • Estebéd: Sörben pácolt csülök, kemencés burgonyával, sörös malac jous-vel.

 

  • A két alkalmas workshop ára: 25 000 Ft
  • Az eseményre regisztrálni a sorvacsora@katlanmalom.hu e-mail címen vagy a 06709474009-es telefonszámon lehet.

Kapcsolat

  • Első alkalom:
    Kezdete:
    2018 Sep 30 14:00
    Vége:
    2018 Sep 30 20:00
    Második alkalom:
    Kezdete:
    2018 Oct 14 14:00
    Vége:
    2018 Oct 14 20:00
    Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz:
    Veresegyház ,
    Csokonai u. 5 ,
    2112 ,

Kapcsolódó

Glass of Jazz vol.5. - Egy este a borok és a jazz szerelmeseinek Esemény

Glass of Jazz vol.5. időpont

2019 Jan 24
  2019. január 24-én már az ötödik alkalommal érkezik a rendezvény a Cult In Glass szervezésében, ahol a kiváló borok rajongói találkozhatnak a jazz zene szerelmeseivel és közösen átélhetik, hogy ez a kettő miért is alkot tökéletes párost. Mindez Budapest szívében, egy igazán színvonalas, jazz-re -

Gyulai Pálinkafesztivál 2019 Esemény

Gyulai Pálinkafesztivál 2019 időpont

2019 Apr 12
Gyula 2019-ben ismét a pálinka fővárosává változik, és április 12. és április 14. között ismét e nemes nedü otthona lesz a várkert, ráadásul mindez már a 20, alkalommal történik, így az ez évi Gyulai Pálinkafesztiválon egy igazi, jubileumi ünneppel éltethetjük a hazai párlatot!   A rendezvény hár

budapest_beer_week_2019_fejlec

Beer Week in Budapest 2019 Esemény

Beer Week in Budapest 2019 időpont

2019 May 20
A Beer Week in Budapest 2019-ben visszatér, és még markánsabban, ugyanakkor még kifinomultabban vezeti majd a sörök szerelmeseit a jobbnál jobb nedükhöz a belváros jobbnál jobb helyeire. Egy teljes hét minőségi söröz és ízélmény vár tehát ránk 2019. május 20. és május 26. között a BPBW 2019 égisze a