Szállj fel a fine dinig óriáskerékre! - újabb gasztronómiai élmény a Barakában Cikk

Hirdetés

A Baraka megint élményt nyújt, amikor vacsorázni hív: új nyári menüjükben a tányéron szó szerint megelevenednek a fesztiválok, a vidámpark, és a nyári kavalkád, miközben egy új videóban elmesélik azt is, milyen egy séf élete

A nyár megérkezett a folyton nyüzsgő Budapestre is, André Bicalho, a Baraka séfje pedig megmutatja nekünk, hogyan vitt vidámságot a fine diningba. Mindnyájunknak vannak olyan gyerekkori élményeink, amelyek örülnénk, ha sosem múlnának: lubickolás a strandon, langyos délutánok egy parkban, kerti sütögetés a családdal… Az emlékek mindig megmaradnak, ezeket idézi fel a Baraka nyári menüje nosztalgikus ízekkel gondtalan gyermekkorunkból: pillecukor, popcorn, jégkrém, vattacukor, persze mindez új köntösben. Ki gondolta volna, hogy a fine dining ilyen derűs is lehet?

“A budapesti nyarak mindig édesek és naposak, a jókedv a levegőben van! Ez a szünidő időszaka, amikor barátainkkal és családunkkal élvezzük a szabad levegőn töltött időt. Van valami élvezet ebben a pihenésben, jó pillanatok, amikor csak lazulunk a teraszokon, vagy a Duna parton ülünk egy padon. Idén nyári inspirációként ennek a NYÁRI BOLONDOZÁSNAK számtalan könnyelmű arcát szerettem volna megmutatni.” – kezdi ecsetelni a séf nyári inspirációját – „A tányérokon megelevenednek a fesztiválok, a vidámpark, és a nyári kavalkád. Teszünk egy kiruccanást egy olyan kulináris világba, ahol a hozzávalók és a textúrák erre a szórakozásra és varázslatra emlékeztetnek majd, ahol részünk lehet egy nyári mulatságban annak minden vibrálásával és attrakciójával. Felkészítjük vendégeinket egy vidám és játékos szenzációra, szálljunk fel fine dining óriáskerekünkre. Élvezzük a nyári estét!”

 

A séf élete

Nem titok, André Bicalho heteket készül egy-egy új menü megalkotására. A koncepciót, az ételeket és anyaghányadokat pontosan tartalmazó leirat közel 100 oldal. A séf életéhez nem csak a főzés, de a számolgatás, alapanyagbeszerzés is hozzátartozik. És hogy mi még? A Baraka bepillantást enged a kulisszák mögé és egy rövid videóban meséli el séfjének életét:

A szezonban az egyik fő látványelem bizonyára az asztalra helyezett óriáskerék lesz a rák macaronnal, libamáj cukorkával és yuzu pillecukorral, de a brazil-portugál séf szolgál még további meglepetésekkel is.

A nyári menü legfinomabb fogásai között érkeznek: sárgadinnyeleves, citrom, gyömbér és kókusz; paradicsom textúrák és norvég homár, curry; Szent Jakab-kagyló, passiógyümölcs, dashi, retek; francia nyúl, málna, kumquat és uborka; kajszibarack, alma, sudachi, tofu. A karnevál és öröm ihlette finom megoldások új köntösbe bújtatva mutatják meg a nyár ízeit, illatait, színvilágát. Ahogy André Bicalho séf mondaná: “Készítse fel mindenki az ízlelőbimbóit az élénk és játékos ízekre, üljenek fel a Baraka óriáskerekére és élvezzék a nyári esték minden szépségét!”

 

Sajtóanyag: Baraka

Kapcsolódó

Április 6-án ismét Winelovers Grand! Cikk

Winelovers Grand 2024 “Annyi kiváló bor van a világon, hogy ha életünk minden egyes napján új palackot nyitunk, akkor is egészen hosszú marad még a boros bakancslistánk. Egy ilyen esemény, mint a Winelovers Grand kiváló alkalom arra, hogy jó néhány tételt kihúzhassunk erről a bizonyos listáról.” A fenti idézet - amely

Közel 10.000 liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Cikk

Közel tízezer liter sörrel készül az Indoor Sörfesztivál Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának. Rutinos sörfog

2024-ben az Eger Wine Meetup középpontjában a birtoképítés és a nemzetközi borpiac Cikk

Eger Wine Meetup 2024 Idén az Eger Wine Meetup visszatér évtizedes hagyományaihoz, és újra a szőlő- és borágazat szempontjából nyugalmasabb év eleji időszakban, február 15-16-án rendezi meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz: négy kiemelt tem

Korlátlan sörkóstoló a február végén Várkert Bazárban Cikk

Korlátlan sörkóstoló a Várkert Bazárban Két napon át tartó sörfolyam veszi kezdetét február 23-án az egyetlen hazai téli sörfiesztán, az immár 8. alkalommal, a Serfőző szervezésében jelentkező, Indoor Sörfesztiválon. A több mint 100 csapból korlátlanul kóstolható habos nedű mellett sörtörténeti kulisszatitkok és gasztronómiai finomságok