Szombaton kiderül melyik a 100 legjobb magyar bor Cikk
Hirdetés
A Winelovers márkanév mára egyet jelent a hazai borászok és boraik, valamint a minőségi borfogyasztók iránti elkötelezettséggel. A 116 oldalas Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazint az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztókat pedig támogassa abban, hogy a sokszínű kínálatban megtalálják azokat az igazodási pontokat, amelyek borválasztásukat segíthetik.
A cél tehát nem volt kevesebb, mint megnevezni és bemutatni azt a száz magyar bort, amely a hazai és nemzetközi borversenyek eredményei, valamint a szakmai ajánlók javaslatai alapján összeálló mezőnyből a zsűri pontszámai alapján kiemelkedik.
Bár középpontjában a száz legkiválóbbnak ítélt bor listája és részletes leírása áll, a magazin 11, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória (pezsgő és habzóbor; illatos fehérbor; olaszrizling; furmint; késői szüretelésű édes bor; aszúbor; rozé; kékfrankos; bikavér; bordói házasítás; Villányi Franc) legjobbjait is bemutatja annak érdekében, hogy az olvasók a lehető legteljesebb képet kapják a magyar borokról.
A Winelovers 100 – a 100 legjobb magyar bor magazin a toplistákon kívül izgalmas és friss, a magyar bor jelenét és jövőjét mérlegelő tartalommal jelenik meg. A zsűri elnökének felkért brit Caroline Gilby Master of Wine (tőle származik a címadó idézet) mellett a zsűritagok is megosztják a kóstolón szerzett tapasztalataikat. A magyar borok nemzetközi potenciálját egy másik Master of Wine segítségével elemzik. A magazin a borgasztronómia és a borkultúra fejlődését, a bormarketing, a címketervezés és a borversenyek témakörét is alaposan körüljárja. A Neszmélyi borvidék pedig 24 oldalas önálló mellékletben mutatkozik be.
„Magazinunk főszerkesztőjeként és a Winelovers 100 borbírálat zsűritagjaként a munkám egyszerre volt nehéz és könnyű; embert próbáló, kihívásokban bővelkedő, ugyanakkor örömteli és lelkesítő. Listánk nem ígér bizonyosságot. Élményeket viszont igen. Arra biztatjuk olvasóinkat, állítsák össze saját toplistájukat. A régi kedvencek mellé fedezzenek fel újakat – izgalmas borvidékeket, sosem kóstolt szőlőfajtákat, újragondolt borkészítési eljárásokat, tudatos és elkötelezett borászokat.” – ajánlja a kiadványt az olvasók figyelmébe Vancsik Ivett főszerkesztő.
A magazin online felületén előjegyzésben már több száz példány elkelt; szeptember 22-től pedig az újságárusoknál és a Libri könyvesbolt-hálózat üzleteiben is megvásárolható a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bormagazin. A listán szereplő borokkal az érdeklődők a Borkollégium mesterkurzusain, valamint a 2008. december 8-án megrendezésre kerülő Winelovers 100 nagykóstoló rendezvényen közelebbről is megismerkedhetnek.
Winelovers 100 magazin további információk>>>
- Winelovers -
Kapcsolódó
Fagyi féláron - Május 8-án újra itt a Magyar Fagylalt Napja Cikk
2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor az eseményhez csatlakozó cukrászdák és fagyizók országszerte féláron kínálják a fagylaltgombócokat. A szervező Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány célja, hogy felhívják a figyelmet a minőségi magyar fagylaltra, közösségi
Május 17-én újra Nyitott Főzdék Napja! Cikk
Május 17-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén is a különleges fűszerekkel, speciális komlózási eljárásokkal készülő, vagy épp különféle hordókban érlelt sörök lesznek a középpontban.
Ahogy azt a sö
Megvan a 2025-ös nyár desszertje? Cikk
Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, bulis, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készül, és április 20-tól a Szent István Bazilikánál bárki me
Márciusban jön a Taste Balaton Fesztivál! Cikk
Márciusban a TASTE BALATON fesztivállal indul a tavasz a Balatonon, amikor már mindannyiunknak úgyis hiányzik, hogy kimozduljunk, zsizsegjünk, szabadba menjünk, új élmények felé nyissunk. Utóbbiból lesz bőven a fesztivál 10 napja alatt: március 7. és 16. között 25 fő helyszínen és izgalmas TASTE B