Telt házat vonzottak a tokaji borok Hír

A Winelovers Tokaji Március Nagykóstolóján közel ezer látogató több mint 1300 palack bort fogyasztott el. A sétáló kóstolón mintegy 70 pincészet 160-nál is több különböző tokaji bora, az aszú különteremben pedig további 40, öt- és hatputtonyos tétel volt elérhető. A négy mesterkurzus több mint 130 tudásszomjas vendéget vonzott, de népszerűek voltak a Borkollégium ingyenes előadásai is.

Hirdetés

Gyorsan megteltek a Hotel Corinthia termei a március 25-i Tokaji Március Nagykóstolón, ahol közel 70 tokaji pincészet több mint 160 bora várta a borvidék rajongóit. Aki ezen a ragyogó tavaszi napon a borkóstolást választotta, biztosan nem csalódott – a látogatók a tokaj-hegyaljai borvidék színe-javát megkóstolhatták a nyolcórás rendezvény időtartama alatt. Minden hatodik vendég az aszú különtermet is meglátogatta.

A száraz fehérborok pályáján az alapboroktól kezdve minőségi piramis csúcsát képviselő dűlőszelektált furmintokig és hárslevelűkig igazán változatos volt a kínálat. Az édes boroknál a könnyedebb késői szüretelésű házasításoktól indulva a szamorodnikon át akár a különteremben elérhető közel 20 éves hatputtonyos aszúig is el lehetett jutni. A kiállítók között a borvidék nagymúltú pincészetei, jól ismert sztárborászai mellett a kisebb, újabb pincék is bemutatkozási lehetőséget kaptak – aki bizalmat szavazott nekik, jól tette, hiszen kifejezetten szép tételeket hoztak a kóstolóra. A régió legnagyobb szereplője, a Grand Tokaj tesztgyőztes 2015-ös Kővágó Furmintjával bebizonyította, hogy „nagyüzemi” keretek között is lehet – sőt, kell! – kiváló bort készíteni, míg a Tokaj Y generáció öt fiatal borásza megmutatta, hogy jó kezekben van Tokaj jövője – legyen szó furmintról vagy sárgamuskotályról, száraz vagy édes stílusról, biztos kézzel és jó ízléssel elkészített borokat hoztak magukkal.

Caro Maurer MW, aki a Szepsy 100 vs the rest of the (wine)world mesterkurzust és az egyik Pop-up School előadást is vezette, elismerően nyilatkozott a kóstolt borok minőségéről és komoly potenciált lát a furmintban. Véleménye szerint „a borvidék hasonló lehetőségek előtt áll, mint a portugál Douro, amely évszázadokon át az édes portói borról volt híres, ám az utóbbi 20 év munkájának köszönhetően kiváló minőségű száraz boraival is meghódította a világot”.

Aki a sétáló kóstolón túl elérhető tételeknél többre vágyott, azt négy izgalmas mesterkurzus, a Borkollégium ingyenes Pop-up School előadásai, Szepsy István 2015-ös dűlőszelektált borai és az aszú különterem várta. A gasztronómiai kiállítóknak köszönhetően senki nem maradt éhen – a tokaji borokhoz a mádi sajtkülönlegességek, a gourmet szendvicsek és az édes falatok egyaránt remek kíséretet biztosítottak.

"A tavalyi Bordói Novemberen 1100 vendéggel látogatói rekordot döntöttünk; az idei Tokaji Március pedig a szakmaiságát és a szolgáltatások sokszínűségét tekintve volt eddig abszolút csúcs a Winelovers tematikus nagykóstolók életében. Nem pihenünk – már készülünk a Kékfrankos Áprilisra.”- mondta el Tábor István, a rendezvényeket szervező Winelovers brand tulajdonosa.

 

Sajtóanyag: Winelovers

Kapcsolódó

Melyik a sör legnépszerűbb fűszere? Május 25-én (ez is) kiderül! Hír

Nyitott Főzdék Napja 2024 Május 25-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén a különleges fűszerekkel készülő sörök lesznek a középpontban. Ahogy azt a sörkedvelők az elmúlt négy évben már megszokhatták, tavasszal újra megnyitnak

Ónódi Eszter és Piszkor Norbert séf exkluzív menüt rakott össze a MADHOUSE Bistronak Hír

Ónódi Eszter - Madhouse Bisztró Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttartha

Soproni Sörnapokkal indul a SopronFest 2024! Hír

Demjén Ferenc - Soproni Sörnapok 2024 Punnany Massif, Budapest Ragtime Band, Demjén Ferenc, Kispál és a Borz, Necc Party, Csík Zenekar, Kraak & Smaak és Be Massive Horizon – hogy csak néhányat említsünk a SopronFest mostanra teljessé vált Fő téri programjából, amely Soproni Sörnapok néven várja a közönséget. A SopronFest nemcsak

Női energiák mozgatják az idei Gourmet fesztivált Hír

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkósto