Vár a hétvége legszínesebb menüje - Június 2-án indul a Gourmet Fesztivál 2023! Cikk
Hirdetés
Június 2-án újra megnyitja kapuit az ország „legfinomabb” eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. A rendezvény egy “országkóstolóként” is felfogható, amely három napon át, egy millenárisnyi területen mutatja be a legjobb hazai éttermeket és cukrászdákat. A vasárnap estig tartó Gourmet-ról persze nem hiányozhatnak a legjobb pezsgők, borok, sörök és röviditalok sem.
11. alkalommal, már kiforrott recepttel érkezik a gasztrofesztivál: mintegy 50 vidéki és fővárosi étterem, valamint tucatnyi cukrászda adja össze az ország legnagyobb menüjét, amelyen több mint 200 különböző étel és desszert található. Ezt kíséri a szintén rendkívülinek mondható italkínálat, amelyben mindenki megtalálhatja a kedvére valót.
Végigtekintve a menün, zavarba ejtő változatossággal találkozhatunk. Nápolyi pizzát kóstolhatunk a Digótól vagy Szabi a Péktől, és az olasz gasztronómiánál maradva, a Pomo D’Oro megmutatja, mi a pizza sushi és milyen a makaróni, ha házi és füstös. Lesz BBQ, méghozzá marhaszegy, de cserépedényben készült vegán töltöttkáposzta is Stoller Marcinál (+52 Etyek), és grill: rablóhús a füredi Vasüzlettől, libanoni nyársak a Baalbeknél vagy a Byblosnál, és steak a Hússzabóságnál. Ázsia a Gourmet-n is népszerű, a 101 Bistro baokkal készül, a Zhu&Co gőzbatyukkal, az Enso - a pacal mellett - tücsköt is kínál, Bíró Lajos tonkatsu rament ad, a Costes Izakaya-nál pedig ceviche, thaiföldi stílusban, Huszár Krisztián (SHO) teriyaki bárányt és céklát készít, a Yama-nál forró tom yum levest szürcsölhetünk, a Hibiscus-nál lesz a kimchi mennyország, és persze jön Wang Mester is, mindenféle jóval.
A csillagos éttermek és a sztárséfek is kitesznek magukért. Az esztergomi 42 Restaurant füstön sült salátával készül, Sárközi Ákos (Borkonyha) mangalicát és pisztrángot is készít, Rácz Jenőnél kacsamell lesz BBQ-zeller dashi emulzióban, a Costes tejesbárányt kínál, Mizsei János (MÁK) pedig idén sem hagyja ki a lángost.
Nagyot erősödik a vidék, sok új étterem mutatkozik be a Gourmet-n. A régi és új kiállítóknál a hagyománytisztelők és klasszikusabb ízekre vágyók is megtalálhatják számításaikat: hideg kovászos tökfőzelék (Sparhelt), lecsó és mátrai borzaska (Bori Mami), paradicsomos káposzta (Góré), haltepertő (Horgonyzó), zöldborsófőzelék mangalicás gőzbatyuval (Kistücsök), rántott borjú (Kreinbacher Bistro), hortobágyi palacsinta (Lokal47), vadas nyúl szalvétagombóccal (Öreg Prés), mákos nudli mézharmattal és törökmézzel (Rókusfalvy Etyek), de még medve rillette is lesz medvegombával és medvehagyma pesztóval a székelyudvarhelyi Páva Étterem jóvoltából.
Végül, de nem utolsó sorban, soha ennyi cukrászat nem volt még a Gourmet-n. A kínálatban pedig flódni, ekler, pavlova, makaron és csokoládé hegyek, mignonok, gerbeaud, töltött macskanyelv, vegán sütik és high-end desszertköltemények a Mon Petit-től és a Nour-tól. Ez persze még nem minden, a teljes menü a hivatalos oldalon érhető el.
Gourmet Fesztivál 2023 jegyek, programok >>>
Gourmet Fesztivál
Kapcsolódó
A pünkösdi hétvégén nyit a Plázs, indul a 10. jubileumi szezon Cikk
Immár hagyományosan a pünkösdi hétvégén nyitja meg kapuit a balatoni nyár ikonikus helyszíne, a siófoki Plázs. A jubileumi 10. szezon Rúzsa Magdi nagykoncertjével és a fiatalok ezreit vonzó Grand Opening eseménnyel veszi kezdetét június 7-én. Másnap vadonatúj koncerttel érkezik a Neoton Família, a
2025-ben is Bor & Pezsgő Fesztivállal indul a budapesti nyár Cikk
A nagy sikerű Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep idén immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a Szabadság téren, hogy bemutassa és ünnepelje a magyar és nemzetközi borok és pezsgők gazdag világát. A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat. Az elmúlt években a fesztivál a b
2025-ben is a Gyerek Szigettel kezdődik a vakáció Cikk
Rendhagyó koncertek, népszerű előadók, interaktív előadások, cirkuszi forgatag, zsonglőrök, cserkészek, kézműves foglalkozások, újdonságok és várva-várt kedvencek töltik meg a Hajógyári-szigetet június 20. és 22. között, ahol a Generali Gyerek Sziget ingyenes programjai garantálják a felhőtlen szó
Mi kerül idén a Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál poharába? Cikk
Egyre tudatosabbak, alkalomszerűbbek, ízlésükben nyitottabbak: ilyenek ma a magyar borfogyasztók. A Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál szervezői idén is azért dolgoznak, hogy a kulturált borfogyasztás és a borral kapcsolatos élmények újra a hétköznapok részévé váljanak, különösen a fiatalabb gener