„Vidd el sörözni a fatert!” - Apák napja kézműves sörrel Cikk

„Vidd el sörözni a fatert!” jelszóval hirdet rendhagyó apák napi programot egy magyar kisüzemi sörfőzde és egy sörökkel foglalkozó magazin közös felhívása. Az akció lényege az apák napjának népszerűsítése mellett az, hogy az érdeklődők jobban megismerjenek egy kézműves sörtípust.

Hirdetés

Az apák napját a XX. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként, június harmadik vasárnapján, előbb az Egyesült Államokban, majd egyre több országban. Az ünnep lényege, hogy ráirányítsa a figyelmet az édesapák családban betöltött szerepére.

Miközben az apák napjának ismertsége egyre növekedett, az USA-ból induló sörforradalom megteremtette az APA, vagyis american pale ale típusú söröket. A Kiskunfélegyházán működő Bäder Sörfőzde és a Beerporn.hu sörmagazin közös akciója az APÁk Napja pedig épp arról szól, hogy ünnepeljük együtt a sörtípust és az édesapákat, erre pedig remek alkalom megkóstolni együtt az american pale ale söröket!

Az APÁk Napja során pedig számos alkalom lesz a közös sörkóstolásra a vasárnapi ünnepet megelőző, pénteki kóstolónapon, június 15-én, amikor több kézműves sörözőben is egyszerre kerül csapra az APÁk Napja 2018. vagyis a Bäder Sörfőzde frissen elkészült American Pale Ale söre, amely tökéletes példája a stílusnak: Világos, könnyű, felső erjesztésű sör, amely a felhasznált komlóknak köszönhetően a végletekig aromás, sokszor citrusos, kellemesen trópusi gyümölcsös karakterű.

A résztvevő vendéglátóhelyek, amelyekben frissen csapolva kóstolható meg a sörkülönlegesség:

  • Legfelsőbb Beeróság
  • Lumen Kávézó
  • Pepin Kézműves Söröző
  • IF Cafe Jazz Club
  • Ganz Söröző
  • Wunder Sörművek
  • Beer Brothers Budapest
  • Léhűtő Craft Beer Bar
  • A sör üveges változata elérhető a Beerselection sörszaküzletben


További információk >>>

 

Sajtóaynag: Beerporn

Kapcsolódó

Mesterkurzusok a Vino Kóstoló Ünnepen Egerben Cikk

Eger régóta az egyik legkedveltebb úti cél a borrajongók körében. A gyümölcsös és változatos stílusú borokat adó borvidék augusztus végén ismét remek programmal és exkluzív mesterkurzusokkal készül az Eger-rajongók számára. A második Vino Kóstoló Ünnepen, amelyet augusztus 24-én és 25-én rendezne

Már itthon is elérhető a L’OR prémium kávé! Cikk

Végre a hazai kiskereskedelmi láncokban is elérhető már a kávézás aranymércéje, a francia L’OR: a prémium minőségű, különleges pörkölésű kávévariánsok az aromazáró alumíniumkapszula-csomagolás révén minden érzékre hatóan biztosítják a maximális ízélményt. A márka felkérésére a bevezetés alkalmából

Surf 'n turf napok a Plánéban Cikk

A Pláne Badacsony borterasztól már megszokhattuk, hogy a legtöbb nyári hétvégére egy-egy ismerős séfet vagy csapatot igazolnak ée a teraszra, akik a badacsonyi borok mellé fantasztikus ételeket készítenek. Pár hete már itt volt Balogh Gergely és Mogyorósi Donát a Budaörsi Halpiac, The Fishmonger-

A jó borlap titkai Fiáth Attilától Cikk

Öncélúan összeállított borlapok. Túlértékelt magyar tételek. Borok, amiket csak a sommelier szeret, de nem illenek az ételekhez. Milyen hibákat fedezhetünk fel egy borlapon, ha étterembe megyünk? Fiáth Attila borszakértő néhány fontos szempontra hívja fel a figyelmet. Fiáth Attila a kifinomult bo