„Vidd el sörözni a fatert!” - Apák napja kézműves sörrel Cikk

„Vidd el sörözni a fatert!” jelszóval hirdet rendhagyó apák napi programot egy magyar kisüzemi sörfőzde és egy sörökkel foglalkozó magazin közös felhívása. Az akció lényege az apák napjának népszerűsítése mellett az, hogy az érdeklődők jobban megismerjenek egy kézműves sörtípust.

Hirdetés

Az apák napját a XX. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként, június harmadik vasárnapján, előbb az Egyesült Államokban, majd egyre több országban. Az ünnep lényege, hogy ráirányítsa a figyelmet az édesapák családban betöltött szerepére.

Miközben az apák napjának ismertsége egyre növekedett, az USA-ból induló sörforradalom megteremtette az APA, vagyis american pale ale típusú söröket. A Kiskunfélegyházán működő Bäder Sörfőzde és a Beerporn.hu sörmagazin közös akciója az APÁk Napja pedig épp arról szól, hogy ünnepeljük együtt a sörtípust és az édesapákat, erre pedig remek alkalom megkóstolni együtt az american pale ale söröket!

Az APÁk Napja során pedig számos alkalom lesz a közös sörkóstolásra a vasárnapi ünnepet megelőző, pénteki kóstolónapon, június 15-én, amikor több kézműves sörözőben is egyszerre kerül csapra az APÁk Napja 2018. vagyis a Bäder Sörfőzde frissen elkészült American Pale Ale söre, amely tökéletes példája a stílusnak: Világos, könnyű, felső erjesztésű sör, amely a felhasznált komlóknak köszönhetően a végletekig aromás, sokszor citrusos, kellemesen trópusi gyümölcsös karakterű.

A résztvevő vendéglátóhelyek, amelyekben frissen csapolva kóstolható meg a sörkülönlegesség:

  • Legfelsőbb Beeróság
  • Lumen Kávézó
  • Pepin Kézműves Söröző
  • IF Cafe Jazz Club
  • Ganz Söröző
  • Wunder Sörművek
  • Beer Brothers Budapest
  • Léhűtő Craft Beer Bar
  • A sör üveges változata elérhető a Beerselection sörszaküzletben


További információk >>>

 

Sajtóaynag: Beerporn

Kapcsolódó

Egy hónap múlva tavaszváró mini-SVÉT a Rosinantéban Cikk

Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a

Enrico Crippa: „A magyar éttermeknek önbizalomra van szüksége, és nem kell félniük a paprikától!” Cikk

A Dining Guide étteremteszteléseit idén Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje vezette, aki a múlt hét folyamán látogatta meg a legjobb hazai éttermeket. A nemzetközi szaktekintélyt meglepte a magyar topéttermek szervizeinek magas színvonala, és elvarázsolta a magyar

Igluban Budapest felett - vár a 360 Bar téli kiadása! Cikk

Itt a hideg és sokaknak hiányoznak a nyáron megszokott szabadtéri szórakozóhelyek, pedig télen sem csak a négy fal között szórakozhatunk. A csodálatos Budapest panorámájáról ismert 360 Bar iglu terasza kihagyhatatlan élmény azoknak, akik a gasztronómia szerelmesei és egy hangulatos téli helyszínt

Szaloncukros sörkülönlegesség a téli napfordulóhoz Cikk

December 21-én a tél leghosszabb éjszakája köszönt ránk, hogy aztán néhány nap múlva minden nappal egy picit több világossággal induljunk el a tavasz felé. A Yeast Side Sörfőzde és a Beerporn.hu sörmagazin egy igazán különleges sörrel ünnepli idén a téli napfordulót.Az ünnepi főzet neve The Darkes