Winelovers Grand: április elején érkezik a borkedvelők 800 tételes paradicsoma Cikk
Hirdetés
2023. április 1-jén ismét a borok kerülnek a középpontba a Corinthia Budapest impozáns termeiben, és ez nem áprilisi tréfa! A Winelovers Grand az év első borfesztiválja hazai és nemzetközi borok óriási kínálatával. Az eseményen több mint 150 hazai bor- és pezsgőmárka képviselteti magát legalább 700 tétellel, valamint további nemzetközi márkák legalább 100 féle bora is kóstolható. De nemcsak a kóstolható tételek mennyisége és minősége az, amiért minden borkedvelőnek ott a helye a Grand-on!
Az edukációt ugyanis az idei évben is a rendezvény központi elemévé teszik. A kóstolás mellé kapott szakértő magyarázat segít, hogy a résztvevők boros tudása számottevően fejlődjön. A rendezők kiemelt célja, hogy a vendégek minél több ismerettel gazdagodjanak az esemény során, hogy “értő” borfogyasztóvá váljanak. Partnerük ebben hazánk legrégebbi, legelső boriskolája, a Borkollégium, valamint a borfogyasztók oktatását világszinten egységes sztenderdek mentén lebonyolító londoni székhelyű Wine & Spirit Education Trust (WSET). A rendezvény egész ideje alatt ingyenes szakmai pop-up kóstolási tréningen vehetnek részt az érdeklődők.
Az ingyenes borkóstolási tréningeken prémium párlatokat és söröket is megismerhetnek a vendégek, emellett további 4 kiemelt mesterkurzust is szerveznek, amelyeken olyan, “haladóbb” témákban adnak elő a Borkollégium elismert oktatói, mint Crémant, Rioja, Metodo Classico - Olasz pezsgők tradicionális eljárással és Cabernet Franc of the World. Már a címek is sokat sejtetőek, hát még a borok, amelyek ezeken a mesterkurzusokon elérhetővé válnak!
A szervezők idén is 200 db “A Jövő Borfogyasztója” szuper kedvezményes jegyet hoztak létre azoknak a 18-25 éves fiataloknak, akik az ingyenes borkóstolási tréningek egyikén szeretnének megismerkedni többek között az örömszerző borivás és az ismeretszerző borkóstolás közötti különbséggel, a bor szerkezeti elemeivel, a borok minőségét befolyásoló tényezőkkel. A jövő borfogyasztóinak edukációját a Koch Borászat támogatja: a négy kóstolási tréning során Koch Csaba borain keresztül lehet az alapvető hazai borstílusokat megismerni a cserszegi fűszerestől, a friss rozékon át a testesebb villányi szőlőből készült cabernet sauvignon-okig.
A borszakmában dolgozó kollégák ismereteinek bővítése céljából további 200 kedvezményes jegyet biztosítanak.
A teljesárú jegyek mellé további kiegészítő jegyek is elérhetőek már a honlapon:
-
a nemzetközi borok termében a sokszor oly nehezen beszerezhető külföldi tételek sokasága és erősített borok is várják a vendégeket,
-
a csúcsborok termében, a nemzetközi boros rendezvények mintájára bevezetett különteremben az érdeklődők külön asztalnál ülve, minden zavaró tényező kiszűrésével tesztelhetik a csúcskategóriás borokat, sommelier-k segítségével.
A nemzetközi kiegészítő jegyet vásárlók ingyen részt vehetnek továbbá A világ fő bortermelő országai című pop up előadáson is, ahol olasz, francia, spanyol, új-zélandi, ausztrál, dél-afrikai és chile-i alapstílusokkal ismerkedhetnek meg.
A Winelovers rendezvényektől megszokott módon VIP jegyek is elérhetőek, amelyek a VIP terembe való belépésre jogosítanak fel, és extra catering-gel és kizárólag a Royal Lounge teraszon elérhető tételekkel várják a vendégeket.
Winelovers Grand 2023 további információk és kedvezményes jegyvásárlás >>>
Windelovers
Kapcsolódó
Kávé és pirítós ízű IPA – nem fogynak el a kisüzemi sörfőzdék ötletei Cikk
A hazai kisüzemi sörös színtér kreativitását korábban sem érhette vád, egy budapesti gerillafőzde azonban most szintet lépett: egy „teljes reggelit” álmodtak bele egy IPA típusú sörbe, kávéval, naranccsal és pirítóssal.
A kisüzemi sörös piac legkreatívabb sörfőzői egyre szokatlanabb kombinációkka
Újra az Egri Csillag Héttel indul a tavasz! Cikk
Tavaly indult el a tematikus Egri Csillag Hét, és idén március 9. és 16. között újra a figyelem középpontjába kerül az egri bikavér fehérboros párja. Országszerte éttermek, borbárok, borkereskedések és maguk az egri pincészetek szerveznek programokat, ajánlanak tavaszi fogások mellé egri csillagot
Otthoni BBQ receptek egy amerikai sörfőzőtől Budapest szívében Cikk
Az USA-ból hozott receptek alapján, a négy legfontosabb BBQ iskola stílusában készülnek a fogások Budapest egyik legújabb éttermében. Az amerikai tulajdonos már remekül beszél magyarul, az ételek mellé pedig saját söreit kínálja.
A Nyugati Pályaudvartól két percre, a Jókai utcában nyitott meg a T
20. születésnapját ünnepli az Egri Borszalon december 29-én Cikk
Idén huszadik alkalommal gyűlnek össze az egri borászok és a borkedvelők, hogy ünnepi keretek között a legszebb egri borokkal búcsúztassák el az épp elmúló évet. A sétálókóstolóra a korábbi évek hagyományainak megfelelően most is december 29-én kerül sor Egerben.
Az Egri Borszalont 2001-ben rende