Szabadtéri Színházak Szövetsége - Elérhető a nyári programkínálat! Cikk

Hirdetés

A Szabadtéri Színházak Szövetségének tagszervezetei ismertették nyári programjaikat, országszerte 34 bemutatóval, 350 előadással készülnek és 250 ezer nézőt várnak. A kőszínházak nagy része zárva van nyáron, de a Szövetség szervezetei ebben az időszakban is színházi élményt adnak a látogatóknak. A tagszínházak célja, hogy a nyári időszakban is magas szintű kulturális élményt nyújtsanak a látogatóiknak, elismert művészek közreműködésével.

Pócza Zoltán újonnan megválasztott elnök elmondta, azon dolgoznak, hogy tevékenységük, ismertségük és elismertségük növekedjen. Meggyőződése, hogy a magyar kultúra terjesztésének ügyét csak így lehet előmozdítani: sokszor új színházlátogatókat nevelnek, akiket szabadtéri játszóhelyeik varázsa csábít első alkalommal a nézőterekre, s akik aztán a nyáron megismert, megkedvelt művészeket a kőszínházi évadban is szeretnék újra látni a színpadokon.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2017-ben pályázati keretből 248,5 millió forinttal támogatja a szabadtéri színházak működését. Ez közel 30 millió forinttal több a tavalyi évhez képest, amikor a Szövetség tagjai 18 új bemutatót hoztak létre, 289 előadást tartottak és 157 000 látogatót fogadtak.

A Szövetség tagjainak nyári programkínálata részletesen megtalálható a weboldalukon: 

szabadteriszinhazakszov.hu

 

Sajtóanyag: Szabadtéri Színházak Szövetsége