A Góbé táncházas koncerttel és live lemezzel zárja az évet Cikk

Góbé zenekar

Hirdetés

A Góbé zenekar 2023-ban sem unatkozott: összesen nyolc országban turnéztak, de itthon is állandó szereplői voltak a vidéki kluboknak és fesztiváloknak, így bőven van okuk az ünneplésre az év végén. A Góbé december 20-án a Gödör Klubba invitál mindenkit évzáró koncertjére, ahol a fellépés után közös táncház veszi kezdetét a zenekar teljes legénységével. Sőt, az év lezárásaként még egy koncertlemezt is kiadnak.

A Góbé idén is rengeteg embert perdített táncra határon innen és túl: negyven koncertet adtak a Kárpát-medencében, köztük olyan fesztiválokon, mint a Fishing On Orfű, a Művészetek Völgye, a SZIN vagy a Double Rise, Budapesten pedig többek közt az Akvárium Klubban, a Kobuciban és a MOM Kultban lehetett velük találkozni, utóbbi helyszínen egy különleges, a KamaraSzólistákkal közös crossover koncerten. Turnéztak Erdélyben, Franciaországban, Lengyelországban és a Balti-államokban, olyan neves fesztiválokon is megfordultak, mint az észt Viljandi vagy a lengyel Cheremcha, több mint 20.000 kilométert megtéve így a turnébusszal.

A zenekar az alkotás terén sem tétlenkedett: Miért kell? című klipes daluk a Klipszemlén bekerült a Top5 legjobb ötlet kategóriába, a Rebekát Oscar Beerten belga hegedűművész közreműködésével jelentették meg, év végén pedig az Azért se élő, vonós hangszereléssel kibővített változatát mutatták be. Utóbbi dal a zenekar hamarosan megjelenő, Góbé 15 – Müpa live című lemezén is helyet kap, amelyen a csapat tavalyi, 15. születésnapján elhangzott dalai szerepelnek számos kiváló vendég közreműködésével. A lemezt a rajongók már a koncerten is beszerezhetik.

Egy ilyen évet tehát érdemes jól búcsúztatni, a Góbé pedig ennek is mestere: pörgős hangulatú koncertjük mellett egy hatalmas táncházzal is készülnek. A táncház különlegessége, hogy kezdésként – nem megszokott módon – mind a hatan csapnak bele egy moldvaiba, hogy aztán a Góbé FolkSide húzza a páros táncok alá valót. Találkozzunk december 20-án a Gödörben!

Góbé karácsonyi koncert és táncház jegyek >>>

 

Góbé

 

Kapcsolódó

A Budapest Park megmutatja, mitől menő igazán a népzene Cikk

Táncház x Budapest Park   A Budapest Park öt évvel ezelőtt, Szabó Balázzsal közösen szervezte meg először a nagytánctéren a szórakozóhely történetének első táncházát. Még őket is meglepte, mekkora sikert aratott az élőzenés mulatság, amelynek különlegessége, hogy teljesen kezdőket is pillanatok alatt képes beszippantani.

Pop-up koncerttel és új remix EP-vel is jelentkezik a Carson Coma Cikk

Pop-up koncerttel és új remix EP-vel is jelentkezik a Carson Coma Megjelent a Carson Coma első olyan kislemeze, ami egyetlen dalra épít: a mainstream hírességeknek görbe tükröt tartó, Beton.Hofival közös Frida Kahlo újragondolói között vannak elismert és feltörekvő producerek egyaránt. A végeredmény pedig nagyon izgalmas lett: drum and bass és dubstep mellett pé

A nyárnál csak a Plázs programjai forróbbak Cikk

A nyárnál csak a Plázs programjai forróbbak Itt a kánikula, a forróság elől pedig a legjobb, ha vízpartra menekül az ember. Ami pedig még jobb, hogy a legjobb bulik is a partra költöznek! A magyar tenger partján, a siófoki Plázs ezen a héten is rengeteg programmal várja a látogatókat. A buli már szerdán beindul, pénteken pedig Curtis, Metzk

Carl Cox mini fesztivált, a Thievery Corporation pedig világkörüli bulit hoz a Budapest Parkba Cikk

Carl Cox hybrid dj set @ Budapest Park Még az évad felénél sem járunk, de folyamatosan váltják egymást a Budapest Park színpadán a legnagyobb hazai és nemzetközi sztárok. Most hétvégén ráadásul két este is a külföldi fellépőké a főszerep: pénteken Ibiza királya, Carl Cox érkezik egy egyedülálló hibrid szettel, majd az éjszaka folyamán