A Halott Pénz indítja az pünkösdi hétvégét Veszprémben Hír

Halott Pénz  - Gyárkert 2023

Visszatér a kezdetekhez Járai Márk. A Halott Pénz énekesének karrierje Veszprémben indult, ezért is szereti annyira a várost, ahol örömmel lép fel az Európa Kulturális Fővárosa évében is. A zenekar az egész szezont végigkoncertezi, különböző kis rituálékat is kialakítottak már a hosszú utazásokra. Legközelebb például május 26-án, a Gyárkert színpadán láthatja őket a közönség.

A Halott Pénz dalait játszották legtöbbször tavaly a rádiókban, a Darabokra törted a szívem című számuk megtekintése már 40 millió felett jár a YouTube-on, és többszáz koncert után is az ország egyik legnépszerűbb zenekara. Május 26-án pedig egész Veszprém együtt énekelheti majd teli torokból az elmúlt 10 év emblematikus Halott Pénz-slágereit. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat jóvoltából, amelynek köszönhetően a Gyárkertben egész nyáron át tart a fesztivál. Járai Márk, a zenekar énekese szinte hazajár a nyugat-magyarországi városba.

Hirdetés

„Gyerekkorom óta járok rendszeresen Veszprémbe, a nővérem is itt élt, és ha úgy vesszük, az én karrierem kezdete is Veszprémhez köthető. 2010-ben az Utcazenén indultam a versenyprogramban, és ez indított el egy úton a koncertezéshez, emiatt pedig még inkább szeretek itt járni” – magyarázta a zenész.

A Halott Pénz a szezonban szinte soha nem pihen, a rengeteg utazás számtalan kis rituálét hozott a zenekar életébe. 

„A turnébuszban mindenkinek saját helye van, és az egyik ülés alatt tartunk egy nagy fémdobozt tele filmekkel. Ebből szoktuk röpke 40-50 perc alatt kiválasztani azt, amit egy hosszabb úton, mondjuk koncert után megnézünk. Ha kifogyunk a filmekből néha olyan »társasjátékot« játszunk, mint: ki tudja a legtöbb zenei one-hit wondert felsorolni a Hansontól Skee-Lóig” – árulta el DJ Venom, a Halott Pénz DJ-je.

A Halott Pénz koncert kedvezményes jegyárral látogatható. Az egész szezonban az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódó, a Gyárkertben megrendezésre kerülő koncertek esetében a VEB2023 EKF támogatási programja biztosítja, hogy igen kedvezőek legyenek a jegyárak.

A szervezők kérik a közönséget, hogy a könnyebb bejutás érdekében a helyszínt a Balaton Pláza felőli bejárat irányából közelítsék meg.

Gyárkert Kultúrpark jegyek és koncertek >>>

 

Gyárkert Kultúrpark

Kapcsolódó

Budapest Park: közel 700.000-es látogatórekordot hozott a 12. szezon Hír

Budapest Park 2023-as szezon záró A Budapest Park minden eddiginél nagyobb volumenű fejlesztésekkel vágott neki a tizenkettedik évadnak. A rengeteg újítás és a páratlan line-up meghozta gyümölcsét: idén több mint 690.000 néző látogatott el a helyszínre. Áprilistól októberig 87 koncertnapon több mint 225 produkciót látott vendégül

Pesten megjelent Isten - Új dal és klip a Tankcsapdától Hír

Tankcsapda  - Pesten megjelent Isten Új dallal és a hozzá tartozó videóklippel jelentkezett a Tankcsapda. A ’Pesten megjelent Isten’ c. dalt élőben először, a Budapest Parkban hallhatják a rajongók. „Folyamatosan születnek az új dalaink, legutóbb nyár elején, júniusban jött ki az Ez az a nap”. - nyilatkozta Lukács Laci. „Hamarosan

Jupiter - Álomvilágból a valóságba tart Saya Noé szeptember végén érkező, új lemeze Hír

Saya Noé – Jupiter Jupiter címmel második nagylemezét jelenteti meg szeptember végén Saya Noé. A 12 dalt magába foglaló album az elmúlt két évét foglalja össze Saya Noé dalszerző/producernek. Az alkotási folyamatot nagyban befolyásolta, hogy hirtelen Malajziába kellett utaznia, és ott töltött 8 hónapot. Saya Noé a h

Akvárium Klub: bemutatkozik a Lokál, mint intim és kifinomult koncerthelyszín Hír

LOKÁL SEASON:ONE   Az Akvárium Klub büszkén mutatja be legújabb újdonságát, a Lokált, egy intim és kifinomult helyszínt, amely újradefiniálja Budapest belvárosának élőzenei színterét. Az új helyszín elsődleges célja, hogy minőségi körülményeket biztosítson a feltörekvő és turnézó előadók számára, valamint alternatí