Pörög a virtuális jegypiac: Hollandiában 50 000 ’belépő’ ment el egy online koncertsorozatra Cikk

Kensington live

Hirdetés

Bár bőven van még szkepticizmus a zenerajongókban a virtuális eseményekre váltott belépők kapcsán, egyre inkább úgy tűnik, hogy kezdi megvetni a lábát a koncertlátogatás ilyen formája. Ezt emeli ki igen vaskosan a Friendly Fire és a Festicket nemrég lezajlott közös eseménysorozata, amelyre több mint 50 000 virtuális belépő ment el.

A június 17. és június 21. között lepörgött livestream-sorozaton olyan helyi fellépők tűntek fel, mint Danny Vera énekes, vagy a nálunk is népszerű Kensington. Egy jegy ára 13 € volt, az amszterdami eseményt pedig megannyi állásból, illetőleg drónos kamerákon át is élvezhették a rajongók. A koncertek természetesen sehová sem kerültek ki publikusan, csak a Festicket erre dedikált felületén volt elérhető a műsor, a vásárlással megszerezhető egyedi linkek birtokában.

Egyébként abszolút elkezdte a felfelé ívelést a piac, ugyanis többek között a Tomorrowland is élesítette már a maga fizetős virtuális élménycsomagját 2020-ra, alaposan megspékelve 3D technológiával, egy külön ehhez az alkalomra felépített világgal, de sorra futnak be például az amerikai, vagy a koreai csapatok fizetős virtuális, teljes felállással és setlisttel előadott eseményei.

A jelen állás szerint pedig a rajongók is vevők a lehetőségre – nyilván a rendes nagykoncertek, fesztiválok hiánya is alaposan megtolja ezt a szekeret – amelyre a jegyfogyások mellett például a Festicket témára vonatkozó felmérése is rámutat, miszerint szerint a fesztivállátogatók 58%-a hajlandó lenne fizetni virtuális eseményekért is.

Hogy mennyire izmosodik meg hosszú távon ez a trend, még kérdéses, elvégre bármennyire is hiányzik a koncertélmény, az élő produkciók energiáit, hangulatát azért nem egyszerű megidézni, ugyanakkor amíg a koronavírus által a gépezetbe szórt homok miatt akad az egész zeneipar, addig, és azért várhatóan azon is túl, biztosan jelen lesznek az ilyen események.  

 

-fv-

Forrás: Pollstar

Kapcsolódó

Lovasi és Kispál újra együtt Cikk

Lovasi és Kispál újra együtt a színpadon, sőt, még az új Lovasi-lemezanyagból is hallhatunk előzetest március 12-én.  Jutka, meg a többiek címmel ad „belépős” online koncertet március 12-én a TRIP hajón Lovasi András. A fellépést élőben, valós időben és ami talán a legfontosabb, kiváló minőségben n

A járvány miatt a lefolyóban végzik a prémium német sörök [interjú] Cikk

Következetlenek voltak a járvány idején bevezetett korlátozások, a rendezvénypiacon pedig szükség lesz a bizalomépítésre az intézkedések feloldását követően Brády Márton szerint. A Showtime és a Ticket Express alapítója arról beszélt, az igazán nagy veszteséget a vendéglátóiparban szenvedte el, de a

Újraindulás: javaslatcsomagot rakott össze a Music Hungary Szövetség és a Magyar Fesztivál Szövetség Cikk

Music Hungary Szövetség A Music Hungary Szövetség, a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége kezdeményezésére a szakértők egy javaslatcsomagot állítottak össze a Magyar Turisztikai Ügynökségnek címezve, melynek célja a magyar turizmusban és vendéglátásban működő ágaza

#savethebackstage: dupla jótékonysági stream február második hétvégéjén Cikk

#savethebackstage Január közepe óta zajlik a #savethebackstage kampány, amely a zene- és rendezvényiparban dolgozó háttérmunkások megsegítésére jött létre. A kampány első felvonásában a szervezők egy webshopot hoztak létre, ahol a megvásárolható termékek bevételével a Fábián Juli Emlékalapítványt lehet támogatni.