Szőke Szabolcs három színvonalas formációjával mutatkozik be a TRIP WebSzínház színpadán Cikk

Jazz Est Szőke Szabolccsal

Hirdetés

Karácsonyi hangolódás december 16-án Szőke Szabolcs három jazz-zenei formációjával! A legendás jazz muzsikus kortárs, kamara és etno-jazz műfajokat ötvöz egyetlen koncertben, különleges zenei élményt nyújtva ezzel a jazz szerelmeseinek. A nemzetközileg is elismert Szőke Szabolcs három színvonalas formációjával mutatkozik be a TRIP WebSzínház koncertjén. A jazz-kedvelők az Etkar Instrumental Quintet, a Trio Squelini & Csókás Zsolt és a Duetti Paralleli koncertjét élvezhetik otthonuk kényelmében!

 

1. DUETTI PARALLELI (Szőke Szabolcs - Rohmann Ditta)

A kiváló csellóművész Rohmann Ditta nem először játszik a Patyolat színpadán. Szólóban több alkalommal is és Szőke Szabolcs gadulka és sarangi játékossal duóban, illetve a Trio Squelini-vel is.

Ezúttal többnyire Szőke Szabolcs darabjaiból adnak elő, de lesznek szóló darabok is, melyek között Rohmann Ditta a csellóirodalom klasszikusaiból is válogat az est folyamán. A koncert két nagyon különböző zenei műfaj különleges találkozását ígéri, sok improvizációval.

 • Rohmann Ditta - cselló,ének és aquaphone
 • Szőke Szabolcs- gadulka, sarangi, array mbira

 

2. TRIO SQUELINI & CSÓKÁS ZSOLT

Az etno-jazzt és kortárs kamarazenét játszó, különleges hangszer-összeállítású Trió Squelini zenészei különböző felállásban (Tin Tin Q, Ektar Szőke Quartet stb.) évek óta muzsikálnak együtt s számtalan lemezen szerepeltek már közösen. Az eleinte alkalmilag fellépő Trio Squelini formációjukkal 2014-ben Campiello/Terecske címmel lemezt készítettek, s ennek megjelenése óta rendszeresen koncertező csapattá váltak. 2016-ban jelent meg Furioso című lemezük, melyen a kitűnő csellista, Rohmann Ditta működött közre.
A trió szívesen hív egy-egy koncertjére vendéget is, így műsoruk minden alkalommal más-más árnyalatokban tárul elénk, változnak a hangsúlyok, színek és arányok, akár Monet híres sorozatán a roueni katedráliséi. Ezúttal a kitűnő gitáros, Csókás Zsolt az, aki karakteres gitárjátékával gondoskodik a trió mindig megújuló koloritjáról.

 • Szőke Szabolcs - gadulka, array mbira, sarangi
 • Szalai Péter - cajon, cajonito, kalimba, basszus-kalimba, frame drum, aquaphone, kis ütőhangszerek
 • Váczi Dániel - szopranino- és altszaxofon, kalimba, aquaphone
 • Csókás Zsolt - gitár

 

3. ETKAR INSTURMENTAL QUINTET

Az Ektar Instrumental Quintet valahol a világzene, a kamarazene és az improvizatív jazz metszéspontjában muzsikál immáron tizenkilencedik éve. Szőke Szabolcs kompozícióit igen széleskörű inspirációk ihlették - balkáni-, közel- és távolkeleti kultúrák zenéi, Afrika, India, európai népzenék, de az Ektar zenéjében tetten érhetők a régi-, a kortárs zene és a jazz hatásai is. Ez az eklektikusság és sokszínűség megmutatkozik a hangszerelésben - az egzotikus hangszerek mellett a hagyományos jazz eszköztárát is használják - és az előadásban is: a szigorúan komponált darabok mellett nagyon hangsúlyosan jelen van náluk az improvizáció.
Az Ek-tar névvel az "egyhúron pendülésre" utalnak, ugyanis az indiai szó jelentése pont ez: egy-húr.

 • Szőke Szabolcs - gadulka, sarangi, array mbira
 • Váczi Dániel – szaxofon
 • Csókás Zsolt – gitár
 • Benkő Róbert – nagybőgő
 • Sárvári Kovács Zsolt – dob

 

Jazz Est Szőke Szabolccsal jegyelővétel >>>

 

TRIP WebSzínház

Kapcsolódó

A járvány miatt a lefolyóban végzik a prémium német sörök [interjú] Cikk

Következetlenek voltak a járvány idején bevezetett korlátozások, a rendezvénypiacon pedig szükség lesz a bizalomépítésre az intézkedések feloldását követően Brády Márton szerint. A Showtime és a Ticket Express alapítója arról beszélt, az igazán nagy veszteséget a vendéglátóiparban szenvedte el, de a

Újraindulás: javaslatcsomagot rakott össze a Music Hungary Szövetség és a Magyar Fesztivál Szövetség Cikk

Music Hungary Szövetség A Music Hungary Szövetség, a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége kezdeményezésére a szakértők egy javaslatcsomagot állítottak össze a Magyar Turisztikai Ügynökségnek címezve, melynek célja a magyar turizmusban és vendéglátásban működő ágaza

#savethebackstage: dupla jótékonysági stream február második hétvégéjén Cikk

#savethebackstage Január közepe óta zajlik a #savethebackstage kampány, amely a zene- és rendezvényiparban dolgozó háttérmunkások megsegítésére jött létre. A kampány első felvonásában a szervezők egy webshopot hoztak létre, ahol a megvásárolható termékek bevételével a Fábián Juli Emlékalapítványt lehet támogatni.

Nemzeti Filharmonikusok: februárban minden szertán online koncert Cikk

Nemzeti Filharmonikusok februári online koncertek Hogy lesz egy hideg februári hétköznap a hét kiemelt napja? Nem kell hozzá más, mint egy jó program, amit várni lehet. A Nemzeti Filharmonikusok pedig gondoskodnak erről, hiszen hétről hétre zenei élményekkel ajándékozzák meg közönségüket. A személyes találkozás lehetőségéig a Nemzeti Filharmoniku