Szőke Szabolcs három színvonalas formációjával mutatkozik be a TRIP WebSzínház színpadán Cikk

Jazz Est Szőke Szabolccsal

Hirdetés

Karácsonyi hangolódás december 16-án Szőke Szabolcs három jazz-zenei formációjával! A legendás jazz muzsikus kortárs, kamara és etno-jazz műfajokat ötvöz egyetlen koncertben, különleges zenei élményt nyújtva ezzel a jazz szerelmeseinek. A nemzetközileg is elismert Szőke Szabolcs három színvonalas formációjával mutatkozik be a TRIP WebSzínház koncertjén. A jazz-kedvelők az Etkar Instrumental Quintet, a Trio Squelini & Csókás Zsolt és a Duetti Paralleli koncertjét élvezhetik otthonuk kényelmében!

 

1. DUETTI PARALLELI (Szőke Szabolcs - Rohmann Ditta)

A kiváló csellóművész Rohmann Ditta nem először játszik a Patyolat színpadán. Szólóban több alkalommal is és Szőke Szabolcs gadulka és sarangi játékossal duóban, illetve a Trio Squelini-vel is.

Ezúttal többnyire Szőke Szabolcs darabjaiból adnak elő, de lesznek szóló darabok is, melyek között Rohmann Ditta a csellóirodalom klasszikusaiból is válogat az est folyamán. A koncert két nagyon különböző zenei műfaj különleges találkozását ígéri, sok improvizációval.

 • Rohmann Ditta - cselló,ének és aquaphone
 • Szőke Szabolcs- gadulka, sarangi, array mbira

 

2. TRIO SQUELINI & CSÓKÁS ZSOLT

Az etno-jazzt és kortárs kamarazenét játszó, különleges hangszer-összeállítású Trió Squelini zenészei különböző felállásban (Tin Tin Q, Ektar Szőke Quartet stb.) évek óta muzsikálnak együtt s számtalan lemezen szerepeltek már közösen. Az eleinte alkalmilag fellépő Trio Squelini formációjukkal 2014-ben Campiello/Terecske címmel lemezt készítettek, s ennek megjelenése óta rendszeresen koncertező csapattá váltak. 2016-ban jelent meg Furioso című lemezük, melyen a kitűnő csellista, Rohmann Ditta működött közre.
A trió szívesen hív egy-egy koncertjére vendéget is, így műsoruk minden alkalommal más-más árnyalatokban tárul elénk, változnak a hangsúlyok, színek és arányok, akár Monet híres sorozatán a roueni katedráliséi. Ezúttal a kitűnő gitáros, Csókás Zsolt az, aki karakteres gitárjátékával gondoskodik a trió mindig megújuló koloritjáról.

 • Szőke Szabolcs - gadulka, array mbira, sarangi
 • Szalai Péter - cajon, cajonito, kalimba, basszus-kalimba, frame drum, aquaphone, kis ütőhangszerek
 • Váczi Dániel - szopranino- és altszaxofon, kalimba, aquaphone
 • Csókás Zsolt - gitár

 

3. ETKAR INSTURMENTAL QUINTET

Az Ektar Instrumental Quintet valahol a világzene, a kamarazene és az improvizatív jazz metszéspontjában muzsikál immáron tizenkilencedik éve. Szőke Szabolcs kompozícióit igen széleskörű inspirációk ihlették - balkáni-, közel- és távolkeleti kultúrák zenéi, Afrika, India, európai népzenék, de az Ektar zenéjében tetten érhetők a régi-, a kortárs zene és a jazz hatásai is. Ez az eklektikusság és sokszínűség megmutatkozik a hangszerelésben - az egzotikus hangszerek mellett a hagyományos jazz eszköztárát is használják - és az előadásban is: a szigorúan komponált darabok mellett nagyon hangsúlyosan jelen van náluk az improvizáció.
Az Ek-tar névvel az "egyhúron pendülésre" utalnak, ugyanis az indiai szó jelentése pont ez: egy-húr.

 • Szőke Szabolcs - gadulka, sarangi, array mbira
 • Váczi Dániel – szaxofon
 • Csókás Zsolt – gitár
 • Benkő Róbert – nagybőgő
 • Sárvári Kovács Zsolt – dob

 

Jazz Est Szőke Szabolccsal jegyelővétel >>>

 

TRIP WebSzínház

Kapcsolódó

A Budapest Park megmutatja, mitől menő igazán a népzene Cikk

Táncház x Budapest Park   A Budapest Park öt évvel ezelőtt, Szabó Balázzsal közösen szervezte meg először a nagytánctéren a szórakozóhely történetének első táncházát. Még őket is meglepte, mekkora sikert aratott az élőzenés mulatság, amelynek különlegessége, hogy teljesen kezdőket is pillanatok alatt képes beszippantani.

Pop-up koncerttel és új remix EP-vel is jelentkezik a Carson Coma Cikk

Pop-up koncerttel és új remix EP-vel is jelentkezik a Carson Coma Megjelent a Carson Coma első olyan kislemeze, ami egyetlen dalra épít: a mainstream hírességeknek görbe tükröt tartó, Beton.Hofival közös Frida Kahlo újragondolói között vannak elismert és feltörekvő producerek egyaránt. A végeredmény pedig nagyon izgalmas lett: drum and bass és dubstep mellett pé

A nyárnál csak a Plázs programjai forróbbak Cikk

A nyárnál csak a Plázs programjai forróbbak Itt a kánikula, a forróság elől pedig a legjobb, ha vízpartra menekül az ember. Ami pedig még jobb, hogy a legjobb bulik is a partra költöznek! A magyar tenger partján, a siófoki Plázs ezen a héten is rengeteg programmal várja a látogatókat. A buli már szerdán beindul, pénteken pedig Curtis, Metzk

Carl Cox mini fesztivált, a Thievery Corporation pedig világkörüli bulit hoz a Budapest Parkba Cikk

Carl Cox hybrid dj set @ Budapest Park Még az évad felénél sem járunk, de folyamatosan váltják egymást a Budapest Park színpadán a legnagyobb hazai és nemzetközi sztárok. Most hétvégén ráadásul két este is a külföldi fellépőké a főszerep: pénteken Ibiza királya, Carl Cox érkezik egy egyedülálló hibrid szettel, majd az éjszaka folyamán