Éneklő kerttel hangolódhatunk a VII. Kórusok Éjszakájára Cikk

Hirdetés

A 2019. június 1-jei Kórusok Éjszakája fesztivál a nyárindító programok egyik kiemelkedő eseménye, hiszen ezen a gyerekbarát programon több mint 2000 énekes nyújt feledhetetlen élményt a látogatóknak. Különböző műfajú koncertek és villámcsődületek színesítik a zenei palettát, a világ számos pontjáról érkeznek kórusok, és az év többi napján zárva tartó helyszínek kapui nyílnak meg erre az estére. A programok közötti tájékozódást egy praktikus műsorfüzet is segíti.

Az immáron hetedik Kórusok Éjszakája egyik komoly újítása, hogy a fesztiválindító, hagyományossá vált Éneklő utca beköltözik a nemrégiben elkészült Múzeumkertbe, ami június 1-jén, szombaton 16 órától Éneklő Kertté változik át, ahol a fellépő kórusok rövid ízelítőt adnak repertoárjukból. A szervezők szeretettel várják ezen a helyszínen is a közönséget, ráadásul 16 óra után 19.30-kor ismét lehetősége nyílik a látogatóknak arra, hogy a fák alatt sétálva hallgassák meg a fellépők egy-egy perc hosszúságú bemutatkozó koncertjeit.

Az iskoláskorba lépett Kórusok Éjszakája arculata is megújult idén, mely Szabó György munkáját dicséri. A design egyik központi eleme a Mikszáth Kálmán tér és környéke, a Kórusok Éjszakája emblematikus helyszínei közül talán a legmozgalmasabb, valamint a téren látható Mikszáth szobor, ami az énekhangok hallatán megelevenedik és bekapcsolódva a programba vezényelni kezd a kórusoknak. A 2019-es Kórusok Éjszakájának trailerét Vágó Zsanett készítette. 

 

Az esetleges borús, esős idő se tartson távol senkit, hiszen minden koncerthelyszín rendelkezik esőhelyszínnel is, így garantáltan szállhat majd az énekszó, legyen bármennyire is szeszélyes a június elsejei időjárás. A fesztivált a Csíkszerda Egyesület lelkes önkéntesei szervezik, akik egyaránt részt vesznek az előkészítő munkálatokban, a Palotanegyedet díszítő látványelemek, valamint a fesztivál arculati elemeinek kitalálásában és elkészítésében, valamint a rendezvény lebonyolításában. Június 1-jén, a Kórusok Éjszakáján, a Palotanegyed legkülönbözőbb pontjain tűnnek majd fel a Csíkszerda kórust oly jól jellemző csíkos ruháikban – az információs pultoktól a koncerthelyszíneken át, vagy éppen egy-egy cargobiciklin ülve is láthatja majd őket a publikum. Ráadásul nem csak láthatja, de hallhatja is, hiszen több koncertet is ad ezen az estén a Csíkszerda-kóruscsalád valamennyi tagja.

A Kórusok Éjszakája fő célja, hogy népszerűsítse a kóruskultúrát és láthatóvá tegye, az éneklés örömöt ad és összeköt bennünket. A Kórusok Éjszakája a közösségi önszerveződés egyik remek példája, hiszen a fesztivál hetedik éve kizárólag önkéntesek segítségével jön létre.

A VII. Kórusok Éjszakáján három különböző jegytípus közül választhat a közönség: a teljes árú jegyen kívül kapható Felnőtt+ jegy is, mellyel egy felnőtt és maximum öt 18 év alatti gyerek vehet részt a fesztiválon, valamint kedvezményes jegy vásárlására is lehetőséget biztosítanak a szervezők a 26 év alatti, illetve a  62 éves kor feletti látogatók számára. A jegyek elővételben a www.korusokejszakaja.hu oldalon válthatók, június 1-jén pedig a helyszínen, a Palotanegyedben található információs pultoknál, kizárólag készpénzes vásárlással.

 

Kórusok Éjszakája 2019 további részletek >>>

 

Kórusok Éjszakája

Kapcsolódó

Holnap Ossian lemezbemutató a Barba Negra Track-ben Cikk

A dupla platinalemezé vált A Reményhozó album bemutatóját tartja szeptember 14-én - most szombaton - az OSSIAN éves budapesti nagykoncertjének keretein belül, méghozzá különleges látvánnyal és pirotechnikával készülve az eddigi egyik legnagyobb fellépésükre, melyen a zenekar minden korszakából han

Magyarországon is bemutatkozik Harcsa Veronika belgiumi zenekara, a Next.Ape Cikk

A Next.Ape tagjai bár mindannyian jazz-zenészek, mégsem jazzt játszanak, hanem elektronikával és improvizációkkal megspékelt alternatív popzenét. Harcsa Veronika belgiumi székhelyű, páratlanul izgalmas, új projektje szeptember 27-én debütál az A38-on. A négytagú zenekart – ami két belga és egy lu

Akvárium Klub: őszindítás, ahogy kell! (klubszezon 2019) Cikk

Beköszöntött az 2019-es ősz és vele együtt a klubszezon is, és ahogy azt már megszokhattuk, az Akvárium Klub most is a legütősebb élő- és elektronikus zenei programokkal készül az őszi-téli szezonra. Többek között itt tartják majd szeptemberben a Telekom Electronic Beats fesztivált, és idén is a k

A BMC-ben nyitja az új évadát Modern Art Orchestra Cikk

A Modern Art Orchestra nem csak zenekar és nem csupán nagyszerű zenészek közössége. Egyben olyan inkubátor is, ahol a tagok mint kiváló zeneszerzők is teret kapnak az önkifejezésre. A kezdetek óta a zenekarban játszó komponisták és hangszerelők big bandre írt munkáit rendszeresen mutatjuk be szerz