Akvárium Klub: októberi programajánló Cikk

Hirdetés

Október van, tehát nincs mese, teljes lendülettel felpörög a klubszezon, aminek fővárosi szeletének egyik legmasszívabb bástyája az Akvárium, ahol nemcsak a nyár koncertfolyama, de még a fesztivál időszak is tovább él!

A hó elején, október 8-án visszatér a tavasszal már teltházas bulit összehozó, éteri post-rockban utazó Son Lux, aki nem mellékesen az új EP-je anyagát is hozza majd magával. 12-én egy rendhagyó, sorozatpremierrel pacsizó Wellhello koncertet kapunk majd a Nagyhallban, másnap pedig hazai metal underground hasítja majd a levegőt a Red Swamp és a Trillion tolmácsolásában. 17-én szerdán Kuba legtüzesebb timba zenekara, a Manolito y su Trabuco fűti fel az őszt, erre tesz rá még egy lapáttal a Bohemian Betyars és a Parno Graszt közös őrülete 22-én.

A klasszikus rock egyik legfontosabb csapata, a legendás a Uria Heep is tiszteletét teszi itt október 23-án, 26-án pedig szintén az Akváriumban csíphetjük el a Bagossy Brothers Company egyetlen őszi fővárosi klubkoncertjét. A ritmusoké és Deniz-é lesz a főszerep 27-én a Kishallban, miközben a Nagyhall falai között a Kelemen Kabátban 5. születésnapját üljük majd. A hónap legvégén pedig az újvonalas brit punk egyik legújabb fenegyereke, Frank Turner és csapata, a The Sleeping Souls is tábor ver majd az Akvárium Klub legnagyobb termében, miközben a kisterem a Platon Karataev és a Deep Glaze együttállásának a helyszíne lesz.

Nem-nem, az elektronikus vonal sem marad ki, pláne hogy igen karakán lesz már az októberi menü is e szcénát tekintve! Október 13-án az olasz Deborah De Luca ad egy kiadós techno-leckét, miközben a Volt Lokálban Metha szülinapozik egy maratoni, 7 órás (!) szettel, a kisteremben pedig a brit Hedex és a belga MC Skywalker tördeli majd a ritmusokat. 20-án visszatér Budapestre az igényes elektronika egyik legjelesebb művelője, a varázslatos GusGus, az általuk megindított estét pedig Hernan Cattaneo progresszív ütemei teszik teljessé. 26-án pénteken a Bladerunnaz tart placc-foglalót a Delta Heavy, a Teddy Killerz és Muzzy főszereplésével, másnap 27-én pedig a francia Hungry Music kiadó teszi ugyanezt, ekkor a szellemi vezetők Worakls, N'to, Joachim Pastor és Stereoclip lesznek!

Az pedig már csak hab a tortán, hogy olyan tematikus bulik is fogják majd az ősz második hónapjában a kezünket, mint a Necc Party duplázása 19-én és 21-én,  a ’90-es és 2000-es években kotorászó Wannabe XXL október 5-én, vagy Chris Brown és Tyga fémjelezte ritmus-buli DJ Gozth tálalásában 26-án.

Egy, valójában két, nagy vonulat is képviseli a fesztivál-ízeket a klub októberi menüjében: teljes pompájában érkezik a Budapest Ritmo 2018, az elsősorban a térségi világzenét egyre markánsabb vonallal körberajzoló rendezvény, égisze alatt olyan fellépőkkel, mint Lajkó Félix, Harcsa Veronika, a Vołosi, a Söndörgő, az Amsterdam Klezmer Band, Mitsoura, a Fanfara Tirana vagy a Transglobal Underground. A hónap másik vezető rendezvénye a CAFe Budapest 2018 kortárs művészeti fesztivál, amely természetesen itt is termékeny talajt talált, idén olyan fellépő-termésekkel, mint például a jazz-improban utazó The Best Bad Trip, a jazz és house házasítást kinemesítő Masego, Zságer Balázs és Genser András zseniális, Changing Grey néven futó találkozása, az elektronikus hangzásokkal és hangszerekkel mesterien kísérletező Szabó Bálint, alias Gosheven, vagy az improvizációt megannyi dimenzióra kiterjesztő Budapest Improvisers Orchestra.

További Akvráium Klub programok és jegyelővétel >>>

 

-fv-

Kapcsolódó

Rockmaraton 2019: off-programok a metal-hét mellé Cikk

2019-ben is segít feltölteni a headbang-motorokat a Rockmaraton Fesztivál, mégpedig ezúttal is egy hangulatos off-program sorral, amelybe a filmnézéstől kezdve a kerekasztal beszélgetésen át még egy kis torna is belefér majd! Két dedikált helyszín, az Off-Rock Tanya és a Supersonic Sátor dolgozik

Múzeumok Éjszakája 2019: Műcsarnok programok Cikk

Kezdje a Múzeumok éjszakáját a Mariachi Sin Fronteras együttessel a Műcsarnokban! A mariachik a nyugat-mexikói hagyományokat őrző zenei együttesek, melyek tradicionálisan esküvők, szerenádok alkalmával játszanak. A mariachi több zenészből áll, eredetileg utcazenészek voltak. Öltözetük is jellegz

Balaton Sound 2019: idén még biztonságosabb lesz a fesztivál! Cikk

A tavaly 160 ezres látogatószámmal rekordot döntő Balaton Sound fesztivál idén is nagy figyelmet fordít a biztonságra a Safety First kezdeményezés révén. A tavalyihoz képest dupla annyi Safety First önkéntes áll munkába a fesztivál idejére és újdonság a Balaton Sound applikáción belül elérhető ún.

Koncertek előtt, közben és után - off-programok a Volt 2019 mellé! Cikk

Nem is kérdés, hogy a Volt estéin és éjszakáin a bulié a főszereped, de testünknek-lelkünknek jól esik néha egy kerülőt tenni a zenei főcsapástól, és egy adag művészettel, beszélgetéssel, humorral vagy akár egy kis mozgással még színesebbé, kontrasztosabbá tennünk a soproni fiesztánk. Délre azért