Akvárium Klub: októberi programajánló Cikk

Hirdetés

Október van, tehát nincs mese, teljes lendülettel felpörög a klubszezon, aminek fővárosi szeletének egyik legmasszívabb bástyája az Akvárium, ahol nemcsak a nyár koncertfolyama, de még a fesztivál időszak is tovább él!

A hó elején, október 8-án visszatér a tavasszal már teltházas bulit összehozó, éteri post-rockban utazó Son Lux, aki nem mellékesen az új EP-je anyagát is hozza majd magával. 12-én egy rendhagyó, sorozatpremierrel pacsizó Wellhello koncertet kapunk majd a Nagyhallban, másnap pedig hazai metal underground hasítja majd a levegőt a Red Swamp és a Trillion tolmácsolásában. 17-én szerdán Kuba legtüzesebb timba zenekara, a Manolito y su Trabuco fűti fel az őszt, erre tesz rá még egy lapáttal a Bohemian Betyars és a Parno Graszt közös őrülete 22-én.

A klasszikus rock egyik legfontosabb csapata, a legendás a Uria Heep is tiszteletét teszi itt október 23-án, 26-án pedig szintén az Akváriumban csíphetjük el a Bagossy Brothers Company egyetlen őszi fővárosi klubkoncertjét. A ritmusoké és Deniz-é lesz a főszerep 27-én a Kishallban, miközben a Nagyhall falai között a Kelemen Kabátban 5. születésnapját üljük majd. A hónap legvégén pedig az újvonalas brit punk egyik legújabb fenegyereke, Frank Turner és csapata, a The Sleeping Souls is tábor ver majd az Akvárium Klub legnagyobb termében, miközben a kisterem a Platon Karataev és a Deep Glaze együttállásának a helyszíne lesz.

Nem-nem, az elektronikus vonal sem marad ki, pláne hogy igen karakán lesz már az októberi menü is e szcénát tekintve! Október 13-án az olasz Deborah De Luca ad egy kiadós techno-leckét, miközben a Volt Lokálban Metha szülinapozik egy maratoni, 7 órás (!) szettel, a kisteremben pedig a brit Hedex és a belga MC Skywalker tördeli majd a ritmusokat. 20-án visszatér Budapestre az igényes elektronika egyik legjelesebb művelője, a varázslatos GusGus, az általuk megindított estét pedig Hernan Cattaneo progresszív ütemei teszik teljessé. 26-án pénteken a Bladerunnaz tart placc-foglalót a Delta Heavy, a Teddy Killerz és Muzzy főszereplésével, másnap 27-én pedig a francia Hungry Music kiadó teszi ugyanezt, ekkor a szellemi vezetők Worakls, N'to, Joachim Pastor és Stereoclip lesznek!

Az pedig már csak hab a tortán, hogy olyan tematikus bulik is fogják majd az ősz második hónapjában a kezünket, mint a Necc Party duplázása 19-én és 21-én,  a ’90-es és 2000-es években kotorászó Wannabe XXL október 5-én, vagy Chris Brown és Tyga fémjelezte ritmus-buli DJ Gozth tálalásában 26-án.

Egy, valójában két, nagy vonulat is képviseli a fesztivál-ízeket a klub októberi menüjében: teljes pompájában érkezik a Budapest Ritmo 2018, az elsősorban a térségi világzenét egyre markánsabb vonallal körberajzoló rendezvény, égisze alatt olyan fellépőkkel, mint Lajkó Félix, Harcsa Veronika, a Vołosi, a Söndörgő, az Amsterdam Klezmer Band, Mitsoura, a Fanfara Tirana vagy a Transglobal Underground. A hónap másik vezető rendezvénye a CAFe Budapest 2018 kortárs művészeti fesztivál, amely természetesen itt is termékeny talajt talált, idén olyan fellépő-termésekkel, mint például a jazz-improban utazó The Best Bad Trip, a jazz és house házasítást kinemesítő Masego, Zságer Balázs és Genser András zseniális, Changing Grey néven futó találkozása, az elektronikus hangzásokkal és hangszerekkel mesterien kísérletező Szabó Bálint, alias Gosheven, vagy az improvizációt megannyi dimenzióra kiterjesztő Budapest Improvisers Orchestra.

További Akvráium Klub programok és jegyelővétel >>>

 

-fv-

Kapcsolódó

CAFe Budapest 2018: programok a záróhétvégére Cikk

Francia szaxofonmágus, kubai díva, kísérleti elektronika, népzene és jazz fúziója, irodalom minden mennyiségben – kihagyhatatlan programok a CAFe Budapest záróhétvégéjén is! A kubai díva, Marialy Pacheco egy szál zongorával varázsolja el a hallgatóságot, Guillaume Perret a TRIP Hajón igézi meg a

Novemberben Budapestre érkezik Chuck Norris Cikk

Az egykori legendás akcióhős, a híres színész, Chuck Norris Magyarországra érkezik feleségével, hogy részt vegyen a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi jótékonysági rendezvényén, a Cipősdoboz gálán november 24-én a Papp László Budapest Sportarénában. Ezzel útjára indítják az országos akciót, mel

Legyen kellemes élmény a gyógyulás és egészségmegőrzés Cikk

Fáj a hátad, meghúzódott a derekad, sportsérülésből lábadozol – kéne a segítség, de nincs időd kivárni, míg a beutalóddal végre a megfelelő kezekbe kerülsz. Erőnlétre edzel, jólesne a gyógytorna, vagy az ízületkímélő víz alatti torna, de hektikus időbeosztásod miatt meg sem próbálod beiktatni. Ism

A Kreatív magazin Mediadesign shorlistjén az A38 Hajó két anyaga is Cikk

A magyar reklámszakma egyik fontos médiuma, a Kreatív magazin hatodik alkalommal hirdette meg a Mediadesign versenyt, amelyre weboldalakat, mobilapplikációkat, tévéműsorokat, magazinokat, kiadványokat és tartalomalapú marketingmegoldásokat vártak a szervezők. A döntőbe 40 nevezett munkából 22 jutott