Akvárium Klub: októberi programajánló Cikk

Hirdetés

Október van, tehát nincs mese, teljes lendülettel felpörög a klubszezon, aminek fővárosi szeletének egyik legmasszívabb bástyája az Akvárium, ahol nemcsak a nyár koncertfolyama, de még a fesztivál időszak is tovább él!

A hó elején, október 8-án visszatér a tavasszal már teltházas bulit összehozó, éteri post-rockban utazó Son Lux, aki nem mellékesen az új EP-je anyagát is hozza majd magával. 12-én egy rendhagyó, sorozatpremierrel pacsizó Wellhello koncertet kapunk majd a Nagyhallban, másnap pedig hazai metal underground hasítja majd a levegőt a Red Swamp és a Trillion tolmácsolásában. 17-én szerdán Kuba legtüzesebb timba zenekara, a Manolito y su Trabuco fűti fel az őszt, erre tesz rá még egy lapáttal a Bohemian Betyars és a Parno Graszt közös őrülete 22-én.

A klasszikus rock egyik legfontosabb csapata, a legendás a Uria Heep is tiszteletét teszi itt október 23-án, 26-án pedig szintén az Akváriumban csíphetjük el a Bagossy Brothers Company egyetlen őszi fővárosi klubkoncertjét. A ritmusoké és Deniz-é lesz a főszerep 27-én a Kishallban, miközben a Nagyhall falai között a Kelemen Kabátban 5. születésnapját üljük majd. A hónap legvégén pedig az újvonalas brit punk egyik legújabb fenegyereke, Frank Turner és csapata, a The Sleeping Souls is tábor ver majd az Akvárium Klub legnagyobb termében, miközben a kisterem a Platon Karataev és a Deep Glaze együttállásának a helyszíne lesz.

Nem-nem, az elektronikus vonal sem marad ki, pláne hogy igen karakán lesz már az októberi menü is e szcénát tekintve! Október 13-án az olasz Deborah De Luca ad egy kiadós techno-leckét, miközben a Volt Lokálban Metha szülinapozik egy maratoni, 7 órás (!) szettel, a kisteremben pedig a brit Hedex és a belga MC Skywalker tördeli majd a ritmusokat. 20-án visszatér Budapestre az igényes elektronika egyik legjelesebb művelője, a varázslatos GusGus, az általuk megindított estét pedig Hernan Cattaneo progresszív ütemei teszik teljessé. 26-án pénteken a Bladerunnaz tart placc-foglalót a Delta Heavy, a Teddy Killerz és Muzzy főszereplésével, másnap 27-én pedig a francia Hungry Music kiadó teszi ugyanezt, ekkor a szellemi vezetők Worakls, N'to, Joachim Pastor és Stereoclip lesznek!

Az pedig már csak hab a tortán, hogy olyan tematikus bulik is fogják majd az ősz második hónapjában a kezünket, mint a Necc Party duplázása 19-én és 21-én,  a ’90-es és 2000-es években kotorászó Wannabe XXL október 5-én, vagy Chris Brown és Tyga fémjelezte ritmus-buli DJ Gozth tálalásában 26-án.

Egy, valójában két, nagy vonulat is képviseli a fesztivál-ízeket a klub októberi menüjében: teljes pompájában érkezik a Budapest Ritmo 2018, az elsősorban a térségi világzenét egyre markánsabb vonallal körberajzoló rendezvény, égisze alatt olyan fellépőkkel, mint Lajkó Félix, Harcsa Veronika, a Vołosi, a Söndörgő, az Amsterdam Klezmer Band, Mitsoura, a Fanfara Tirana vagy a Transglobal Underground. A hónap másik vezető rendezvénye a CAFe Budapest 2018 kortárs művészeti fesztivál, amely természetesen itt is termékeny talajt talált, idén olyan fellépő-termésekkel, mint például a jazz-improban utazó The Best Bad Trip, a jazz és house házasítást kinemesítő Masego, Zságer Balázs és Genser András zseniális, Changing Grey néven futó találkozása, az elektronikus hangzásokkal és hangszerekkel mesterien kísérletező Szabó Bálint, alias Gosheven, vagy az improvizációt megannyi dimenzióra kiterjesztő Budapest Improvisers Orchestra.

További Akvráium Klub programok és jegyelővétel >>>

 

-fv-

Kapcsolódó

Fesztiválok 2019: a hazai körkép Cikk

Idén ősszel és  decemberben elég szépen megdolgozták hírrel a hazai fesztiválok  a rajongókat, olyannyira, hogy már bőven időszerű egy összesítő arról, hogy hogyan is állnak 2018 végén a jövő nyár (és tavasz és kora ősz), már fix dátummal operáló, magyar nagyrendezvényei. Voilà!     Hyperspace 20

Akvárium Klub: eddigi külföldi érkezők a 2019-es szezonra Cikk

Bár még javában az évzáráson, szilveszteri bulin vagy a épp az év legeleji ejtőzésen merengünk, érdemes már most kikacsintani a 2019-es turnészezon indulása felé. Pláne már most látszik, hogy nem kevés, igen jól csengő külföldi fellépő kanyarodik majd be az Akvárium Klubba, olyannyira hogy épp idő

Szombaton Borgore és Chase & Status az Akvárium Klubban Cikk

Ha kicsit kiszellőztetnétek a fejetekből a karácsonyi dalokat és a csomagolópapír zizegését, akkor most szombaton két igen jeles külföldi érkező, név szerint Borgore és a Chase & Status, is segít nektek majd az Akvárium Klubban! 12.15, 20:00 Borgore Gyakorlatilag már hagyomány, hogy az év le

Nomad: jövő héten lemezbemutató koncert az ELLÁTÓházban Cikk

2018. október 26-án jelent meg a Nomad zenekar (Jánosi Szabolcs - gitár, Juhász Marci – ének, Mihalik Ábel – dob, Nagy Levente – basszusgitár) negyedik stúdióalbuma Új remény címmel és a megjelenés napján a Deezer albumlistájának 1. helyén nyitott. A nagylemez november 2-án CD-n is megjelent és a