Rajtol a 2020: íme az Akvárium évindító menüje! Cikk

Bedaráltuk a karácsonyt, túl vagyunk az  egész placcot belakó szilveszteren, valószínűleg már az esetleges másnap sem gyötör, úgyhogy épp itt az ideje, hogy megnézzük, mit kínál az év első hónapja az Akvárium Klubban!

Úgy igazságos, hogy kapunk egy kis pihenőt, megszokjuk, hogy 2020-at írunk, de január 4-én szombaton már indul is az első „húsz-húszas” menet, amelyben itt lesz velünk a Ricsárdgír már teltházas lemezbemutatója, a Magyar Elvis Klub nagyszabású, kék bulija és az éjszakához pedig a Bladerunnaz első új dekádos bulija, a Neosignal kiadó jegyében, többek között Mefjus, Phace és Misanthrop főszereplésével.

Hirdetés

Január 9-én a VOLT Lokálban indul a Soul History zenetörténeti mélymerülés 3. évada, eredeti bakelitekkel, ereklyékkel, ritkaságokkal és akusztikus minikoncertekkel. 11-én egy újabb már teltházas lemezbemutató kerekedik, amiért ezúttal az Aurevoir. felel majd, amit egy Dice All Stars éjszakával öblíthetünk le, többek között Sikztah, SanFranciscoBeat és Mateo & Spirit társaságában.

Ha hiszitek, ha nem a következő hétvége ismét teltházzal rugaszkodik neki, ráadásul duplán, ugyanis a Margaret Island pénteki és szombati muzsikálására is elkelt már minden jegy. 18-án a The Beatles dalai is életre kelnek, mégpedig az  50. évébe lépő 'Let It Be' korong jegyében, amelyre a régió egyik legautentikusabb emlékzenekara, a The Bits emlékezik majd. Az éjszakáért iezúttal is az elelktronikus ütemeke felelnek: Lost Frequencies köszön be a NagyHallba, miközben a KisHall hangulatát a Boston 168 és pszichedelikus technója uralja majd.

24-én és 25-én kétszer is meghallgathatjuk a Krúbi-zsoltárokat, pénteki napon már csak azok, akik időben gondoskodtak a jegyről, de a szombati etapon sem érdemes már túl sokat hezitálni. Pénteken egyébként Áron András ‘Apey’ is az Akváriumban pendíti a húrokat, szombaton pedig Fodor Máriusz (Magashegyi Underground, Kaukázus) szólóprojektre, a Superflake hozza le első nagylemezét a klubba.  Ehhez csaphatjuk még hozzá remek electro-rockot, egész pontosan Fox Stevenson lemezbemutatóját, de az éjszaka folyamán Macky Gee , Annix és Original Sin is itt lesz a szigetországból, sőt 25-én Anna és Jay Lumen leteszik névjegyüket az évindításhoz. A hónap legvégén pedig még egy techno katarzisba is belefuthatunk: január 31-én a német SHDW & Obscure Shape, a francia Shlømo és a hazai Cvrdwell tart stílus továbbképzést a placcon.  

 

További Akvárium Klub programok és jegyelővétel >>>

 

Fotó: Akvárium Klub

-fv-

Kapcsolódó

Virtuálisan azért lesz Download Festival idén is: jön a Download TV! Cikk

Nem lesz könnyű nyara sem a szervezőknek, sem a rajongóknak az idei fesztiválszezonban, de azért sokan igyekeznek tenni azért, hogy legalább részben jusson valami az élményekre már most vaskosan kiéhezett közönségnek.  Így tesz majd a brit  gigász, a Download Festival is, és 2020-ban a virtuális t

Joe Satriani: 'Shapeshifting' - április 10-én érkezik az új album Cikk

Joe Satriani, a modern gitározás egyik legnagyobb alakja, nem is adhatott volna találóbb címet vadonatúj albumának. A „Shapeshifting” (alakváltás) cím, Satriani egész karrierjét jellemezi, hiszen 35 év, és 17 album után sem találhat a hallgató, 2 hasonló stílusú lemezt a zenész diszkográfiájában.

Wacken 2019 Re-Live: Bullet For My Valentine, Prophets Of Rage, Powerwolf, ... Cikk

A Wacken Open Air folytatja a visszaemlékezést a 2019-es etapra, ennek jegyében pedig ma délután és este olyan zenekarok mozgatnak majd át minket a szobáink rejtekében, mint a Prophets Of Rage, a Bullet For My Valentine, a Powerwolf vagy a Rage! Az április 7-i közvetítés az előző naphoz haszonlóa

Új online platform indult a hazai folkzene és a jazz szféra segítésére Cikk

A jelenlegi járványügyi helyzet hívta életre a Karanténból szól a nóta elnevezésű Facebook oldalt, melynek elsődleges célja, hogy naponta élő produkciókat közvetítsen a magyar népzenei, cigányzenei és jazz szférából. A hiánypótló kezdeményezés a zene szeretete és a zenészek elhivatottsága mellett