Tavaszfelező basszus - Blackout Night 2017 beszámoló Cikk

Szombaton a Bladerunnaz csapata megint nagyot alkotott! 2016 szeptemberétől a jóféle basszusban utazó brigád háromtermes bulikat szervez az Akvárium Klubban a drum and bass szerelmeseinek, aminek legújabb etapját április 22-én kaptuk meg. E jeles éjszakán a 3. Blackout Night érkezett a fővárosba, amely ismét egy erős merítéssel reprezentálta a holland kiadót. Az este fő névadója és zenei vonala mellett a jump up és a jungle, mint a dnb irányzatai is külön-külön, saját termekben képviselték magukat az este folyamán.

Hirdetés

A helyszínre nagyjából este 11 környékén érkeztünk meg a már jól összeszokott baráti társasággal, majd átvettem a jegyem, gyorsan ledobtuk a kabátokat és mentünk is le a ROOM 1-be „felmérni a terepet”. Már akkor feltűnt, hogy nem leszünk kevesen, mikor Chris SU kezdte ráhangolni az embereket az éjszakára.

Attól függetlenül, hogy nem volt sold out-os a buli, én úgy fél egytől már teltházat érzékeltem magam körül a fő helyszínen, aminek egyértelmű oka az este fő témáját adó Blackout kiadó fellépősira, így sokan csak ebbe az egy terembe vettek jegyet. A State of Mind kezdetén a galériáról határozottan látszódott, hogy maximális heringparti alakult ki a tánctéren, így a teremben nem nagyon lehetett felszabadultan pattogni, a többi helyszínen azért sokkal aktívabban táncoltak/tomboltak a fiatalok. Ettől függetlenül nagyon vártam már az igazi neurofunk-ot játszó előadókat. Egymást követően jöttek a jobbnál jobb nevek, mint például a Black Sun Empire és Pythius. A ROOM 1-es warm up-pal eszméletlenül elégedett voltam. Sok fanatikus arc jelent meg a bulin, bár a tömeg tényleg igazi vegyes rajongótábort vonzott be, viszont ha rögtönzött ruha-statisztikát kellene felállítanom, akkor a Blackout-os pólók voltak a legnépszerűbbek, de trónkövetelőnek ott volt az Eatbrain is, mint magyar kiadó, és persze a BLZ felsők száma sem vallott szégyent.

A ROOM 2 témája a Jump Up volt, amiről sokan mondják, hogy a drum and bass egyfajta vicces ám igen energikus alstílusa. Nos, ez pont így van: mikor már elegünk lett a csordultig megtelt fő placcból, átjöttünk ide egy jót pattogni. Már a magyar előadók is hibátlanul tudták miről van szó, de a legjobban mégis a brit Macky Gee-t vártam. Aki ismeri a Jump Up stílust, az bizony tisztában van azzal, hogy ki ő. Csupa vigyorgó arcot láttam mindenhol, ez hamar rám is ragadt, és arcomra fagyott mosollyal tomboltam, míg el nem fáradtam, aztán még annál is tovább.

Mikor visszakeveredtem a ROOM 1-be már Pythius következett fél 4-kor, természetesen a tömeg még akkor sem akart szétoszlani. Némi küzdelem után azért csak győzött a buli-rutin és végre, a népvándorlás közepette sikerült elengednem magam és át tudtam érezni a dj szerintem hibátlan szettjét, ebben segített az is, hogy fél 5 után már ritkultak a rajongók és inkább csak a kemény mag maradt.

Összességében azt kaptam, amit vártam: a tömeget leszámítva nem volt semmiféle kivetnivalóm, alapjáraton egy szuper élményként raktározom el ezt a bulit és várom a következő Blackout Night-ot a BLZ szervezésében!

 

Szöveg: Fesztiválok Városa / Horváth Adrienn
Fotók: Bladerunnaz / Pozsonyi Roland

Kapcsolódó

EFOTT 2018 - irány bringával a fesztivál! Cikk

A bulizás mellett az EFOTT 2018 a sportnak is ad teret, sőt, a mozgás-dózisunk már kapásból az odaérkezéssel is abszolválhatjuk, ugyanis a A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának Sportprogramja és a fesztivál  idén is meghirdeti az egyik legsportosabb fesztiválprogramot, a Tekerj az E

Nyerj páros napijegyet az EFOTT 2018-ra! Cikk

Ma a Facebook oldalunkon ismét idejét láttuk egy jól megérdemelt EFOTT 2018 napnak, és úgy gondoltuk, hogy mivel is lehetne ezt jobban fűszerezni, mint rögtön indításnak egy játékkal, páros napijegyért, hogy biztos a nektek legkedvesebb ismerősötökkel bulizzatok majd Velence fövenyén!  A dolgoto

Kolorádó 2018 - béke, naprakész zenék és teltházas finálé! Cikk

Budapest legvadregényesebb fesztiválját, Kolorádót 2018-ra látványosan belakták azok, akik azonosulnak a kortárs zene és művészetek újszerű megközelítésével. Szerdától lehetett beköltözni a Budapest határában, a Sztrilich Pál Cserkészpark területén megrendezett fesztiválra, ami már a kapunyitást

Fesztiválutazás: 50%-os MÁV kedvezmények Cikk

Már jó ideje, hogy a MÁV a maga módján támogatja a nyári belföldi fesztivál-kiruccanásainkat, és egy csokor nagyrendezvényre féláron utazhatunk. Ennek a menete szinte mindig a következő: a jegypénztárban a 2. kocsiosztályra kérünk egy 50%-os alkalmi kedvezményes jegyet a fesztivál nevét is elbúgva