Tavaszfelező basszus - Blackout Night 2017 beszámoló Cikk

Szombaton a Bladerunnaz csapata megint nagyot alkotott! 2016 szeptemberétől a jóféle basszusban utazó brigád háromtermes bulikat szervez az Akvárium Klubban a drum and bass szerelmeseinek, aminek legújabb etapját április 22-én kaptuk meg. E jeles éjszakán a 3. Blackout Night érkezett a fővárosba, amely ismét egy erős merítéssel reprezentálta a holland kiadót. Az este fő névadója és zenei vonala mellett a jump up és a jungle, mint a dnb irányzatai is külön-külön, saját termekben képviselték magukat az este folyamán.

Hirdetés

A helyszínre nagyjából este 11 környékén érkeztünk meg a már jól összeszokott baráti társasággal, majd átvettem a jegyem, gyorsan ledobtuk a kabátokat és mentünk is le a ROOM 1-be „felmérni a terepet”. Már akkor feltűnt, hogy nem leszünk kevesen, mikor Chris SU kezdte ráhangolni az embereket az éjszakára.

Attól függetlenül, hogy nem volt sold out-os a buli, én úgy fél egytől már teltházat érzékeltem magam körül a fő helyszínen, aminek egyértelmű oka az este fő témáját adó Blackout kiadó fellépősira, így sokan csak ebbe az egy terembe vettek jegyet. A State of Mind kezdetén a galériáról határozottan látszódott, hogy maximális heringparti alakult ki a tánctéren, így a teremben nem nagyon lehetett felszabadultan pattogni, a többi helyszínen azért sokkal aktívabban táncoltak/tomboltak a fiatalok. Ettől függetlenül nagyon vártam már az igazi neurofunk-ot játszó előadókat. Egymást követően jöttek a jobbnál jobb nevek, mint például a Black Sun Empire és Pythius. A ROOM 1-es warm up-pal eszméletlenül elégedett voltam. Sok fanatikus arc jelent meg a bulin, bár a tömeg tényleg igazi vegyes rajongótábort vonzott be, viszont ha rögtönzött ruha-statisztikát kellene felállítanom, akkor a Blackout-os pólók voltak a legnépszerűbbek, de trónkövetelőnek ott volt az Eatbrain is, mint magyar kiadó, és persze a BLZ felsők száma sem vallott szégyent.

A ROOM 2 témája a Jump Up volt, amiről sokan mondják, hogy a drum and bass egyfajta vicces ám igen energikus alstílusa. Nos, ez pont így van: mikor már elegünk lett a csordultig megtelt fő placcból, átjöttünk ide egy jót pattogni. Már a magyar előadók is hibátlanul tudták miről van szó, de a legjobban mégis a brit Macky Gee-t vártam. Aki ismeri a Jump Up stílust, az bizony tisztában van azzal, hogy ki ő. Csupa vigyorgó arcot láttam mindenhol, ez hamar rám is ragadt, és arcomra fagyott mosollyal tomboltam, míg el nem fáradtam, aztán még annál is tovább.

Mikor visszakeveredtem a ROOM 1-be már Pythius következett fél 4-kor, természetesen a tömeg még akkor sem akart szétoszlani. Némi küzdelem után azért csak győzött a buli-rutin és végre, a népvándorlás közepette sikerült elengednem magam és át tudtam érezni a dj szerintem hibátlan szettjét, ebben segített az is, hogy fél 5 után már ritkultak a rajongók és inkább csak a kemény mag maradt.

Összességében azt kaptam, amit vártam: a tömeget leszámítva nem volt semmiféle kivetnivalóm, alapjáraton egy szuper élményként raktározom el ezt a bulit és várom a következő Blackout Night-ot a BLZ szervezésében!

 

Szöveg: Fesztiválok Városa / Horváth Adrienn
Fotók: Bladerunnaz / Pozsonyi Roland

Kapcsolódó

Sziget2017_kasabian

Sziget 2017 – Kasabian, Flume, Billy Talent, The Pretty Reckless, The Kills és a többiek Megérkezett a második Sziget 2017 fellépőadag!

Vártuk, már nagyon vártuk a Sziget 2017 lajstrom folytatását, bő egy hónappal az első bejelentés után végre itt az új adag, amiben többek közt ott a sokak által visszavárt Kasabian és Billy Talent, a már korábban önbejelentő Interpol, az igazi csemegének ígérkező Jamie Cullum, a The Kills, a Metro

Sziget 2017 diákjegy program Cikk

Ezek változnak A diákkedvezmény lebonyolításában több változás is lesz az előző évekhez képest, ezek a következők: a 2017-es Szigetre csak 7 napos diákbérletet lehet vásárolni csak online lehet fizetni megszűnik az 5 napos fizetési határidő, csak azonnali fizetés lehetséges, mint bármelyik int

Linkin Park koncert buszos út 2017.06.27 Linkin Park @ Volt Fesztivál 2017

Vitán felül a 2017-es hazai szezon egyik legnagyobb durranása Linkn Park befutója a Volt Fesztiválra, amit természetesen mi sem nézhetünk tétlenül, és a Todibusszal együtt, és buszos fesztiválutat szervezünk nektek június 27-re! Ráadásul az estének egy markáns hazai vonatkozása is van, ugyanis a 201

Na ilyen egy punk fesztivál! - Íme a Punk-Rock Bowling 2017 fellépősora 2017.05.26 - 2017.05.29, Las Vegas, USA

Évről-évre belefutunk az amerikai Punk Rock Bowling fellépősorába, és egyszerűen muszáj az állunkat a földről felkapni, ugyanis elképesztő, hogy mennyire egyben van a fesztivál fellépősora. Szó sincs arról, hogy giga headlienereket rángatna össze, hanem egyszerűen és tökösen, három igen tömény napon