Tavaszfelező basszus - Blackout Night 2017 beszámoló Cikk

Szombaton a Bladerunnaz csapata megint nagyot alkotott! 2016 szeptemberétől a jóféle basszusban utazó brigád háromtermes bulikat szervez az Akvárium Klubban a drum and bass szerelmeseinek, aminek legújabb etapját április 22-én kaptuk meg. E jeles éjszakán a 3. Blackout Night érkezett a fővárosba, amely ismét egy erős merítéssel reprezentálta a holland kiadót. Az este fő névadója és zenei vonala mellett a jump up és a jungle, mint a dnb irányzatai is külön-külön, saját termekben képviselték magukat az este folyamán.

Hirdetés

A helyszínre nagyjából este 11 környékén érkeztünk meg a már jól összeszokott baráti társasággal, majd átvettem a jegyem, gyorsan ledobtuk a kabátokat és mentünk is le a ROOM 1-be „felmérni a terepet”. Már akkor feltűnt, hogy nem leszünk kevesen, mikor Chris SU kezdte ráhangolni az embereket az éjszakára.

Attól függetlenül, hogy nem volt sold out-os a buli, én úgy fél egytől már teltházat érzékeltem magam körül a fő helyszínen, aminek egyértelmű oka az este fő témáját adó Blackout kiadó fellépősira, így sokan csak ebbe az egy terembe vettek jegyet. A State of Mind kezdetén a galériáról határozottan látszódott, hogy maximális heringparti alakult ki a tánctéren, így a teremben nem nagyon lehetett felszabadultan pattogni, a többi helyszínen azért sokkal aktívabban táncoltak/tomboltak a fiatalok. Ettől függetlenül nagyon vártam már az igazi neurofunk-ot játszó előadókat. Egymást követően jöttek a jobbnál jobb nevek, mint például a Black Sun Empire és Pythius. A ROOM 1-es warm up-pal eszméletlenül elégedett voltam. Sok fanatikus arc jelent meg a bulin, bár a tömeg tényleg igazi vegyes rajongótábort vonzott be, viszont ha rögtönzött ruha-statisztikát kellene felállítanom, akkor a Blackout-os pólók voltak a legnépszerűbbek, de trónkövetelőnek ott volt az Eatbrain is, mint magyar kiadó, és persze a BLZ felsők száma sem vallott szégyent.

A ROOM 2 témája a Jump Up volt, amiről sokan mondják, hogy a drum and bass egyfajta vicces ám igen energikus alstílusa. Nos, ez pont így van: mikor már elegünk lett a csordultig megtelt fő placcból, átjöttünk ide egy jót pattogni. Már a magyar előadók is hibátlanul tudták miről van szó, de a legjobban mégis a brit Macky Gee-t vártam. Aki ismeri a Jump Up stílust, az bizony tisztában van azzal, hogy ki ő. Csupa vigyorgó arcot láttam mindenhol, ez hamar rám is ragadt, és arcomra fagyott mosollyal tomboltam, míg el nem fáradtam, aztán még annál is tovább.

Mikor visszakeveredtem a ROOM 1-be már Pythius következett fél 4-kor, természetesen a tömeg még akkor sem akart szétoszlani. Némi küzdelem után azért csak győzött a buli-rutin és végre, a népvándorlás közepette sikerült elengednem magam és át tudtam érezni a dj szerintem hibátlan szettjét, ebben segített az is, hogy fél 5 után már ritkultak a rajongók és inkább csak a kemény mag maradt.

Összességében azt kaptam, amit vártam: a tömeget leszámítva nem volt semmiféle kivetnivalóm, alapjáraton egy szuper élményként raktározom el ezt a bulit és várom a következő Blackout Night-ot a BLZ szervezésében!

 

Szöveg: Fesztiválok Városa / Horváth Adrienn
Fotók: Bladerunnaz / Pozsonyi Roland

Kapcsolódó

Sziget 2018 - mindenki jól jár az elektronikus fizetéssel Cikk

A kormány által elfogadott 7 éves Pénzügyi Tudatosság Kormánystratégia főbb irányvonalaival sok ponton kapcsolódik össze a kontinens legnagyobb zenei fesztiválja, a Sziget – mondta Hornung Ágnes, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára a Sziget Fesztiválon tartott tájékoztatóján. A

Sziget 2018 - Arctic Monkeys, Fever Ray, Zara Larsson és Art Department is a zárónapon! Cikk

A Sziget zárónap is igen erősre sikerült: a kívánságlistán mindig élen szereplő Arctic Monkeys új lemezzel tér vissza, a Gogol Bordello őrületes gypsy-punk bulit csap, a The War On Drugs képében pedig az egyik legszuperebb indie-rock csapatot köszönthetjük. És hogy még milyen programokkal búcsúzha

Sziget 2018 - Kygo, MØ, Chet Faker, Shawn Mendes és a már biztos látogatórekord Cikk

Már biztos, hogy látogatói csúcsot hoz a Sziget 2018 hétnapos összegzése, hisz’ a szombati teltház után a vasárnap is elfogytak az aznapi jegyek, hétfőre már régebben nem lehet jegyet kapni, és a kedd is erősnek ígérkezik. De ne szaladjunk annyira előre, nézzük, mit kínál a Sziget utolsó előtti na

Sziget 2018 - Adományozz sátrat vagy kempingfelszerelést! Cikk

A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal karöltve a Greener Sziget kezdeményezés adománygyűjtő akciót hirdetett, melynek lényege, hogy a Sziget végén már nem használt kempingfelszerelések a valóban rászorulókhoz jussanak el. „Adományozz sátrat vagy kempingfelszerelést! Amit nem akarsz elvinni magaddal