Tavaszfelező basszus - Blackout Night 2017 beszámoló Cikk

Szombaton a Bladerunnaz csapata megint nagyot alkotott! 2016 szeptemberétől a jóféle basszusban utazó brigád háromtermes bulikat szervez az Akvárium Klubban a drum and bass szerelmeseinek, aminek legújabb etapját április 22-én kaptuk meg. E jeles éjszakán a 3. Blackout Night érkezett a fővárosba, amely ismét egy erős merítéssel reprezentálta a holland kiadót. Az este fő névadója és zenei vonala mellett a jump up és a jungle, mint a dnb irányzatai is külön-külön, saját termekben képviselték magukat az este folyamán.

Hirdetés

A helyszínre nagyjából este 11 környékén érkeztünk meg a már jól összeszokott baráti társasággal, majd átvettem a jegyem, gyorsan ledobtuk a kabátokat és mentünk is le a ROOM 1-be „felmérni a terepet”. Már akkor feltűnt, hogy nem leszünk kevesen, mikor Chris SU kezdte ráhangolni az embereket az éjszakára.

Attól függetlenül, hogy nem volt sold out-os a buli, én úgy fél egytől már teltházat érzékeltem magam körül a fő helyszínen, aminek egyértelmű oka az este fő témáját adó Blackout kiadó fellépősira, így sokan csak ebbe az egy terembe vettek jegyet. A State of Mind kezdetén a galériáról határozottan látszódott, hogy maximális heringparti alakult ki a tánctéren, így a teremben nem nagyon lehetett felszabadultan pattogni, a többi helyszínen azért sokkal aktívabban táncoltak/tomboltak a fiatalok. Ettől függetlenül nagyon vártam már az igazi neurofunk-ot játszó előadókat. Egymást követően jöttek a jobbnál jobb nevek, mint például a Black Sun Empire és Pythius. A ROOM 1-es warm up-pal eszméletlenül elégedett voltam. Sok fanatikus arc jelent meg a bulin, bár a tömeg tényleg igazi vegyes rajongótábort vonzott be, viszont ha rögtönzött ruha-statisztikát kellene felállítanom, akkor a Blackout-os pólók voltak a legnépszerűbbek, de trónkövetelőnek ott volt az Eatbrain is, mint magyar kiadó, és persze a BLZ felsők száma sem vallott szégyent.

A ROOM 2 témája a Jump Up volt, amiről sokan mondják, hogy a drum and bass egyfajta vicces ám igen energikus alstílusa. Nos, ez pont így van: mikor már elegünk lett a csordultig megtelt fő placcból, átjöttünk ide egy jót pattogni. Már a magyar előadók is hibátlanul tudták miről van szó, de a legjobban mégis a brit Macky Gee-t vártam. Aki ismeri a Jump Up stílust, az bizony tisztában van azzal, hogy ki ő. Csupa vigyorgó arcot láttam mindenhol, ez hamar rám is ragadt, és arcomra fagyott mosollyal tomboltam, míg el nem fáradtam, aztán még annál is tovább.

Mikor visszakeveredtem a ROOM 1-be már Pythius következett fél 4-kor, természetesen a tömeg még akkor sem akart szétoszlani. Némi küzdelem után azért csak győzött a buli-rutin és végre, a népvándorlás közepette sikerült elengednem magam és át tudtam érezni a dj szerintem hibátlan szettjét, ebben segített az is, hogy fél 5 után már ritkultak a rajongók és inkább csak a kemény mag maradt.

Összességében azt kaptam, amit vártam: a tömeget leszámítva nem volt semmiféle kivetnivalóm, alapjáraton egy szuper élményként raktározom el ezt a bulit és várom a következő Blackout Night-ot a BLZ szervezésében!

 

Szöveg: Fesztiválok Városa / Horváth Adrienn
Fotók: Bladerunnaz / Pozsonyi Roland

Kapcsolódó

UK Festival Awards 2018: a Sziget is az indulók között Cikk

A brit földnek akad egy saját külön bejáratú Festival Award megmérettetése már 15 éve, de a  szigetország kategóriái között mindig is jelen volt egy bizonyos ’Best Overseas Festivals’ lista is, amelyben Európa legjelentősebb, nem angol nagyrendezvényei kapnak helyet, és amelyben már jó pár éve bér

Woodstock Festival 2019: tényleg jön augusztusban a jubileum? Cikk

Mára már túlzás nélkül a legfontosabb és a legnépszerűbb formája a (nyári) kikapcsolódásnak a fesztiválozás, aminek origója egy bizonyos 1969-es rendezvény, a Woodstock Festival. Természetesen vannak hasonlóan nagy múltú európai rendezvények – mint például az Isle of Wight Festival, a Glastonbury

Tízezren ünnepelték a magyar könnyűzenét az Arénában Cikk

Szeptember 27-én este a NagyKoncert Aréna koncertshow keretében az elmúlt negyed évszázad kiemelkedő zenészei, alkotói vitték színpadra a legnagyobb slágereiket a Papp László Budapest Sportarénában.Ritkaságszámba megy, hogy ennyi közreműködő lép fel egy helyen, egy este, egy élő produkció keretébe

Sziget 2019: hétfőtől jegyelővétel! Cikk

Érdemes „térdelőrajtban” várni október 1-jét, akkor indul ugyanis a Sziget 2019 bérletek értékesítése, ráadásul reggel 10 órától – 24 órán keresztül – egy jelentős kedvezménnyel és ajándékokkal járó akcióval. Az már közismert, hogy Ed Sheeran lesz a 2019-es Sziget első napjának a headlinere, de bi