Nem engedték le a színpadról Balázs Fecóékat Cikk

Lüktettek a dobok, morajlott a basszus és sírt a gitár – fergeteges múltidéző koncertet adott a 40 éves Korál a Papp László Budapest Sportarénában, ahol fiatal és idős egymás mellett énekelte az elmúlt négy évtized legnagyobb dalait. Balázs Fecó és bandája akkora bulit csapott, hogy a közönség le sem akarta engedni őket a színpadról.

Hirdetés

Tüzes hangulat, lézer-show, egykori koncertfelvételek, örökzöld slágerek, rock és líra - álló vastapssal ünnepelte a közönség a Korál 40 éves születésnapját szombat este a budapesti Arénában, ahol szinte egy tűt sem lehetett leejteni. 

„Az első 40 év miatt vagyunk itt, hogy megköszönjük azt a szeretetet, amit kaptunk, mert ez egy társas játék lent a közönség soraiban és fent a színpadon, ami külön-külön nem lett volna lehetséges.” – kezdte Balázs Fecó, aki egy meglepetést is bejelentett rajongóiknak.

„Készülünk egy dupla CD-vel, amiben az elmúlt 40 év legsikeresebb és kihagyhatatlan dalait szimfonikus változatban dolgoztuk fel. A lemez hamarosan megjelenik – árulta el a Korál frontembere, aki zenésztársaival elképesztő energiát szabadított fel a színpadon.

Fischer László (gitár), Fekete Tibor (basszusgitár), valamint Dorozsmai Péter (dob, ütőhangszerek) - aki jó néhány perces szólójával tovább fokozta a hangulatot - mellett a Korál „láthatatlan tagja”, a dalszövegíró Horváth Attila is köszöntötte a közönséget. Továbbá színpadra lépett két közreműködő zenész, akik 1978-ban a Korál együttes tagjai voltak, valamint a jubileumi koncert egyes részeinél szimfonikus zenekar is kísérte a legendás együttest. A vokalista Simon Edina és Bryan Adams magyar hangja, Csákvári László szintén remek kiegészítője volt az időutazásnak, amely szimbolikusan az Amikor vége az utolsó dalnak is... címet viselte, ám kiderült, hogy Nincs búcsúzás, nincs búcsúztatás.

Az év hazai rock bulija olyan jól sikerült, hogy a rajongók szűnni nem akaró ovációval tapsolták vissza kedvenc zenekarukat, amely óriási lendülettel csapott ismét a húrok közé és ráadást is játszott a színpadon.

 

Forrás: BrekaCom

Kapcsolódó

Tízezren ünnepelték a magyar könnyűzenét az Arénában Cikk

Szeptember 27-én este a NagyKoncert Aréna koncertshow keretében az elmúlt negyed évszázad kiemelkedő zenészei, alkotói vitték színpadra a legnagyobb slágereiket a Papp László Budapest Sportarénában.Ritkaságszámba megy, hogy ennyi közreműködő lép fel egy helyen, egy este, egy élő produkció keretébe

Metallica: nagybetűs metal, Tankcsapda-feldolgozás és jótékonykodás! Cikk

Nem gondoltam volna, hogy még 2018-ban is azzal kezdek egy Metallica-koncert utáni napot, hogy jóleső izomlázam van a nyakamban és olyan hangom van, mintha whisky-n élnék 20 éve, de az április 5-i este csont nélkül kihozta azt a hangulatot, amikor az első pár alkalommal puttyantottam be a Ride The

Koncertélmény szuperlatívuszban - Guns N' Roses-on jártunk Párizsban Cikk

Íme, tinédzser GN’R fanatikussá visszaváltozásom története, amikor is bőven 30 felett, teli torokból végigénekeltem és pattogtam több mint 3 órát és rájöttem, számomra még mindig a Guns N’ Roses a világ egyik legnagyobb rock zenekara! Még valamikor 1989-ben, a nővéremtől örökölt magnóban felejtet

A blues toronymagasra tette a lécet – Óriási koncertet nyomott a Vintage Trouble! Cikk

Huhh, hol is kezdjem? Szerencsére voltam már idén nem kevés baromi jó koncerten, de azt hiszem túlzás nélkül az év eddigi csúcspontja a tegnap esti Vintage Trouble elképesztően intenzív rhythm & blues show-ja volt az A38 Hajón! Bár szeretem, biztos, hogy nem én vagyok a stílus egyik legnagyob