Nyárvárás és nyárindítás a Budapest Parkban Cikk

Budapest Park hangulat 2022

Már nem csak javában hömpölyög a Budapest Park 2022-es szezonja, de szép lassan ideér a placc első nyári hónapja, amibe bőven lesz hazai és külföldi hallgatnivaló. Hogy milyen út vezet oda és mit kapunk a júniusi kínálatban, arról merengtünk egyet:


Budapest Park külföldi fellépők - május-június

Az első idei retro-kalandozást már nyár előtt megejthetjük a Budapest Parkban, ahol ezen a május 21-i estén többek között Mr. President, IceMC, a Rednex, Basshunter és az Italobrothers segítségével mártózhatunk egyet a nosztalgiázásban.

Hirdetés

Egy újabb 2022-es naphoz tett program-jelölőt a Budapest Park, mégpedig egy legendás külhoni érkezővel, ugyanis május 30-án, a Pink Floyd mindenkori dobosa, Nick Mason és aktuális zenekara, a Saucerful Of Secrets eleveníti fel a Pink Floyd korai dalait eleveníti majd fel a helyszín színpadán!

A masszív hazai rajongói bázis, azaz a Black Veil Brides Army legnagyobb örömére a másfél évtizedes fennállása óta először játszik a zenekar Budapesten, 2022. június 1-jén - a korábban hirdetetthez képest 1 nappal korábban - a Budapest Parkban!

A rajongók már tűkön ülve várták, de végre mehet piros betűkkel a naptárba: az épp a pandémia előtt újjáéledt My Chemical Romance 2022. június 7-én a Budapest Parkban tér vissza a magyar közönséghez!

A Billy Talent 2022. június 8-án, hat év kihagyás után újra a Budapest Park közönségét hívja pogózásra. És hogy igaz juhar-zúzás legyen a placcon, a szintén kanadai Silverstein indítja majd az estét! 

Bizony 2022-ben is kileng majd a Scooter-O-Meter a Budapest Parkban, és megkapjuk a már túlzás nélkül hagyományos nyárpörgető bulinkat HP Baxxtertől és csapatától!

Rise Against számára különösen fontos, hogy minél közvetlenebb kapcsolatot ápoljanak rajongóikkal, így nem volt kérdés, hogy új anyagukat a magyar közönségnek is bemutatják élőben! S történik ez majd 2022. június 14-én, a Budapest Parkban!

Már valamennyi rutinos Budapest Park vendég tudja, hogy nincs szezon retro buli(k) nélkül, ez alól pedig a 11. évad sem húzza ki magát, és 2022 júniusában Thomas Anders ismét ellátogat a klub színpadára, hogy első kézből hozzon Modern Talking-érzést a magyar rajongóknak!

Egy nagyon színes, és garantáltan erős koncertet kapunk majd június 19-én a Budapest Parkban, és erről a modern rock és metal mezőny egyik legsokoldalúbb csapata, az A Day To Remember gondoskodik majd.

Sokat, és még ahhoz képest is plusz két évet várunk arra, hogy a Deftones ismét önálló koncertet adjon Budapesten, de  2022. június 24-én, tizenhat évvel az előzőt követően végre újra ezt teszi a Grammy-díjas sacramentoi zenekar!

A folk-punk egyik legmasszívabb bástyája, a Rolling Stone magazin által nemes egyszerűséggel a „világ leglázadóbb koncertzenekará”-nak kikiáltott Gogol Bordello 8 év után ismét megmutatja a Budapest Park közönségének, hogy ők aztán tudják, milyen az igazi buli!

Az alt-J a hazai közönségnek eddig csak fesztiválon (headlinerként) bizonyított, viszont 2022. június 28-án az egyik legnépszerűbb angol indie-rock banda egy önálló koncerttel kápráztatja el a közönséget a Budapest Parkban!

Négy évvel elsöprő sikerű koncertje után újra a Budapest Park színpadán Billy Idol! A ‘80-as évek egyik legmeghatározóbb punk-rock bálványa 2022. június 29-én érkezik újra a fesztiválnyi klub színpadára!

 

Budapest Park hazai fellépők - május-június

Bár még vannak kérdőjeles program-napok, de már így is jó pár hazai előadó áll sorban májusra és júniusra, hogy lendületben tartsák a 11. Park-évadot:  

 • 05.12: LAZARVS, The Southern Oracle, Stubborn

 • 05.13: Csaknekedkislány, Galaxisok

 • 05.14: Kowalsky meg a Vega, No Sugar

 • 05.19: Esti Kornél, Middlemist Red

 • 05.20: Follow The Flow, GranCanada

 • 05.27: hiperkarma, Frenk

 • 05.28: Ákos, New Level Empire

 • 06.03: Majka & Curtis

 • 06.04: Majka & Curtis

 • 06.09: Azahriah, Saya Noé

 • 06.10: Carson Coma, Barkóczi Noémi

 • 06.16: Paddy And The Rats

 • 06.17: Wellhello, ValMar

 • 06.23: Pál Utcai Fiúk, Marlboro Man

 

Budapest Park 2022-es programok és jegyek >>> 

 

Fotó: Budapest Park

 

Kapcsolódó

Egy hónap múlva indul a ZamJam! - 10 ok, amiért ott kell lenned Cikk

ZamJam 2022 A MOL Nagyon Balaton keretében július 28-án indul és Zamárdi több helyszínén három napon át tart a debütáló ZamJam, a fesztivál, amely más, mint amit megszoktunk. Összegyűjtöttünk tíz okot, amiért szerintünk érdemes útra kelni a Balaton fesztiválfővárosába!   1. Prémium helyszín, prémium progr

A Kowalsky meg a Vega és Ákos is a Plázsra látogat a hétvégén Cikk

Kowalsky meg a Vega és Ákos koncert is lesz ezen a hétvégén a Plázson A Plázson már hétköznapokon is zajlik az élet. Csütörtöktől indul a nyár legújabb bulisorozata a Szerelem csütörtök DR BRS-sel a Plázs Music teraszán. Pénteken a Kowalsky meg a Vega koncertjét háromféle party követi, ahogy szombaton Ákos gigakoncertje után is több helyszínen zajlik majd a Lights

Napjaink egyik legjobb jazzénekese július 5-én a Müpában Cikk

SuperBlue: Kurt Elling feat. Charlie Hunter Kurt Elling lenyűgöző, makulátlan karrierje egykor füstös klubokban indult, mára pedig a bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes a legelismertebb koncertszínpadok visszatérő sztárja. Az eltelt évtizedekben azonban mindvégig megőrizte hivatása szeretetét, maximalizmusát és a megújulásr

Duna, nyár, Led Zeppelin - idén is kifut a Lead Zeppelin koncerthajó Cikk

Lead Zeppelin koncert a Dunán Harmadik éve már, hogy nyaranta egy estére útjára indul a különleges sétahajós koncert, amely túl azon, hogy egy fergeteges rockbuli, háttérnek Budapest csodálatos panorámájában gyönyörködhet a zenész és a néző egyaránt. Aki még nem volt, gondoljon csak bele, hogy milyen jó hajókázni a Dunán, mik