A Carson Coma 10 állomásos Európa-turnéra indul 2024 őszén Hír

Carson Coma 10 állomásos Európa-turné 2024

Hirdetés

A Carson Coma a brit ATC ügynökség segítségével idén ősszel 10 állomásos Európa-turnéra indul. Ez lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

A Carson Coma idén ünnepelte 5. születésnapját több mint 10 ezer emberrel együtt az MVM Dome-ban, legutóbbi lemezük, az IV sikere után pedig szemmel láthatóan egyre többen követelik őket külföldön is. Így a zenekar a fesztiválszezon és nyárzáró Budapest Parkos koncertje után készen áll arra, hogy bevegye az európai klubok színpadait is.

„Azon túl, hogy mint minden évben, idén nyáron is megpróbálunk a lehető legtöbb magyarországi helyszínre eljutni, azt vettük észre, hogy óriási érdeklődés van a zenekar iránt a külföldre emigrált magyar közösségekben, így az angol ATC ügynökséggel  karöltve (akik olyan előadókkal dolgoznak együtt, mint Nick Cave, Passenger, Big Thief) igyekszünk ennek az igénynek eleget tenni” – meséli Fekete Giorgio, a zenekar frontembere.

A turné október 30-án, Bécsben indul, majd fellépnek még Prágában, Varsóban, Berlinben, Kölnben, Amszterdamban, Londonban, Párizsban és Zürichben, a körutat pedig november 12-én zárják Münchenben.

Ez lesz a srácok eddigi leghosszabb külföldi turnéja: „Életünkben először koncertezzük végig a legnagyobb európai városokat, életünkben először töltünk együtt ennyi időt egy huzamban – nagyon veszélyes kaland lesz” - mondja Héra Barnabás, a csapat dobosa. – „A legutóbbi nemzetközi koncertsorozatunk számomra az öt nap alatt 3 táska és egy pár cipő elhagyását jelentette, remélem, hogy a két hét alatt ez nem fog hasonló arányban növekedni, bízunk a legjobbakban. Tavaly elég emlékezetes felvételek készültek a turnéról, jó lenne, ha idén ősszel is jönne velünk valaki egy kamerával, mert valószínűleg lesz mit megörökíteni.”

A tavalyi koncertkörúton izgalmas tapasztalatokat gyűjtött a zenekar, ezekről is meséltek: „A tavalyi, rövidebb EU turné fantasztikus élmény volt, mind az együtt utazás, mind a koncertek szempontjából: például Berlinben egy srác odajött a koncert után, hogy “jó volt egy este erejéig újra otthon éreznem magamat”. - Eleveníti fel Giorgio. - „Nem meglepő módon a Feldobom a követ című dalunk ment a legnagyobbat ezeken az estéken.”

„A kint élő magyar haverjainkon túl bízunk benne, hogy több helyszínen is érnek majd minket olyan meglepetések, mint tavaly, amikor egy kedves holland csapat halandzsázva énekelte velünk a dalszövegeket. Idén egy fokkal több angol dallal készülünk” - ígéri Barni.

A zenekar mielőtt nekivág a külföldi kalandoknak, szeptember 20-án, a Budapest Parkban búcsúztatja majd a nyarat.

A turné állomásaira a jegyértékesítés április 26-án 10 órakor indul a www.carsoncoma.hu weboldalon.

 

Carson Coma

Kapcsolódó

Turnén az AC/DC - Jelen a 2024-es európai dátumok! Hír

AC/DC Power UP turné 2024 Európa Már egy ideje rendre hallhatóak, olvashatóak a sejtések és elszólások az AC/DC európai turnéállomásai kapcsán, úgyhogy épp ideje volt, hogy a zenekar biztos talajt adjon a rajongók alá. Tehát íme a találgatások vége: megérkeztek a zenekar 2024-es turnédátumai! Az  AC/DC jelentőségét gyakorlatilag

Nem áll le a Kispál és a Borz: az új lemezt országos turné követi Hír

Kispál és a Borz koncertek 2024 Az elmúlt évtizedek nagyhatású alternatív zenekara tavasszal „világ körüli” útra megy: a Beszorult mondat turné állomásai Dublintól egészen Bodrogkisfaludig érnek A Kispál és a Borz a „csúcson” hagyta abba, amikor 2010-ben egy óriási bulival elköszönt a közönségétől a Sziget Fesztivál nulladik na

A világ egyik legkiválóbb slide gitárosával indul közös magyarországi turnéra Ripoff Raskolnikov Hír

Roberto Luti A Ripoff Raskolnikov Band az americana stílus legszínvonalasabb hazai képviselői közé tartozik, a zenekart az osztrák származású, de már harminc éve Magyarországon is élő Ripoff Raskolnikov gitáros vezeti. Roberto Luti pedig nem csak Olaszország, hanem a világ egyik legkiválóbb slide gitárosa, a P

AWS: Dupla platina a 'Fekete Részem' - novembertől őszi turné Hír

AWS 2023 2023 október elején lett öt éves az AWS Fekete Részem albuma, amivel nagyon sokan ismerték meg őket, és amelyért a nyár végi Barba Negrás koncerten dupla platinalemezt vehetett át a zenekar.   “Az elmúlt egy év nagyon intenzíven telt. Rengeteg munka volt újra felvenni azt a ritmust, amit amúgy