10 magyar művész kiállítása a New York-i Lincoln Centerben Cikk

Hirdetés

A Magyar Foundation of North America örömmel jelenti be, hogy a New York-i Magyar Kulturális Központtal való együttműködés keretében a 2017-2018-asHungary Emerging program kiállítása is bemutatkozik október 30-án a Lincoln Centerben a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett társulatának amerikai vendégeskedésének első estéjén.

Az amerikai közönség összetett és lenyűgöző ízelítőt kaphat Magyarország képzőművészeti, zenei és kulturális tehetségeiből, azáltal, hogy a Hungary Emerging program kiállítása a magyar kultúra két ilyen prominens képviselője mellett kerül bemutatásra. 

„Bármely külföldi zenei vagy művészeti társulat számára igen ritka és különleges lehetőség az, hogy ha a Lincoln Centerben léphet fel” – nyilatkozta Craig Engle, a Magyar Foundation kuratóriumának tagja – „Az, hogy a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett egyszerre vendégeskedik a Lincoln Centerben, kiváló tanújele annak, hogy milyen hatalmas tisztelettel viseltetnek országaink egymás művészete és kultúrája iránt.”

„Mint a Hungary Emerging egyik zsűritagja és egyben támogatója, rendkívüli örömmel tölt el, hogy a tíz kiválasztott magyar művész alkotása bemutatásra kerül. A Lincoln Center nagy presztízsű helyszín, a mostani program pedig kiválóan példázza az előadóművészetek és a vizuális művészetek közötti szinergiába vetett hitünket – kiváló kombinációt alkotnak. Őszintén hiszem, hogy a művek, amelyek a kiállítás során bemutatásra kerülnek, elnyerik a kifinomult New York-i közönség tetszését, hiszen a válogatást végző zsűrit többségében a New York-i művészeti szcéna kiemelkedő és jelentős képviselői alkották” – tette hozzá Ledényi Attila, az Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi művészeti vásárának alapító-igazgatója.

A 2017–2018-as Hungary Emerging program amerikai utazásának következő – és egyben utolsó – állomása a decemberben megrendezett Red Dot Miami Art Festivalon lesz.

Hungary Emerging program és kiállítássorozat fiatal, feltörekvő, Magyarországon és külföldön élő magyar képzőművészek alkotásait mutatja be. A program célja, hogy nemzetközi bemutatkozási lehetőséget adjon a feltörekvő művészeknek, valamint, hogy további művészeti együttműködéseket generáljon. Az idei pályázat nyertes művészei: BATYKÓ Róbert, BIRÓ Dávid, FAJGERNÉ DUDÁS Andrea, HORVÁTH Ágnes, HORVÁTH LÓCZI Judit, Pol KURUCZ, MEZŐSI Ágnes, REGŐS Benedek, SAXON SZÁSZ János, TÓTH Angelika.

A szervezők a közelmúltban az Art Market Budapest keretében jelentették be, hogy az első év sikereire építve a Hungary Emerging program 2019-ben is folytatódik.

 

- Art Market -

Kapcsolódó

Más közösségek nyitottságára tanít a belvárosi galéria Cikk

Különleges, gyerekeknek és fiataloknak szóló programsorozattal igyekszik a részvevők nyitottságát, érdeklődési körét tágítani a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria – derült ki a Városok jövője - közösségek művelődése című szakmai konferencián. A rendezvényen kizárólag kis területű, azaz

TerraAkva kiállítás a a Fővárosi Művelődési Központban Cikk

Magyarország legnagyobb terrarisztikai börzéje, a TerraAkva november 25.-én újra Budapesten, a Fővárosi Művelődési Központban. Lélegzetelállító pókok, kígyók, békák, hüllők, teknősök, csigák és kétéltűek lesznek láthatóak szakszerű körülmények között, de vadászgörények, egerek, apró rágcsálók és d

120 millió forint feletti összleütési érték a világ második Zsolnay-aukcióján Cikk

A tavalyi átütő siker után a Virág Judit Galéria ismét megrendezte a világon egyedülállónak számító Zsolnay-aukcióját a Budapest Kongresszusi Központban.  A 70 tételből álló, 68 millió forintot meghaladó összkikiáltási árról induló árverésen végül 120 millió forint feletti összleütési érték szület

Nagy sikerrel zajlott a 15. Design Hét Budapest Cikk

Budapesten százötven, az öt vidéki partnervárosban pedig további száz programmal várta az érdeklődőket az idei Design Hét október 5. és 19. között. A rendezvénysorozat nagy sikert aratott mind a nagyközönség, mind a szakma körében. Bár a fesztivál hivatalosan véget ért, néhány kiállítás még látoga