10 magyar művész kiállítása a New York-i Lincoln Centerben Cikk

Hirdetés

A Magyar Foundation of North America örömmel jelenti be, hogy a New York-i Magyar Kulturális Központtal való együttműködés keretében a 2017-2018-asHungary Emerging program kiállítása is bemutatkozik október 30-án a Lincoln Centerben a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett társulatának amerikai vendégeskedésének első estéjén.

Az amerikai közönség összetett és lenyűgöző ízelítőt kaphat Magyarország képzőművészeti, zenei és kulturális tehetségeiből, azáltal, hogy a Hungary Emerging program kiállítása a magyar kultúra két ilyen prominens képviselője mellett kerül bemutatásra. 

„Bármely külföldi zenei vagy művészeti társulat számára igen ritka és különleges lehetőség az, hogy ha a Lincoln Centerben léphet fel” – nyilatkozta Craig Engle, a Magyar Foundation kuratóriumának tagja – „Az, hogy a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett egyszerre vendégeskedik a Lincoln Centerben, kiváló tanújele annak, hogy milyen hatalmas tisztelettel viseltetnek országaink egymás művészete és kultúrája iránt.”

„Mint a Hungary Emerging egyik zsűritagja és egyben támogatója, rendkívüli örömmel tölt el, hogy a tíz kiválasztott magyar művész alkotása bemutatásra kerül. A Lincoln Center nagy presztízsű helyszín, a mostani program pedig kiválóan példázza az előadóművészetek és a vizuális művészetek közötti szinergiába vetett hitünket – kiváló kombinációt alkotnak. Őszintén hiszem, hogy a művek, amelyek a kiállítás során bemutatásra kerülnek, elnyerik a kifinomult New York-i közönség tetszését, hiszen a válogatást végző zsűrit többségében a New York-i művészeti szcéna kiemelkedő és jelentős képviselői alkották” – tette hozzá Ledényi Attila, az Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi művészeti vásárának alapító-igazgatója.

A 2017–2018-as Hungary Emerging program amerikai utazásának következő – és egyben utolsó – állomása a decemberben megrendezett Red Dot Miami Art Festivalon lesz.

Hungary Emerging program és kiállítássorozat fiatal, feltörekvő, Magyarországon és külföldön élő magyar képzőművészek alkotásait mutatja be. A program célja, hogy nemzetközi bemutatkozási lehetőséget adjon a feltörekvő művészeknek, valamint, hogy további művészeti együttműködéseket generáljon. Az idei pályázat nyertes művészei: BATYKÓ Róbert, BIRÓ Dávid, FAJGERNÉ DUDÁS Andrea, HORVÁTH Ágnes, HORVÁTH LÓCZI Judit, Pol KURUCZ, MEZŐSI Ágnes, REGŐS Benedek, SAXON SZÁSZ János, TÓTH Angelika.

A szervezők a közelmúltban az Art Market Budapest keretében jelentették be, hogy az első év sikereire építve a Hungary Emerging program 2019-ben is folytatódik.

 

- Art Market -

Kapcsolódó

Holnap indul a Budapest Startup Safari! Cikk

Szerdától három napra startup fesztivállá változik a főváros, negyedik alkalommal rendezik meg a Budapest Startup Safarit. Az érdeklődők helyszínről helyszínre vándorolva ismerkedhetnek meg a számukra érdekes cégekkel, szakmákkal, emberekkel, elsősorban az infokommunikációs szektor, a kreatívipar,

Tavaszi zsongás a könyvpiacon - 35 új megjelenésű könyv a legkeresettebbek között Cikk

A Bookline sikerlistája a tavaszi megújulást tükrözi, összesen 35 új megjelenésű könyv került fel a legkeresettebb könyvek közé. A zsongás a könyvpiacra is hat, az elsők között egyaránt van frissen megjelent regény, sorsot kutató tudományos munka és önéletírás is. Grecsó Krisztián legújabb regény

Vecsei H. Miklóssal és Hegedűs D. Gézával készül koncertszínházi előadás a Tizenkét székből Cikk

Závada Péter dalszövegeivel, Vecsei H. Miklós szövegkönyve alapján készül koncertszínházi előadás a 20. századi orosz irodalom egyik legkacagtatóbb regényéből, a Tizenkét székből. A TRIP Hajón bemutatott darab tizenkét dalban meséli el a Rejtő-szerű nyomozást a székbe rejtett briliánsok után. „–

Április 30-ig lehet jelentkezni a Budapest FotóFesztivál és az Állatkert közös fotópályázata Cikk

Április 30-ig várják a pályaműveket a „ZOOmolj rá!” fotópályázatra, amelyet a Budapest FotóFesztivál és a Fővárosi Állat- és Növénykert közösen hirdetett meg. Az eredeti ötletekről, egyéni látásmódról tanúskodó fotókat három kategóriában lehet beküldeni. Az Állatkertben mindig sok a fotózni való.