10 magyar művész kiállítása a New York-i Lincoln Centerben Cikk

Hirdetés

A Magyar Foundation of North America örömmel jelenti be, hogy a New York-i Magyar Kulturális Központtal való együttműködés keretében a 2017-2018-asHungary Emerging program kiállítása is bemutatkozik október 30-án a Lincoln Centerben a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett társulatának amerikai vendégeskedésének első estéjén.

Az amerikai közönség összetett és lenyűgöző ízelítőt kaphat Magyarország képzőművészeti, zenei és kulturális tehetségeiből, azáltal, hogy a Hungary Emerging program kiállítása a magyar kultúra két ilyen prominens képviselője mellett kerül bemutatásra. 

„Bármely külföldi zenei vagy művészeti társulat számára igen ritka és különleges lehetőség az, hogy ha a Lincoln Centerben léphet fel” – nyilatkozta Craig Engle, a Magyar Foundation kuratóriumának tagja – „Az, hogy a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett egyszerre vendégeskedik a Lincoln Centerben, kiváló tanújele annak, hogy milyen hatalmas tisztelettel viseltetnek országaink egymás művészete és kultúrája iránt.”

„Mint a Hungary Emerging egyik zsűritagja és egyben támogatója, rendkívüli örömmel tölt el, hogy a tíz kiválasztott magyar művész alkotása bemutatásra kerül. A Lincoln Center nagy presztízsű helyszín, a mostani program pedig kiválóan példázza az előadóművészetek és a vizuális művészetek közötti szinergiába vetett hitünket – kiváló kombinációt alkotnak. Őszintén hiszem, hogy a művek, amelyek a kiállítás során bemutatásra kerülnek, elnyerik a kifinomult New York-i közönség tetszését, hiszen a válogatást végző zsűrit többségében a New York-i művészeti szcéna kiemelkedő és jelentős képviselői alkották” – tette hozzá Ledényi Attila, az Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi művészeti vásárának alapító-igazgatója.

A 2017–2018-as Hungary Emerging program amerikai utazásának következő – és egyben utolsó – állomása a decemberben megrendezett Red Dot Miami Art Festivalon lesz.

Hungary Emerging program és kiállítássorozat fiatal, feltörekvő, Magyarországon és külföldön élő magyar képzőművészek alkotásait mutatja be. A program célja, hogy nemzetközi bemutatkozási lehetőséget adjon a feltörekvő művészeknek, valamint, hogy további művészeti együttműködéseket generáljon. Az idei pályázat nyertes művészei: BATYKÓ Róbert, BIRÓ Dávid, FAJGERNÉ DUDÁS Andrea, HORVÁTH Ágnes, HORVÁTH LÓCZI Judit, Pol KURUCZ, MEZŐSI Ágnes, REGŐS Benedek, SAXON SZÁSZ János, TÓTH Angelika.

A szervezők a közelmúltban az Art Market Budapest keretében jelentették be, hogy az első év sikereire építve a Hungary Emerging program 2019-ben is folytatódik.

 

- Art Market -

Kapcsolódó

Novák Péter és Hrutka Róbert kedvenc lemezéről beszél az évindító Lemezjátszó eseményeken Cikk

Két, máig létező, a könnyűzenére hatalmas hatást gyakorló zenekar kerül terítékre a Lemezjátszó programsorozat éveleji estjein.  A Rolling Stones Beggarst Banquet és a U2 War című korongjáról Novák Péter, illetve Hrutka Róbert értekezik majd Horváth Gergellyel Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrté

Szombaton Ady-koncert a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Balatonnal és a Cabaret Medrano-val Cikk

Ahogy Petőfiről is szokták mondani, ha ma élne, valószínűleg rockzenész lenne. Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából 2019. január 26-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezett esten a Kamondy Imre vezette Cabaret Medrano együttes és a Víg Mihály nevével fémjelzett Balaton zenekar öltözteti

Szombaton Hamvas Béla nap a Műcsarnokban Cikk

Ötven éve, 1968-ban hunyt el Hamvas Béla esszéíró, filozófus, a magyar kultúra egyedülálló alakja. A Rejtett történetek kiállításhoz kapcsolódva a Műcsarnok egész napos eseménysorozattal idézi meg Hamvas Béla szellemi örökségét. Nem tudományos előadás-sorozatot kínálunk, hanem mozgalmas, sokszínű

Barokk paloták, barokk sorsok, ... - Tárlatvezetés összművészeti projektben Cikk

A Budapesti Történeti Múzeummal közös programunkban egyidejű koncertre, táncelőadásra és tudományos tárlatvezetésre készülünk. Történelmi performanszunkban megidézzük a barokk Pest-Budát, a korabeli paloták és uralkodók sorsát, a politikát is alakító szerelmeket. Középpontban a – XIX. század máso