A Magyar Nemzeti Múzeum ingyenes, digitális kiállítóhelyet nyitott az Akváriumnál Cikk

ingyenes, digitális kiállítóhely az Akváriumnál

Hirdetés

Világhírű múzeumok – köztük a Louvre, a Musée d’Orsay, valamint a Picasso Múzeum – ikonikus műtárgyai is megtekinthetők a Magyar Nemzeti Múzeum legújabb kiállításán. A francia Micro-Folie mobilmúzeum digitális tárlatlátogatásán a látogatók tabletek segítségével, nagy felbontású, digitalizált fényképeken, 3D fotókon és videófelvételeken olyan részleteket is megfigyelhetnek, melyekre élőben soha nem lenne lehetőségük.

Az Akvárium mellett látogatható digitális kiállításon a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményéből is látható 23 tárgy, egyebek mellett a szkíta aranyszarvas, Liszt Ferenc portréja és a Sztálin-szobor keze. A tárlat szeptember 19-ig ingyenesen látogatható az Erzsébet téren, az Akvárium Klub bejárata mellett.

Érkezik a műkincs-világválogatott

Különleges berendezéssel találkozhatnak a látogatók a Magyar Nemzeti Múzeum legújabb, digitális kiállítóterében. Műtárgyak és vitrinek helyett egy óriási kivetítő, VR szemüveg és 10 tablet adja a múzeumi élményt a Micro-Folie Digitális Múzeumban. A Louvre, a Musée d’Orsay és a Musée national Picasso mintegy kétezer műtárgyán kívül a képzőművészet mellett a dizájn, az építészet, előadóművészet és tudomány területéről válogatott érdekességek is megtekinthetők.

A több ezer műtárgyról nagy felbontású, digitalizált fényképek, 3D fotók és videófelvételek láthatók, melyek tetszés szerint nagyíthatók, így a látogatók olyan részleteket is megfigyelhetnek, melyek egyébként élőben rejtve maradnának.

A Micro-Folie digitális anyaga mára a világ sok-sok múzeumának különlegességei mellett hazai intézmények kincseivel is gazdagodott: a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményéből is látható benne 23 tárgy, egyebek mellett a szkíta aranyszarvas, Liszt Ferenc portréja és a Sztálin-szobor keze.

A hihetetlenül gazdag anyagból nagyon sokféle virtuális kiállítás rendezhető, könnyű alkalmazkodni a közönség igényeihez. Mindegy, hogy óvodások, egyetemisták vagy a történelem iránt érdeklődő felnőttek ülnek be, a Micro-Folie virtuális múzeum mindenki számára tud újat és izgalmasat mutatni.

A mobilmúzeum 2022. májusától szeptember 19-ig ingyenesen látogatható Budapesten az Akvárium Klub előtt. A látogatók egy 10%-os kupont is kapnak a Magyar Nemzeti Múzeumba szóló jegyek vásárlásához.

 

Magyar Nemzeti Múzeum

Kapcsolódó

56 év színpompa és kultúra - Augusztus 15. és 21. között érkezik a Debreceni Virágkarnevál Cikk

Debreceni Virágkarnevál 2022 1200 hazai táncos, 400 külföldi karneváli felvonuló és körülbelül 500 000 élővirág érkezik a Debreceni Virágkarneválra, mely már közel 3000 ember közreműködésével valósul meg. Az 56 éves tradícióval rendelkező karnevál napjainkban lényegesen több, mint látványos virágkompozíciók és nemzetközi művé

3 évvre beveszi Budapestet a holland kultúra Cikk

dutchculture.hu A következő három évben Budapest – Hollandia kiemelt kulturális partnereként – a korábbiaknál is több holland kulturális esemény befogadója lesz. A színes palettán sorban érkeznek majd az programok a klasszikus képzőművészettől a kortárs irodalomig, a kerékpáros kultúrától a világszínvonalú popzen

Fatemplom Fesztivál - Idén is érkezik 3 napnyi béke és együttlét a Hármashatárra Cikk

Fatemplom 2022 Az idén is megrendezik a Fatemplom Fesztivált Magyarföldön. Első alkalommal még nem is nevezték fesztiválnak, a Fatemplom Ünnepét rendezték meg a templom felszentelésének első évfordulóján. Ez az ünnep mára már fesztivállá növekedett, ahol a fatemplomban és a szabadtéri színpadon különböző produkc

Barokk zenei csemegével várja a nézőket a Müpa június 28-án Cikk

Baráth Emőke Különleges zenei élményben lehet részük azoknak, akik június 28-án este ellátogatnak a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe: a sokak által várt koncert során Vivaldi, Purcell és Händel varázslatos művei, a 18. század legszebb áriái csendülnek fel „Az évad művésze” címmel kitüntetett lírai szoprá