Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál 2020 Esemény

Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál 2020

Hirdetés

Tíz produkció került az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál  nagyjátékfilmes versenyébe. A szolnoki fesztiválon október 13. és 18. között több filmet első alkalommal láthat a magyar a közönség. A Pál Adrienn c. filmjéért  Cannes-ban FIPRESCI-díjjal kitüntetett  Kocsis Ágnes legújabb, Éden című alkotásával  nyit a fesztivál, Dombrovszky Linda Golden Globe-díjért versenybe szálló Pilátusa is versenyben van és itt mutatják be Magyarországon először a svéd kultrendező, Roy Anderson új moziját, amely  a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Ezüst Oroszlán díját nyerte el.

Az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál fókuszában a látványtervezők munkássága áll. A nagyjátékfilmes versenyprogramba idén 10 európai filmalkotást hívtak meg, amelyek látványtervezői versenyeznek a  díjért:  az Éden látványtervezője a FOMO-t is megalkotó Vinnai Petra; Szabó Magda azonos című regényéből készült Pilátus tévéfilm látványtervezője - az Aranyélet és a Liza, a rókatündér látványvilágáért is felelős - Hujber BalázsMiklauzic Bence legújabb filmjének, a Ninó bárkájának a látványtervezője, Klimó Péter. Roy Andersson  legjobb rendezés Ezüst Oroszlán-díjjal kitüntetett filmje, a Történetek  a végtelenségről három látványtervezője Nicklas NilssonAnders Helström és Frida Ekström; az Oscar-díjas Ida producereitől a Most hazudok című lengyel film látványtervezője Daria Dwornika kétszeres Cannes-i nagydíjas francia rendező, Bruno Dumont Szent Johanna című filmje látványvilágának megalkotója Erwan Legal; továbbá Jan Vlasák Emmy-díjas (Anne Frank: The Whole Story) látványtervező munkája a Festett madár című  cseh-szlovák-ukrán koprodukcióban készült, a II. világháború idején játszódó filmben,  az Oscar-nominált észt rendező, Tanel Toom Valóság és igazság című mozijának a látványtervezője Jaagup RoometIvan Ostrochovský szlovák filmrendező  legújabb munkája, a Szolgák, amelynek egyben látványtervezője is, valamint Mohammad Rasoulof iráni rendező legjobb filmért járó Arany Medve-díjat elnyerő alkotása, a Nincs gonosz látványtervezője Saeed Asadi.

A filmeket elbíráló zsűriben foglal helyet Csupó Gábor producer  és animációs szakember, akinek a nevéhez fűződik többek között a Fecsegő tipegők sorozat és a Simpson család, amiért Emmy-díjjal is kitüntették. Kovács Claudia operatőr is tagja a zsűrinek, aki számos neves produkcióban (Hell Boy II., Saul fia) dolgozott, ő felelt Reisz Gábor Rossz versek című filmjének víz alatti felvételeiért. Dokumentumfilm operatőrként 2019-ben Szabó Réka “A létezés eufóriája” című játékfilm képi világáért felelt. A harmadik zsűritag Szabolcs János díszlet- és látványtervező, aki az utóbbi húsz évben olyan hazai és külföldi produkciók látványtervein dolgozott, mint a Jadviga Párnája, Szabadság, szerelem, Friss Levegő. Dolgozott együtt Steven Spielberggel az Oscar- és Golden Globe-díjra jelölt München című filmben. 2004-ben Emmy-díjra jelölték Andrei Konchalovsky „Az oroszlán télen” című filmjében nyújtott art director-i teljesítményéért.

A fesztivál szervezői idén számos szakmai programmal is készülnek. Flash konferencia a filmes látványtervezésről címmel bepillantást nyerhetünk a látványtervezés műhelytitkaiba a legújabb filmekhez kapcsolódó esettanulmányok segítségével. Junior Fórumon látványtervező szakos hallgatók  kapnak bemutatkozási lehetőséget friss alkotásaikkal. A fesztiválnak helyet adó Szolnoki TiszaPart Moziban a vetítések és a szakmai programok mellett, koncertekkel, kiállításokkal is várják a látogatókat.

Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál részletes program >>>

 

 Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál

Kapcsolat

Kapcsolódó

[ELMARAD] FALU Fesztivál 2021 Esemény

Nagyon sokan kérdeztétek, hogy ebben az évben megnyitjuk-e a fesztivál kapuit! Az utolsó pillanatig mérlegeltük, hogy a lehető legjobb és legfelelősségteljesebb döntést hozzuk meg.A rendelkezésünkre álló információkat, szabályokat figyelembe véve, sajnálattal kell most bejelentenünk, hogy a F.A.L.

Bondoró Fesztivál 2022 Esemény

Bondoró Fesztivál 2022 dátum

2022 Jun 10
Ebben az évben a korábbiaknál is színesebb programkínálattal készülnek a fesztiválszezonra a Bondoró szervezői. Június 10. és 12. között önfeledt karneváli hangulattal, gólyalábas és marionett előadásokkal, újcirkuszi produkciókkal, továbbá artistákkal és óriásbábokkal, valamint koncertekkel és vá

Budapest Comic Con: Christopher Lambert, Jack Gleeson, Georgina Leonidas, Georgia Hirst, ... Esemény

Budapest Comic Con 2022 dátum

2022 Jun 11
Budapesten is megveti lábát a világ egyik legnépszerűbb szórakoztatóipari rendezvénye, a Comic Con! A stílszerűen Comic Con Budapest névre keresztelt esemény végül az eredetileg 2020 nyrára  tervezett időpont helyett a sajnos mindenki által ismert okokból 2022. június 11-én és június 12-én alakítj

FALU Fesztivál 2022: Bagossy Brothers Company, Kiscsillag, Budapest Bár, Elefánt, ... Esemény

FALU Fesztivál 2022 dátum

2022 Jul 07
’Falvak Ahol Lehetetlen Unatkozni’…ennél nem is igazán lehetne beszédesebb neve a F.A.L.U. Fesztiválnak, ahol egy hamisítatlan és persze ízes összművészeti program kavalkádot kapunk, és ahol tényleg nagyon-nagyon nehéz lenne unatkozni! A Szilvásszentmártont pezsgő kulturális zarándokhellyé változ