Új magyar vígjáték érkezik a Coming Out rendezőjétől Hír

Hirdetés

Végéhez közeledik Orosz Dénes Mimi munkacímen futó vígjátékának forgatása. A Poligamy és Coming Out című filmeket is jegyző rendező új komédiája a szülőkről való leválás és a gyermekvállalás nehézségeit dolgozza fel a direktorra jellemző humoros, könnyed formában. A film Mészáros Béla, Tenki Réka és Básti Juli főszereplésével várhatóan 2019 második felében érkezik a mozikba.

A történet középpontjában a sármos filmkritikus Gergő (Mészáros Béla) áll, akinek unokamániás édesanyja, Emma néni (Básti Juli) súlyos szívbeteg, és már csak napjai vannak hátra. Hogy boldoggá tegye a mama utolsó óráit, Gergő beviszi hozzá az ex-sztriptíztáncos, öthónapos terhes szomszédját, Sacit (Tenki Réka), és azt hazudja a néninek, hogy a l ány az ő gyermekét várja. Időközben új szív érkezik, a mamát megműtik, és gyógyulni kezd, Gergő és Saci viszont kénytelen tovább játszani a boldog pár szerepét.

„Rékával már játszottunk együtt korábban a Poligamy-ban is, és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy jó lenne egyszer megismételni a közös munkát. Zseniális színésznőnek tartom, így nagyon örültem, hogy végül őt választották Saci szerepére” – hangsúlyozta Mészáros Béla.

A mozifilm többek között olyan – a mai fiatalok életében – meghatározó kérdésekkel foglalkozik, mint a szülőkről való leválással járó kötelezettségvállalás, a biztos családi háttér megteremtésének fontossága vagy a gyermekvállalás nehézségei. A történet kapcsán Orosz Dénes rendező elmondta: „Remélem, hogy a film a humornak köszönhetően még ezekről a nehéz témákról is könnyen befogadható formában lesz képes mes& eacute;lni a nézőknek. Bízom benne, hogy a nem mindennapi helyzeteken alapuló komikumok és a fantasztikus színészeik működni fognak a vásznon”.  

A Magyar Nemzeti Filmalap összesen 349,85 millió forint támogatást szavazott meg a mozifilm gyártására, melynek forgatása júniusban kezdődött és augusztus közepén ér véget. A romantikus komédia produceri feladatait Tőzsér AttilaOrosz Dénes és Ferenczy Gáborközösen látja el; az operatőr pedig a rendező állandó alkotótársa, Fillenz Ádám, aki többek között a Friss levegő, a Poligamy, a Pál Adrienn és Coming Out című filmeket is fényképezte.

A vígjáték további szerepeiben olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Rezes Judit, Mészáros Máté, Ónodi Eszter, Luca Bercovici, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Pogány Judit és Molnár Áron. A film várhatóan 2019 második felében érkezik a magyar mozikba.

 

Fotók: Kiss Nelly

- Procomm -

 

Kapcsolódó

Először díjaztak magyar forgatókönyvírót Amerika legrangosabb versenyén Hír

Akár hollywoodi szuperprodukció is készülhet Peter Noel forgatókönyvéből. A magyar filmes két műve is előkelő helyezéssel végzett az amerikai versenyen: az Artilia többezer közül került a top 50-be, míg A szekrény a döntőbe jutva a dobogóra is esélyes lehet. Közel 8000 nemzetközi alkotás mérettet

Megérkezett a Halott Pénz film, TV premier január 1-jén Hír

15 év, 95 perc 15 dal, 22 kamera és 3560 vágás, 25.000 rajongó... Számokban kifejezve így lehet összefoglalni azt az egyedülálló filmet, amely a 15 éves Halott Pénz történetét mutatja be a júniusi Telekom VOLT Fesztivál jubileumi show-ján keresztül.  A számos vendéget felvonultató koncert legemlék

Az Urániába érkezik a kínai film 100 éves történetét bemutató kiállítás Hír

2019. június 14. és 16. között a Kínai Népköztársaság megalapításának és a kínai–magyar diplomáciai kapcsolatok létrehozásának 70. évfordulója alkalmából a Kínai Filmmúzeum filmvetítéssel, előadással és kiállítással tarkított ingyenes fesztivállal tiszteleg a távolkeleti ország filmművészete előtt

Négy magyar film is a 44. Odense International Film Festival-on Hír

Az augusztusban megrendezendő 44. Odense International Film Festival (OFF)  hivatalos főversenyprogramjában debütál Damokos Attila 'Charon' című kísérleti filmje. A Cseh Anna Marie és Derzsi János főszereplésével készült film világpremierje mellett szintén a versenyprogramban szerepel Schwechtje M