Nádor_Galéria_logo

Nádor Galéria Art & Med Kulturális Központ Helyszín

Nádor Galéria Art & Med Kulturális Központ

2013-ban a Pécsi Tudományegyetem bérbe vette az egykori Nádor Szálló földszinti helyiségeit, melynek használati jogát a Művészeti Karnak adományozta azon céllal, hogy ott művészeti galériát működtessen. A Művészeti Kar a fenntarthatóság és a Galéria által nyújtott lehetőségek maximális kihasználásának érdekében – karközi megállapodás keretében – az Általános Orvostudományi Karral közösen működteti és tartja fenn a Nádor Galériát, melynek érdekében a két Kar közös koncepciót dolgozott ki a Galéria tereinek hasznosítását illetően, hogy a szálloda épületének földszinti termei ismét benépesüljenek.

Hirdetés

A Nádor Galéria működésének célja a Művészeti Kar és az Általános Orvostudományi Kar hallgatói részére egy olyan közösségi színtér létrehozása, mely lehetővé teszi egyrészt – a művészeti képzés sajátosságait figyelembe véve – elsősorban az egyetemi hallgatók által készített műalkotások bemutatását, kiegészülve egyéb vizuális kultúrális eseményekkel (kiállítások, workshoppok, rendezvények), illetve non-profit kultúrális programokkal (előadóestek, zenei műsorok, filmklubb, stb.), melyek a két Kar kulturális színterévé avatják a helyszínt. Másrészt lehetőséget ad az itt megrendezésre kerülő programokon keresztül a város lakosságának arra, hogy jobban megismerjék a két Intézményt.

 

Forrás: Nádor Galéria

Kapcsolat

Kapcsolódó

Chinese Characters Galéria Helyszín

Galériák

  • Foursquare
  • Cím:
    Budapest, Kertész utca 4,
    1073, Magyarország

bud : gallery Helyszín

  • Cím: Budapest, Liszt Ferenc International Airport T2A, 1185, Magyarország

Artus Színház & Kortárs Művészeti Stúdió Helyszín

Theatre area (120 people, 150 nm stage) Rehearsal room (10x10 m), - only this space can be heated - Hall (400 nm) Exhibition area (200 nm) Workshops (10 rooms, 500 nm altogether)

Noha Stúdió és Alkotóműhely Helyszín

  • Telefonszám: +36 (1) 7881099
  • Cím: Budapest, Pozsonyi út 12., 1137, Magyarország