Rekord számú látogatót vonzott a Debreceni Virágkarnevál Cikk

Debreceni Virágkarnevál 2022 hangulat

Hirdetés

Egy teljes héten keresztül vibrált Debrecen városa: ingyenes művészeti programok, kiállítások, crossover produkciók, könnyű- és komolyzenei koncertek, táncbemutatók, kézműves sörök fesztiválja, növényvásár, gyermekfesztivál, nemzetközi virágkötészeti verseny és rengeteg virág várta a látogatókat.

A leglátványosabb programon, az augusztus 20-ai karneváli menetben hazai és külföldi tánccsoportok, zenekarok, fantasztikus jelmezekben felvonuló előadók - firenzei zászlóforgatók, cyberpunk időutazók, spanyol naptáncosok, koreai legyezőmesterek - és természetesen a virágkocsikompozíciók parádéztak, összesen 1.400-an a négy kilométeres távon. Több mint 40.000 ember követte őket figyelemmel a lelátókon és az útvonal mentén elhelyezett kordonok mellett, továbbá több százezren figyelték az eseményeket televízióban, rádión vagy online. 

Az idei Virágkarnevál hangulatában is megújult: a helyi lakosság a régió és az ország különböző pontjairól érkező, igényes, minőségi szórakozásra vágyó kisebb és nagyobb gyerekes családok, a fiatal, érdeklődő párok és baráti társaságok, továbbá a nyitott, örökfiatal idősebb korosztály közösen töltötték meg a tereket élettel.

Az egyik legnépszerűbb programnak a hazai kézműves söröket is felvonultató Nagyerdei Sörkert | Beer by Lake mutatkozott, mely 36.000 látogatót számlált. A Dósa nádor téren egy ecuadori zenekar kubai zenéire rögtönzött salsa esttel búcsúztak belvárosi zenés estek, melyeken több mint 5.000-en vettek részt az egy hét alatt. Az egyik legszebb program címet a Világok virága nevet viselő rózsaültetés kapta, melyen a városba érkező külföldi művészeti csoportokkal közösen ültették be a Székelyek parkját az összetartozást és a nemzetek közötti békét szimbolizálva. A legnagyobb rendezvényeknek a Kossuth téri koncertek bizonyultak, ahol minden este teltház előtt játszottak a fellépők: többek között a Punnany Massif, a Magashegyi Underground, Fenyő Miki és Horváth Tamás. Szombaton az István, a király – A rock koncert is hatalmas sikert aratott Feke Pál rendezésében és szereplésével, legalább 10.000-en hallgatták a már jól ismert számokat. Népszerű eseményként debütált az első alkalommal megrendezett BOTANICA is, mely növényvásárt, növénygondozás és környezetvédelem témájú előadásokat, továbbá az I. Nemzetközi Virágkötészeti Versenyt is megmutatta a közönségnek.

Hatalmas örömmel tölt el minket az, hogy rengetegen érkeztek Debrecenbe ezen a héten, és minden nap élvezet volt járni-kelni a városban, hiszen több ponton attrakció fogadta az ide érkezőket. Nagyon fontos volt számunkra az, hogy olyan programokat kínáljunk, melyekben sokan megtalálhatják a számukra értékes időtöltést. – mondta Mészáros Réka a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A virágkocsik egy része Nagyváradon és Bihar megyei településeken kerülnek bemutatásra. Míg néhány virágkompozíció bontása már ezekben a percekben is zajlik a műhelyben. Elkezdődött a félmillió dália és egyéb vágott virág leszedése a szobrokról. Az élővirágok mellett, csupa természetes növény és anyag került felhasználásra: többek között kukorica levél, júdáspénz virág, bőrlevél, sóvirág, rózsaszirmok és rengeteg egyéb szárított virág, különféle tollak, melyek az alkotásokat borították. Az alkotók – művészek, virágkötők, statikusok, kivitelezők és diákok - több hónapot dolgoztak, míg a tervekből tapintható alkotások készültek. Munkáikkal együtt teljes az augusztus 20-ai ünnepség.

Nem tűnt el nyomtalanul Debrecenből a Metal-Sheet Kft. támogatásával létrejövő Virágkarnevál: augusztus 31-éig még szivárvány színű ernyők alatt sétálhat a látogató a belvárosban, vagy gyönyörködhet a több helyen is megtalálható virágoszlopokban, és parkokba rejtett nyulat formáló futónövényekben.

 

Debreceni Virágkarnevál

Kapcsolódó

100 különleges Mercedes, 100 izgalmas történet Cikk

Classic Car Show & Expo 2024 - Mercedes A világ egyik legdrágább Mercedes-e, egykori magyar állam- és kormányfők autói, Fenyő János utolsó útján használt kocsija és egy huszonhét év után tökéletes állapotban előkerült, lopott Merci is látható április 20-21-én Szegeden, a mintegy 100 különböző, ma már klasszikusnak számító Mercedes-t kiá

2024-ben is fesztiváldömpinget hoz a Nagyon Balaton Cikk

Nagyon Balaton 2024 Több mint egy évtizedes fennállása óta a MOL Nagyon Balaton a hazai turizmus egyik legfontosabb védjegyévé vált. Az alapítók fontos feladatuknak tekintik, hogy a hazai és külföldi látogatók a sokszínű kulturális és gasztronómiai kínálat ismeretében szeressenek bele, látogassák meg és térjenek viss

Előzd meg 2024-ben is a Fogaskerekűt! Cikk

Előzd meg a Fogaskerekűt 2024 Egészen pontosan 19 éves hagyomány már, amikor tavasszal Budapest sportszerető lakói együtt mozdulnak, hogy gyorsabbak legyenek a főváros kedvenc járművénél. A Széchenyi-hegyre barátságosan siető piros vasút pedig minden évben vállalja a kihívást: a legutóbbi alkalmakkor már több száz fősre nőtt t

Március 17-én érkezik az I. Turbina Merch Fesztivál Cikk

I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részv