Binaura Polar Graph - kiállítás a Jurányi Galériában Jurányi Galéria, Budapest

Hirdetés

A technológiai kép immár több mint egy évszázada az emberi kultúra és kommunikáció alapja. Mediatizált társadalmunk az írott és beszélt szöveges tartalom mellett képi alapú: ahogyan írunk és olvasunk, képeket is készítünk, fotózunk, leképezünk, ismétlünk. Egymásnak, egymásról, dokumentálunk, rögzítünk, kihelyezzük emlékeinket és referenciánkat a külső kognitív környezetbe. Sok esetben már csak gépek és algoritmusok látják képeinket, olyan nagy mennyiségben termelődnek és tárolódnak a látens térben. A kiállított munka erre a képözönre reflektál: ellenpontoz. Képet alkot, de lassan, az idő a kép részévé válik, ahogyan például az analóg fotográfia előállítása is sok időbe telik, a fény rögzítésétől a papírra vetett emulziók előhívásáig. Képet alkot, de nem elektromos pixelekkel dolgozik, hanem a krétapor ősi technológiájának és a digitális képfeldolgozás módszereinek ötvözésével. A folyamatrajzolást egymásnak készítjük, a közönség, az alkotók, az algoritmusok és az esetlegesség bevonásával.

 • Résztvevők: Nagy Ágoston, Samu Bence és Sík Eduárd.

Binaura

Az alkotók tevékenységei főként a vizuális kommunikáció területeit érintik: interakció tervezés, animáció, grafika, webes és más, reaktív vizuális felületek, hangtervezés, stb. A csapat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem korábbi hallgatóiból összeállt, progresszív határmezsgyéken kísérletező, nemzetközi viszonylatban is elismert, aktív kollektíva. A vizuális műfajok mellett forgatókönyvírói-szövegírói tevékenységet is folytatatnak.

Samu Bence és Nagy Ágoston a Binaura kereteiben több mint hét éve kutatják és értelmezik a hang és a kép kapcsolatát, különböző szoftvereken, installációkon, interfészeken keresztül. Tevékenységük a szoftverművészet, a nem szokványos alkalmazások, digitális interface-ek mellett kiterjed az előadó művészet, az internetes technológiák területére, valamint szöveges (Balkon folyóirat) és szoftveres (Google Play) publikációikon keresztül új mediális formák elméleti kontextualizálására is.

Sirály Dóri grafikái a tervezés legkülönbözőbb kontextusaiban jelennek meg, a klasszikus papír alapú kiadványoktól a progresszív digitális tartalmakon keresztül a webes felületekig.

Huszár Dániel az animáció és a mozgókép területén tevékenykedik. Az analóg megoldások, a stop-motion animáció, díszlet-, installációépítés mellett a 2D digitális animációs filmrendezés, látványtervezés, filmes utómunka készségszintű használata jellemzi munkáit.

Huszár Péter több rövidfilmben, nagyjátékfilmben, animációs és televíziós produkcióban közreműködött, mint műsorfejlesztő, forgatókönyvíró, író.

 

Sajtóanyag: Jurányi Inkubátorház

Kapcsolat

 • A kiállítás időtartama:
  Kezdete:
  2018 Jan 24 18:30
  Vége:
  2018 Feb 25 20:00
  Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház:
  Budapest ,
  Jurányi u. 1 ,
  1027 ,

Kapcsolódó

future_park_fejlec

Future Park kiállítás Esemény

Future Park kiállítás időpont

2018 Oct 21
A japán szakemberek által megálmodott, Magyarországon most bemutatkozó interaktív élményközpont egy varázslatos világba kalauzol el az Andrássy Élményközpontban, ami az alkotás inspiráló élményével ajándékozza meg a látogatókat. Gyerekek és felnőttek egyaránt megtapasztalhatják a szabadgondolkodás,

Bodyfiction kiállítás a Magyar Fotográfiai Múzeumban Esemény

Bodyfiction kiállítás idő

2018 Oct 21
A Magyar Fotográfiai Múzeum Bodyfiction című tárlata kifejezetten a nyom- és referenciahiányt már evidenciaként kezelő posztfotográfiai korszakban alkotó, fiatal európai fotográfusok munkáiból válogatott, amely alkotók munkáiban a test és a fotográfia médiuma közötti párbeszéd esztétikai értelembe