Frida országa - Guillermo Kahlo fotókiállítás a Műcsarnokban Esemény

Hirdetés

Guillermo Kahlo a világ talán legtöbbször fényképezett művésze, Frida Kahlo édesapja. Maga is fotográfus volt, akinek munkásságát a nemzetközi fotóművészeti színtér nagyra értékeli, itthon ugyanakkor még kevéssé ismerik. A kiállítás az ő különleges felvételeiből válogat.

Időutazás Mexikóba: az 1900-as évek első három évtizedében készült fényképek izgalmas pillanatképek az ország gazdag, többféle kultúrából és tradícióból táplálkozó, sok évszázados építészeti örökségéről, illetve az elmúlt századelőn felívelő monumentális mexikói építkezésekről. Számtalan fotó megszületésének részese volt Frida is, a 20. század emblematikus festőnője, akinek művészetére formáló hatással volt édesapja fényképészműhelyének és sötétkamrájának titokzatos világa, a laborálás rejtélyei, Guillermo látványkomponálási módja, képi sűrítő és absztrakciós praxisa, néhány közös országjáró utazásuk élménye, apa és lánya egymást segítő, bensőséges kapcsolata. Frida országa nem pusztán Mexikó, hanem a sokrétű apai örökség is.

Guillermo Kahlo kora kiemelkedő építészeti fotográfusa volt. Felvételeiből elénk tárulnak Mexikó történeti múltjának katolikus templomai és kolostorai, modern középületei és ipari létesítményei. És talán az ő kamerája rögzítette legérzékenyebben Frida arcát, arcait. A tárlat a tekintélyes mexikói Ricardo B. Salinas Pliego Collection egyedülálló Kahlo-fotóanyagából merített, s ezt a képegyüttest gazdagítottuk a dédunoka, Cristina Kahlo és a Schirmer/Mosel Verlag jóvoltából Guillermo Kahlo önarcképeivel, illetve Fridáról készített portréival. 

Guillermo Kahlo fotókiállítás további részletek >>>

 

Műcsarnok

Kapcsolat

 • Guillermo Kahlo fotókiállítás a Műcsarnokban időpont:
  Kezdete:
  2019 Jun 21 10:00
  Vége:
  2019 Sep 22 18:00
  Műcsarnok:
  Budapest ,
  Műcsarnok ,
  Felvonulási tér ,
  1146 ,