Márkus Sándor: The Lack of Cock kiállítás a Telep Galériában Esemény

Hirdetés

Január 20-án nyílik meg Márkus Sándor első önálló kiállítása a Telep Galériában, The Lack of Cock címmel. A videóinstalláció keretén belül a Telep emeletére egy valódi tyúkól kerül, élő kapirgálós tyúkokkal, akik ráadásul nagyköveteket is kapnak élvonalbeli művészek személyében. A kiállítás egy hétig látogatható, az érdeklődők pedig tojástartókon keresztül üzenhetnek is az alkotónak.

A bábszínházi közegben is aktívan alkotó Márkus Sándor a tyúkokat etette vidéki nagymamájánál, amikor is egyet gondolva jól determinálhatóan átrendezte a magokat, majd az egész etetést videóra vette. Most ugyanezeket a csirkéket felhozza Budapestre, hogy a Telep Galériában tudjanak kapirgálni és enni egy jót, miközben autentikus környezetben nézheti meg mindenki a felvett anyagot. Ráadásul erre a hétre minden tyúkot nagykövetként fogad örökbe egy-egy magyar művész.

Márkus mama megkért, hogy etessem meg a csirkéket. Megetettem.
Az erről készült videó pedig magáért beszél majd a Madách téren berendezett ideiglenes csirkeTELEPen.

Az alkotó az installáción keresztül humorosan foglal állást az egyszerű üzenetekben rejlő erő és az őszinteség elemi fontossága mellett. A kiállítás egy olyan önvallomás, amelyet megpillantva nem csak Márkus Sándor lelkének egy intim szelete nyílik meg, de minden díszítés nélkül érvényesül a hétköznapi mondanivaló. Ezért is állt a kezdeményezés mellé Alföldi Róbert, Földes Eszter, Lakatos Márk, Lovas Rozi, Molnár Piroska és Zsótér Sándor, akik nagykövetként egy hétre a nevüket adják a csirkeólak szintén hétköznapi (ám magányosnak korántsem mondható) hősei számára.

További infók a kiállításról >>>

 

Kapcsolat

 • Márkus Sándor: The Lack of Cock kiállítás időtartama:
  Kezdete:
  2020 Jan 20 00:19
  Vége:
  2020 Jan 25 00:19
  Telep Galéria:
  Budapest ,
  Madách Imre út 8 ,
  1075 ,