Néprajzi Múzeum Helyszín

Néprajzi Múzeum fejlec

A Liget Budapest Projekt részeként a tervek szerint 2019-ben készül el az új Néprajzi Múzeum minden szakmai és látogatói igényt kielégítő új otthona. A Néprajzi Múzeum Európa egyik legkorábbi, 1872 óta működő etnográfiai intézményeként kiemelkedő gyűjteményére büszke, s egyben a jövőre és a megújulásra nyitott társadalmi múzeum – ennek jegyében készül új épülete is. 2018. március 15-én nyílt meg az új épületet kiszolgáló, világszínvonalú raktárbázis és látványraktár, ami biztonságos hátteret nyújt a Néprajzi Múzeum gyűjteményének a Szabolcs utcában.

Hirdetés

Az új épület lehetőséget teremt arra, hogy a hagyományos osztályozási kategóriákon túllépve, átfogó állandó-félállandó-időszaki kiállításon mutassa be az emberiség kulturális sokszínűségét, egymás mellé állítsa a hagyományos társadalmak tárgyi kultúráját és napjaink szokásvilágát és tárgyi kontextusát. Az új állandó kiállítás lehetőség egy olyan, korszerű szemléletű, a kor igényeit maximálisan kielégítő eszközökkel megvalósított nagyszabású, látogatóbarát kiállítás létrehozására, ami kihasználja a Néprajzi Múzeum anyagának sokrétűségét, magyar és nemzetközi vonatkozásait, és a hétköznapi kultúra egyes kulcselemeinek bemutatását, értelmezését tűzi célul, reflektálva a látogató mai életvilágára, ismereteire.

 

Forrás: Néprajzi Múzeum

Kapcsolat

Kapcsolódó

56Memorial Helyszín

Történelmi múzeumok

 • Foursquare
 • Cím:
  Budapest, Újszász utca 104 / E.,
  1165, Magyarország

Military Park Helyszín

 • Cím: Zamardi, Szent Istvan ut, Magyarország
zwack_muzeum_logo

Zwack Múzeum és Látogatóközpont Helyszín

Magyarország legismertebb és egyben legrejtelmesebb likőrje a Zwack család évszázados titkait őrzi. Az ital receptjének megőrzéséhez több hőstörténet is kötődik, többek közt az az eset, amikor a Zwack

teátrum pincehely galéria Helyszín

Művészeti múzeumok

 • Foursquare
 • Cím:
  Miskolc, 3 Déryné utca,
  3525, Magyarország