Október 14-én indul az ötödik Magyar Klipszemle Cikk

5. Magyar Klipszemle

Hirdetés

Október 14-én a budapesti Akvárium Klubban egész napos klipünnepen díjazzák az elmúlt két év zenei videós termésének legjobbjait. 1042 benevezett klip közül kerülnek ki a győztesek, az esti díjátadó gála előtt déltől öt helyszínen klipvetítéssel, koncertekkel és szakmai programokkal is készülnek a szervezők.

A magyar vonatkozású zenei videók versenyét ötödik alkalommal rendezik meg, az évek alatt a kétnapos, Toldi mozis klipnézésből szakmai minifesztivállá nőtte ki magát az esemény: 2019-ben, az utolsó szemlén már négy helyszínen, koncertekkel, előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel töltötték meg a termeket, az esti díjátadó gálán pedig 30 díjat osztottak ki. A cél azonban a kezdetek óta se változott: legyen platform a hazai zenei videóknak, legyen tétje jó klipet csinálni, hadd nézzük meg őket egyszer nagyvásznon, nagy hanggal!

Az idei versenyre összesen 1042 klipet neveztek, a beküldött műveket a szervezők először 200-as shortlistre szűkítették, majd a látottak alapján kategóriákat alkottak. Közülük a kilenc tagú szakmai zsűri választotta ki a győzteseket: Bicsérdi-Fülöp Ádám (A Kreatív szerkesztője), Daphne Samaras (Rendező, Kinopravda), Kamau Makumi (Zeneszerző, producer énekes, a Mary PopKids zenekar frontembere),  Martin Wanda (Fotográfus), Pater Sparrow (Filmrendező/látványtervező), Ráday Dávid (A Proud Productions társtulajdonosa, a Sziget kreatív vezetője, a Hello Wood társalapítója), Reich Dániel (Operatőr), Spáh Dávid (Rendező), Szabó Tomi (Vágó), valamint Törőcsik Franciska (Színész, az Anima Sound System énekese).

A nyertesekre október 14-én az Akvárium Klubban egész napos vigadalmon derül fény, az esti díjátadó gálát klipmaraton, koncertek és szakmai beszélgetések keretezik. Míg három helyszínen pörög a klipmaraton, jó idő esetén a teraszon, kedvezőtlenebb idő esetén a Kishallban magyar zenekarok (vagy azok szeletei) játszanak akusztikusan. A bulit Perrin indítja speciális élő felállásával, őt követi a Blahalouisiana akusztik verziója. Koncertet ad a feltörekvő zenei producer, GERENDĀS, aki Dárdai BlankátTamáska Gabit és Miller Dávidot hívta vendégül. Fellép a tavalyi közönségdíjas, Azahriah, a tavalyi klipszemle nagy nyertese, a Carson Coma, a klipszemle egyik zsűritagja, Kama, Járai Márk, a színpadot pedig Londonban is aktív Solére zárja.

Mindeközben a VOLT Lokálban a klipek mögött megbúvó iparághoz kapcsolódó szakmai beszélgetésekbe lehet belemélyedni. Bemutatkozik a magyar filmeseket és könnyűzenei szereplőket összekötő BLEND programja, megismerkedhetünk a magyar könnyűzenei export lehetőségeivel is, a Hangfoglaló pályázatos esettanulmányokból okulva pedig bárki pályázatnindzsává válhat. Szó lesz a nemi szerepek reprezentációjáról klipekben és betekinthetünk az alkalmazott zeneszerzés, azaz reklámos, filmes zenegyártás világába is. A program zárásaként Sajó Dávid, az After Sajóval podcast műsorvezetője beszélget Azahriahval, Beton.Hofival, Fekete Giorgioval, Lil Frakkal és Miller Dáviddal.

gálán összesen 19 kategóriában osztanak díjat, köztük olyanokkal, mint a legjobb operatőr, legjobb styling, legjobb rendező, vagy a legjobb trash, az est házigazdái Fluor és Beton.Hofi Ádi lesznek. Nem babra megy a játék, a kategóriagyőztesek olyan nyereményekkel térhetnek haza, mint a Liszt Ünnepnek köszönhetően egy fellépési lehetőség a 2022-es fesztiválon, klipkészítési támogatás, melyet a Hangfoglaló Program biztosít, Absolut ajándékcsomag, melyet az Absolut ajánlott fel. A közönségdíjas a Picturepool Studiosban forgathatja új klipjét, az est fődíjasa pedig CineSuper és Krafttól 1,5 millió forint értékű eszköz- és egyéb gyártási erőforrás-hozzájárulást tartalmazó nyereménnyel térhet majd haza. A gála után az Absolut after várja majd a bolondozni vágyókat, ahol DJ Izilwobe, és a filmesekből álló Kemény Bánás Mode pörgeti majd a vadulós trackeket.  

5. Magyar Klipszemle infók és nevezés >>>

 

Magyar Klipszemle

Kapcsolódó

Egy elfeledett francia zeneszerző és egy ismeretlen opera - Herculanum a Müpában Cikk

Félicien David: Herculanum - magyarországi bemutató Egy elfeledett francia romantikus zeneszerző, egy ismeretlen opera, egy történet, melynek témája a Vezúv kitörésekor, Kr. u. 74-ben megsemmisült város és a benne lakók élete. 2021. december 16-ának estéjén izgalmas leleteket bányászhatunk elő az idő szürke hamurétege alól a MÜPA Bartók Béla Nemzet

Az élet esszenciája egy koncertbe sűrítve? - Segítsd a KVARK-ot hogy átélhesd! Cikk

KVARK - Torula Művésztér Most, hogy beléptünk a decemberbe, a győri Torula csapata már gőzerővel készül a 2022-es évre, ami egy új fejezet lesz a Művésztér életében, ugyanis új rezidensek költöznek a Torula műtermeibe, hamarosan új alkotók és projektek bontogatják majd a szárnyaikat. Ezek közül egyet már nyilvánosságra is

Újabb világsztárok és meglepetések a Müpa év végi és 2022-es programkínálatában! Cikk

Emir Kusturica - Müpa Az ünnepi időszakban és a 2021/22-es évad második felében is kivételes előadókkal, a könnyed és klasszikus műfajok legnevesebb képviselőivel várja a nézőket a Müpa. A korábban bejelentett produkciókon túl olyan ikonikus formációk koncertjeivel készül az intézmény, mint az Emir Kusturica & The

Óriásplakáton a legjobb budapesti történetek Cikk

100 szóban Budapest 2021 Nyolc év és több mint tízezer történet! A 100 szóban Budapest mára már hagyományt teremtett a fővárosban, és évről évre egyre többen várják, vajon ki nyeri el a fődíjat. A pályázat idei huszonhárom legjobb történetét, és a hozzájuk készült illusztrációkat november 25-től bárki megnézheti a Városhá