Összművészet és techno - Kortárs alkotókkal és Stella Bossi-val folytatódik a Techno Art-sorozat Cikk

stella bossi - techno art budapest

Hirdetés

A Techno Art nem csak egy sima techno buli, hanem egy olyan rendezvénysorozat, ahol a magyar techno-szerető közönséggel megismerheti a magyar underground művészetet is. A rendezvény alatt a résztvevők olyan művészek alkotásait ismerhetik meg, akiket már ismer a nagyközönség, vagy épp még nem, de nagyon érdemes felfigyelni rájuk. December 16-án az Arzenálban várják a művészetre éhezőket a legjobb dj-k és alkotók.

“Októberben Adonivov, Hedonism Workshop tetováló és rajzművészek, és VazaVaze festőművész munkáit állítottuk ki, és a december 16-ai bulin még több művésszel fogunk kiállítást szervezni(pl.: Alina Rebecca Sára)”

- kezdte a Techno Art egyik főszervezője, a DJ-ként is már jól ismert Pongrácz SabiraHozzátette, céljuk, hogy ne csak zeneileg adjanak élményt, hanem látványban is, ezért a festő, rajz és fotóművészek mellett, még vizuáltechnikussal is dolgoznak.

“Az októberi partin Katona Kati vizuáltechnikus-művész dolgozott egész éjjel velünk azért, hogy esztétikai látványban is gazdagodjon a techno közösség, de zenei élményben is igyekeztünk maradandót hagyni a közönségben.” A visszajelzések szerint ez sikerült is, ráadásul két nemzetközi dj is részt vett az eseményen: Rebūke és Robpm.

A másik főszervező, Fazekas Balázs, aki már 10 éve a rendezvényszervezés világában mozog, elárulta, törekednek arra, hogy olyan dj-ket hozzanak el, akik még nem voltak Magyarországon. Így került képbe a közkedvelt Stella Bossi is, aki a decemberi partin zenél majd Budapesten, az Arzenálban. A helyszín a szcéna egyik legismertebb helye, ahol a világ legnagyobb techno dj-i léptek fel, mint I Hate Models, Regal, Kobosil, Klangkuenstler, T78, Marika Rossa, Nico Moreno vagy épp Xenia. Most Stella Bossi, DJ, producer, influenszer is az illusztris névsorba kerül. Stellát a műfaj ismerőinek már aligha kell bemutatni, rendszeres fellépője fesztiváloknak, közel egymillióan követik a közösségi oldalakon, az egyik legismertebb berlini klub, a KitKat rezidense.

Stella neve épp félúton van az underground és a mainstream között, egyedi, művészi, szituációkat kifigurázó stílusa nagyon illik a Techno Art arculatába.

“Természetesen a magyar dj-kről se feledkezzünk meg, hiszen a techno-közösség ismertebb fellépőivel dolgozunk együtt: Benke, Szabó Tamás, Sabira (Techno Yoga), Kitti Kay, Paralich, Dual Destress és Ervo. A jövőben bízunk benne, hogy gazdagodni fog a paletta új és régi motorosokkal is”

- fogalmazott a két főszervező, Sabira és Balázs, hozzátették, mindenkinek szeretnének teret adni a nagy közönség előtti kiteljesedéshez, és esélyt ahhoz, hogy szélesebb körben váljanak művészként ismertté. 

 

Techno Art

Kapcsolódó

Húsvéti Kenyérlelke családi nap a Fény Utcai Piacon Cikk

Kenyérlelke családi nap Április 2-án délelőtt 10 órától Budapest egyik legkedveltebb piaca, a Fény Utcai Piac hívja közösségi terébe a kenyér szerelmeseit. Az ingyenes Kenyérlelke Fesztiválon a húsvét alkalmával bemutatkoznak a legmenőbb pékségek, de jönnek kistermelők, lesznek kalács-workshopok és válogathatunk a minősé

Idén áprilisban is versenyezhetünk a Fogaskerekűvel! Cikk

Előzd meg a Fogaskerekűt! családi terepverseny Tizennyolcadik alkalommal rendezi meg április 15-én a főváros és a Hegyvidéki Önkormányzat a már hagyománnyá vált kihívást, ahol nem csak futva és két keréken, de túrázva is lehet teljesíteni a távot. Az egyedülálló családi sportnapon minden évben sok száz fitt városlakó méri össze az erejét a pir

VéNégy Fesztivál 2023: világklasszis színházi és utcaszínházi társulatok a Dunakanyarban Cikk

VéNégy Fesztivál   Parádés repertoár a jubileumi VéNégy Fesztivál színházi programjában. A 10. Színházi Olimpia részeként az Olomouci Morva Színház szürreális táncelőadása, a világhírű Song of the Goat társulat rock-opera performansza, a Kassai Állami Színház összművészeti történelmi játéka, valamint négy grandiózu

Jan Saudek provokatív világa a Budapest FotóFesztivál 2023-as programjában Cikk

Budapest FotóFesztivál Magyarország legnagyobb fotográfiai eseménye, a BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL egy különleges és egyben provokatív kiállítással nyitja meg a 7. alkalommal megrendezett rendezvénysorozatát 2023. március 31-én a MŰCSARNOKBAN. A kortárs cseh fotográfia rebellis alakja, Jan Saudek barokkosan fülledt, kézzel s