P. Gál Judit: Gyilkosokkal szemtől szemben – könyvbemutató Esemény

Hirdetés

Aki szereti a krimiket, aki szívesen nézi a nyomozók, a bírók és a helyszínelők munkáját bemutató sorozatokat, aki figyelemmel követi a hazai kiemelt gyilkosságokat, de nem csak a felderítésük iránt érdeklődik, biztos, hogy hatalmas érdeklődéssel forgatja majd hazánk egyik legismertebb bűnügyi riportkönyvírójának, P. Gál Juditnak legújabb, Gyilkosokkal szemtől szemben című riportkönyvét.

 A tízkönyves szerző sorra járta Magyarország leszigorúbban őrzött börtöneit, és szemtől szemben tette fel a legkellemetlenebb kérdéseket is az emberölésért súlyos ítéletüket töltő bűnözőknek. Ekkor jött rá, hogy a gyilkosok – ugyanúgy, mint a filmekben – sokszor egyetlen gyilkossági rendőrt, szakértőt vagy akár az ítéletüket kimondó bírót érzik ellenségüknek.

P. Gál Judit ezek után kifaggatta az utóbbi évek legsúlyosabb gyilkossági ügyeiben dolgozó rendőröket, bírókat is. Interjúalanyai valódi kérdéseket kaptak és valódi válaszokat adtak a legszemélyesebb kérdésekre is.

 Az olvasó pedig épp ezért, mint egy-egy megtörtént krimit, úgy láthatja maga előtt mindazt, ami a gyilkosok üldözése alatt, majd később a per során a nyílt színen és a kulisszák mögött történt.

A könyv november 7-én, szerdán az ALLE Bevásárlóközpontban található LIBRI könyvesbolt 1. emeletén tartott eseményen mutatkozik be először a nagyközönségnek, amelyen nem csak a szerző, hanem a kötetben szereplő országos hírű nyomozók és bírók is jelen lesznek, megosztva tapasztalataikat az érdeklődőkkel.

Meghívottak:

  • Makai Lajos büntetőbíró, a Pécsi Ítélőtábla elnöke
  • Surdy Miklós volt büntetőbíró, ügyvéd
  • Krispán István alezredes, pszichológus, a hazugságvizsgálatok magyarországi meghonosítója
  • Kovács Lajos ezredes, az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb gyilkossági szaktekintélye
  • Petőfi Attila vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vezetője


A szerző és a résztvevők a helyszínen a könyvet dedikálják.
A belépés ingyenes!

Kapcsolat

Kapcsolódó

father_john_misty_koncert_2018_mupa

Father John Misty koncert a Müpában Esemény

Father John Misty koncert 2018, Müpa időpont

2018 Nov 14
A saját neve alatt nyolc folkos nagylemezt megjelentető amerikai dalszerző, gitáros, énekes, Joshua Tillman 2008 és 2012 közt a Fleet Foxes dobos-vokalistájaként is sikeres zenész volt. Miután kilépett az együttesből, Father John Misty művésznéven indított második szólókarrierjével igazi sztár lett:

PlayIT Show Budapest 2018 Esemény

PlayIT Show Budapest 2018 időpont

2018 Nov 17
November 17-én és november 18-én is beveszi a PlayIT budapesti etapja a Hungexpot-t, és egy helyre toborozza a főváros számítógépes játék és tech rajongóit! A helyszínen ott várják majd a nagyérdeműt a legmenőbb játékok, a legismertebb videósok és a legújabb technológiák, amihez ráadásul még egy W

Libadalom Siófokon 2018 Esemény

Libadalom Siófokon 2018 időpont

2018 Nov 16
Új rendezvénnyel készült az őszre a várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófok: a Márton-naphoz kapcsolódó Libadalom november 16-18. között lesz libás finomságokkal, családi programokkal, koncertekkel. Az ingyenes rendezvényen fellép többek között a Beatrice és az Irie Maffia is. A népsze

Németh Marcell: (R)idegen való kiállítás a Hegyvidék Galériában Esemény

Németh Marcell: (R)idegen való kiállítás időtartam

2018 Nov 14
2018. október 30-án 18 órakor nyílik Németh Marcell szobrászművész (R)idegen való című kiállítása a Hegyvidék Galériában. A többszörös szakmai ösztöndíjas, a Budapest Art Mentor programba sikeresen felvett alkotó művészetének meghatározó anyaga a fém (acél), és elsősorban a városi táj, az aluljáró