2024. április 6-án megnyílt a 3. Mini ARC kiállítás Szegeden Hír

ARC kiállítás - Szeged

Hirdetés

A 3. Mini ARC kiállítás – Szeged a II. SZEGEDI CIVIL KONFERENCIA keretében nyílt meg. A megnyitón Orbán Hedvig, a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Dr. Kozma József, Szeged Város Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottságának elnöke, Bakos Gábor, az ARC egyik alapítója és Farkas Bálint a Civilizáció koalíció kommunikációs koordinátora is megszólaltak.

Az ARC közérzeti pályázat és kiállítás 23 éve a kreativitásról és a szabadságról szól. Arról, hogy a pályázók az alkotásaik segítségével mondhassák el, mit gondolnak az életükről, az aktuális magyar társadalomról, vagy a bolygó dolgairól.

A Mini ARC kiállítások célja, hogy elsősorban Budapesten kívül, településről településre járva szélesebb körben is hozzáférhetővé tegye az így született alkotásokat, inspiráljon, kreativitásra sarkalljon és szabaddá tegyen.

A válogatás elsődleges szempontjai röviden a következők voltak: Az eredetileg óriásplakát méretű alkotások működjenek jóval kisebb méretben is, tematikájuk beleférjen a közérdeklődésre számot tartó felvetések és az aktuális jelen halmazaiba, illetve kellőképpen reprezentálják az – ARC kiállításra amúgy is jellemző – civil kurázsit és értékeket.

A vándortárlat harmadik helyszíne Szeged, ahol az elmúlt 7 év 94 alkotásának kicsinyített változatával, egy, Magyarország megyéit formáló terepasztal jellegű installáción, fedett térben találkozhatnak a képnézegetők.

A belépés a kiállításra ingyenes.

  • A kiállítás megtekinthető: 2024. április 6. – május 6.

  • Nyitvatartás: hétfő-péntek: 8.00-20.00, szombat 9.00-17.00

  • Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra, Szeged

  • Megközelítés: főbejárat (gyalog, kerékpárral, közösségi közlekedési eszközökkel) a Kálvária sugárút 23. felől, hátsó bejárat (gépkocsival, kerékpárral, gyalog) a Gogol utca 32. felől.

 

ARC

Kapcsolódó

Falra fel! plakátaukció és pop-art kiállítás Marczibányin Hír

Falra fel! plakátaukció  - Az édes élet Május 9-én tizenegyedik alkalommal várják a régi film-, reklám- és propagandaplakátok rajongóit a Falra fel! plakátaukción, ahol ezúttal egészen egyedülálló módon egy pop-art kiállítás részeként kerül sor az árverésre, ahol ismét csodálatos grafikai munkák kerülnek kalapács alá a szakma legelismer

Szegedre érkeznek a világ legjobb hőlégballonosai Hír

Hőlégballon Világbajnokság 2024 Szeged A világ több, mint harminc országából érkező, száznál is több hőlégballon színezi be Szeged egét szeptember 8-14. között, a hőlégballonozás legnagyobb világversenyén, az idén 25. alkalommal jelentkező Hőlégballon Világbajnokságon. Ég és föld között csendben haladó, hatalmas és sokszínű hőlégballo

Még több koncerttel és megújult nagyszínpaddal vár idén a siófoki Plázs Hír

Plázs Siófok 2024 Megérkeztek az első hírek a balatoni nyár epicentrumának számító, immár 9. évébe lépő siófoki Plázsról. Idén a tavalyinál is hosszabb szezonra, ebből következően pedig még több élvonalbeli fellépőre és “átbulizott” hétvégére számíthatunk. A technikailag és külsőleg is teljesen megújult, fesztivál

Női energiák mozgatják az idei Gourmet fesztivált Hír

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkósto