eSzínház: Több, mint tízezer jegyvásárló az első két hónapban Cikk

eSzinház - Iván a rettenet

Hirdetés

Az eSzinház, az ország első hazai fejlesztésű, a színházi szakma aktív bevonásával létrejött online előadóművészeti streaming platformja. A 2020 szeptembere óta működő szolgáltató eddig több, mint 10 000 nézővel rendelkezik olyan színházak előadásainak bemutatóival, mint a Katona József Színház, a Vígszínház vagy a Radnóti Színház. Október óta már az Örkény Színház „Örkénystream”-jének kizárólagos szolgáltatója. Novemberben és decemberben a Szépművészeti Múzeum Textúra című előadásai mellett, zenei koncertek is felkerülnek a kínálatba, többek között a Djabe és a Budapesti Fesztiválzenekar előadásait nézheti és hallhatja a közönség, tökéletes audiovizuális élménnyel párosítva. Az online tér iránti nyitottságot az mutatja a leginkább, hogy a látogatók 30%-a már külhoni magyar néző.

Az eSzinházat az Alapítvány a Magyar Színházakért szervezet fejlesztette és hozta létre a színházi szakma aktív bevonása és elköteleződése mellett. A platform hosszú hónapok felkészülő munkája után 2020 szeptember elején kezdte meg működését. Így az eSzínház az első olyan szolgáltató platform, amely Magyarországon színházi előadások közvetítésével foglalkozik. Az eSzínház egyszerre törekszik előadások élő közvetítésére, másrészről már rögzített felvételek elérhetővé tételére.

A kezdeményezés kifejezett célja, hogy színházi „videótárat”, enciklopédiát hozzon létre a már felvett előadásokból, hogy így biztosítson lehetőséget arra, hogy a kiemelkedő színvonalú darabokat (sokszor színháztörténeti jelentőségű előadásokat) akkor is meg lehessen nézni, amikor már nem játsszák azokat.

Az eSzínház első élő közvetítése 2020. szeptember 23-án a Radnóti Színházból a Csapodárok c. vígjáték volt, egyedi és exkluzív tartalmak közvetítése mellett. Októbertől kezdve az eSzínház az Örkény Színház „Örkénystream”-jének kizárólagos szolgáltatója. Így került sor arra, hogy az eSzínház közvetíthette élőben az első élő tévéközvetítésre is optimalizált bemutatót az Örkényből október elején (Andromakhé c. előadást). A palettáján olyan szenzációs és egyedi élő előadások is megtalálhatóak, mint A Padlás 1000. előadása a Vígszínházból, vagy éppen a 2020-as Pécsi POSZT versenyprogramjába bejutott Bánk bán a Katona József Színházból vagy éppen a Moliere – the Passion a Radnóti Miklós Színházból.

Novemberben már több, mint 10 előadást közvetít élőben az eSzínház, többek között az Örkény Színházból, a Katona József Színházból, a Vígszínházból és a Radnóti Színházból. Megtiszteltetés, hogy a Szépművészeti Múzeum Textúra előadásai is a felületen keresztül jutnak el az online térben a nézőkhöz.

Eddig több, mint 10.000 nézőhöz juttatta el az eSzínház az élő és a rögzített előadásokat, amely szám 30%-ban külhoni magyar felhasználókat is magába foglal. Ezért is fontos ez az alapítvány számára, mert számos megkeresést kapott vidéki és határon túli színházaktól, akikkel előrehaladott tárgyalásokban áll a vidéki és határon túli előadások nézőkhöz közvetítéséről.

Az eSzínház ezekben a hetekben nyit a zenei produkciók, koncertek felé, így már novemberben elérhetőek lesznek jegyek a Djabe és a Budapesti Fesztiválzenekar egy-egy élő koncertjére. Ebből is következik, hogy az eSzínház rövidtávú célja az, hogy további művészeti ágakat kerüljenek a szolgáltatások közé.

eSzínház előadások és jegyek >>>

 

eSzínház

Kapcsolódó

Lovasi és Kispál újra együtt Cikk

Lovasi és Kispál Lovasi és Kispál újra együtt a színpadon, sőt, még az új Lovasi-lemezanyagból is hallhatunk előzetest március 12-én.  Jutka, meg a többiek címmel ad „belépős” online koncertet március 12-én a TRIP hajón Lovasi András. A fellépést élőben, valós időben és ami talán a legfontosabb, kiváló minőségben

#savethebackstage: dupla jótékonysági stream február második hétvégéjén Cikk

#savethebackstage Január közepe óta zajlik a #savethebackstage kampány, amely a zene- és rendezvényiparban dolgozó háttérmunkások megsegítésére jött létre. A kampány első felvonásában a szervezők egy webshopot hoztak létre, ahol a megvásárolható termékek bevételével a Fábián Juli Emlékalapítványt lehet támogatni.

Nemzeti Filharmonikusok: februárban minden szertán online koncert Cikk

Nemzeti Filharmonikusok februári online koncertek Hogy lesz egy hideg februári hétköznap a hét kiemelt napja? Nem kell hozzá más, mint egy jó program, amit várni lehet. A Nemzeti Filharmonikusok pedig gondoskodnak erről, hiszen hétről hétre zenei élményekkel ajándékozzák meg közönségüket. A személyes találkozás lehetőségéig a Nemzeti Filharmoniku

Liszt és Berlioz művei a Müpa és a BFZ különleges maratonján Cikk

Liszt és Berlioz maraton - Müpa Két zeneszerző-géniusz, tizenegy koncert, felemelő zenei élmények egész nap, online! A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa tizennegyedik közös zenei maratonján, február 6-án ezúttal Liszt és Berlioz művei csendülnek fel, közülük is igen változatos merítés. Az ingyenes programban a szólózongora-ko