A Tánc Fesztiválja 2020 Esemény

A Tánc Fesztiválja

Hirdetés

Szeptember 6-10. között rendezi a veszprémi Pannon Várszínház immár 22. alkalommal A Tánc Fesztiválját. A magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozóján a neves szakmai zsűri mellett, a közönség előtt is megmérettetnek a társulatok.

Az idei évben számos különlegességet tartogat számunkra a Fesztivál. Premierrel jelentkezik Feledi János a Feledi Projekttel és a Közép-Európa Táncszínház is. Természetesen ismét köreinkben üdvözölhetjük a Pécsi Balettet, a Bozsik Yvette Társulatot, a Szegedi Balettet, a Duda Éva Társulatot és a Frenák Pál Társulatot is, valamint négy, Imre Zoltán Program által támogatott produkciót, köztük Oberfrank Réka & Horváth Nóra, a Zadam Társulat és a Gangaray Dance Company előadásaival.

Zárórendezvényünk Kulcsár Noémi – Tellabor Társulat Sok hűhó semmiért című előadása lesz, amelyben a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói is közreműködnek.

Mivel a koronavírus járvány miatt szeptember 1-jétől külföldi állampolgárok nem léphetnek be Magyarország területére, kénytelenek voltunk lemondani a szeptember 7-re tervezett, francia Adrien M & Claire B – Hakanaï, és a szeptember 9-ei Nemzeti Táncszínház – Csillagok találkozása c. Nemzetközi Táncgála előadását.

A Tánc Fesztiválja 2020

A francia együttes hozzájárulásával az Equinoxe, amely a Hakanaï élőzenével kísért előadásának felvétele, az előadás eredeti időpontjában, szeptember 7. 17:00-kor a Hangvilla nagytermében kivetítve, térítésmentesen megtekinthető lesz, valamint követhetik online, A Tánc Fesztiváljának Facebook-oldalán. A felvételt másnap a Veszprém Televízió a késő esti órákban ugyancsak levetíti. A Nemzeti Táncszínházzal közösen létrehozott Csillagok Találkozása - Nemzetközi Táncgála ezévben elmarad, a következő év fesztiválján lesz csak látható.

A Fesztivál történetében először hazai és nemzetközi közönségünk online élő adásban is követheti a produkciók java részét.  Az élő előadásokkal egyidőben A Tánc Fesztiválja Facebook-oldalán, illetve az előadások másnapján 21.30-tól a Veszprém TV műsorában.

Kiemelten fontos esemény ez most számunkra, hiszen a VESZPRÉM-BALATON 2023 EKF program különleges lehetőséget nyújt a nemzetközi kapcsolatteremtésre. A célunk az, hogy 2020-2023. között Európa kiemelkedő együttesei jelenjenek meg, találjanak hosszú távon otthonra nálunk, gyermekek, fiatalok és idősek értsék meg jövőjüket, jelenüket és múltjukat, beszéljék a kortárs művészetek nyelvét és ezen a nemzetközi nyelven válaszokat is fogalmazzanak meg.

Idén a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér, a Veszprémi Petőfi Színház, az Agóra Veszprém Kulturális Központ és a Latinovits-Bujtor Játékszín ad otthont a Fesztiválnak.

 

A Tánc Fesztivála

Kapcsolat

 • A Tánc Fesztiválja 2020 időpont:
  Kezdete:
  2020 Sep 06 17:00
  Vége:
  2020 Sep 10 22:00
  Veszprém, több helyszín:
  Veszprém ,

Kapcsolódó

UH Fest 2021 (dátum hamarosan) Esemény

Az UH Fest eddig sem arról volt híres, hogy bármiféle vélt vagy valós műfaji korlát akadályt jelentene neki, és ez 2021-ben sem lesz másképp! A rendezvény ezúttal is megmutatja, hogy akad hely az underground sűrűjében halászó, konvencionális zenéken és a beszűkült gondolkozáson bátran túllépő fesz

Közgáz Évzáró Fesztivál 2021 (dátum hamarosan) Esemény

Egy év kihagyás után, 2021-ben ismét felveszi a szemeszterzáró szerepét az Évzáró Fesztivál is, és a már megszokott nyárindító időpontban kezdi el a fesztiválozók évszakra hangolását a Balaton mellett, elűzve a tanév utolsó emlékét is! A rendezvény június derekán érkezik a már bejáratott, és a ’f

EFOTT 2021 (dátum hamarosan) Esemény

Egy év kihagyás után, 2021-ben ismét nekirugaszkodik az EFOTT Velence meghódításának és a 2019-es, rekord látogatószámot hozó etap után ismét összehozza a nyári szezon legnagyobb hallgatói buliját! Minderre a már megszokott nyárfelező időpontban, július derekán kerül majd sor a Velencei-tó partjá

Fehértone Fesztivál 2021 Esemény

Egy év kispad után 2021-ben végre ismét leteszi Bács-Kiskun megye fesztiválnaptárába a névjegyét a szép lassan a régió legjelentősebb könnyűzenei eseményévé cseperedett Fehértone Fesztivál! A rendezvény már megszokott nyár közepi időpontban, azaz július derekán nyújtózik majd el a kunfehértói str