Ötkert Absolut Battle 2017-ben is! Hír

2017. június 10-én az ország legjobb freestyle táncosai az Ötkertben gyülekeznek, aznap rendezik a 400 000 Ft összdíjazású Ötkert Absolut Battle versenyt. A zsűri elnöke a Németországból érkező Snu Dee lesz, Barta Viki és Kurucz Sanyi (Freelusion, Valami Amerika 3. koreográfus, X-factor) táncos-koreográfusok mellett.

Hirdetés

Decibel mérő segítségével közönségdíjast is választanak, aki másodmagával részt vehet a világ egyik leghíresebb táncversenyén, a Red Bull BC ONE döntőjén Amszterdamban.

Idén egy extra produkcióval is készülnek a szervezők, ami kifejezetten a június 10-i eseményre készül. APÁTI BENCE balettművész segítségével egymástól nagyon távoli táncstílusokat, a balettet és a hiphop táncot vegyítik egy izgalmas produkció keretében. A pár perces előadás alatt kiderül, hogy sikerül elsajátítani a balett alapokat egy vérbeli hiphop táncosnak, és hogy mit kezd a bő nadrággal és a laza mozdulatokkal az Operaház művésze.

A profi, táncos alapokkal bíró versenyzők mellett a kezdők is megmérethetik magukat: az insta battle elnevezésű versenyen a legötletesebb táncos videót készítője 50 000 Ft-tal lesz gazdagabb.

Az esemény jóval több, mint verseny. Az egyéni indulók és az extra produkció mellett fellépnek Magyarország legjobb tánccsapatai is, a világutazó RED ONE CREW, a csak csajokból álló TIMELESS CREW, a többszörös díjnyertes ART KINGDOM DANCE COMMUNITY, a szegedi, de országos hírű XTREME és az akrobatikus elemeket előnyben részesítő New Dance World.

Az Ötkert Absolut Battle apropója az a törekvés, ami a belvárosi szórakozóhely hitvallásává vált. “Szeretnénk, ha a szórakozás szerves része maradna a tánc, mi ebben hiszünk és a Battle mellett egész évben ingyenes táncos eseményekkel várjuk a fiatalokat.” – mondta Sticzay Péter, az ötkert egyik tulajdonsa.

További infók: 

 

Sajtóanyag: Ötkert

 

Kapcsolódó

Újra fénykorát éli a magyar táncházmozgalom Hír

Keleti népzenék gyűjtésébe kezdett a Hagyományok Háza, és az első együttműködés az azerbajdzsáni folklór intézettel történik – derült ki a „Városok jövője - közösségek művelődése” című szakmai konferencián. A rendezvényen a táncházmozgalom, és az azokat működtető, illetve nekik otthont adó intézmé

Magyarországon turnézik a világhírű orosz Beriozka táncegyüttes Hír

Magyarországon turnézik az orosz Beriozka – vagy ahogyan hazánkban ismeretes „Nyírfácska” – Állami Akadémiai Táncművészeti Együttes: 2018. november 17. és december 5. között tizenhét városban mutatják be az orosz táncművészet csodáját. Különleges tánclépéseikkel, fantasztikus koreográfiáikkal ismé

¡Caramba! - Szombaton debütál a The Latin Pop Party! Hír

Latin zenék, tánc, szabad tér, nyár, karnevál, tequila, magassarkú. Egyszóval ¡Caramba! Az idei nyarat valamiféle pikáns mediterrán életérzés bolondította meg, amire a mindent felforgató latin pop képes csak igazán temperamentumos választ adni. Életigenlés, kicsattanó vidámság, pezsdítő hangulat, a

Világhírű balett-társulat és kétszeres Grammy-díjas kórus érkezik a Margitszigetre! Hír

Július 21-én, pénteken mutatja be a világhírű Béjart Ballet Lausanne társulata jubileumi turnéja keretében a 20. század egyik legnagyobb balettmesterének Ballet for Life (Balett az életért) című koreográfiáját a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol vasárnap este a dél-afrikai Soweto Gospel Choir