The Amazing Shanghai kiállítás Akvárium Klub, Budapest

amazing_shanghai_kiallitas

2017. júniusban a Shanghai Önkormányzat Tájékoztatási Irodája elhozza a Global City elnevezésű kampányát Magyarországra, Budapestre. A “The Amazing Shanghai” (Lenyűgöző Shanghai) címet viselő 2017-es City Campaign különböző rangos eseményeket vonultat fel, melyek között szerepel egy tematikus fotókiállítás valamint a The Shanghai 360° elnevezésű panoráma installáció is. A két kiállítást az Akvárium Klubban, illetve az Erzsébet téren rendezik, s a kiállítások 5 napon keresztül, június 26-tól június 30-ig láthatók.

Hirdetés

A “The Amazing Shanghai” kiállítás célja Shanghai új és modern jövőképének bemutatása, a város kulturális szerepének erősítése és az érzelmi identitásának megismertetése a világ népeivel. A Budapesten rendezendő események célja a két város, Shanghai és Budapest kapcsolatainak erősítése, Shanghai kultúrájának bemutatása a magyaroknak, a Kína és az EU közötti magas szintű párbeszéd elősegítése, valamint kulturális és művészeti együttműködések elősegítése Kína és a  “Belt and Road Initiative” (Övezet és Útvonal) elnevezésű kezdeményezés által területileg érintett országok között.

Fotókiállítás

Az “Amazing Shanghai” (Lenyűgöző Shanghai) című fotókiállítás 80 képet mutat be, lélegzetelállító Shanghai utazásra invitálva a látogatókat. A fotográfus művészi látásmódján keresztül betekintést kapunk Shanghai városának szépségeibe, a város fejlődésébe, kultúrájába és műemlékeibe – a kiállítás egyszerre mutatja be a nagyvárost valamint annak kulturális vetületét és szellemiségét.

Magyarország fontos partnere Kína Belt and Road Initiative elnevezésű kezdeményezésnek, régóta fennálló és mély barátságot ápol Kínával, valamint maga Shanghai és Magyarország között is különleges kapcsolat van, ami a XX. Század első felére nyúlik vissza. Hudec László, a magyar építész tervezett jó párat Shanghai legjelentősebb épületei közül, mint például a Park Hotelt, a Grand Theater (Nagyszínház), a Wukang Mansion, és az (eredeti) Shanghai Beer Factory (Sörgyár) épületeit, valamint számos egyéb mesterművet. Ezeket az épületeket megóvták, kiváló állapotban vannak és Shanghai kulturális örökségének fontos részét képezik. A fotókiállítás látogatói betekintést kaphatnak a történelmi helyszínekbe és a Magyarország és Shanghai között fennálló szoros barátságba.

Shanghai 360°

A Shanghai 360° installáció egy kör alakzatú, falmagasságú kép, ami a Shanghai panorámát mutatja be. A kreatív, panoráma rotunda teljességgel új dimenzióban mutatja a megavárost a fotográfia eszközeivel: a néző valósággal elmerül a képben és úgy érzi magát, mintha Shanghai-ban lenne.

A rotunda 5 méter magas, körmérete pedig 30 méter. A belső panoráma felvételt HG Esch, a német fotográfus művész készítette és komponálta, Jin Mao Tower tetejéről, 420,5 méteres magasságból megörökítve Shanghai bámulatos látképét. A rotunda belsejében a néző úgy érzi magát, mintha a Lujiazui felett lebegne az égen és onnan tekintene le a Huangpu folyó két partja által kínált panorámára.

 

Sajtóanyag: PressPresso

Kapcsolat

 • A kiállítás időtartama:
  Kezdete:
  2017 Jun 26 10:00
  Vége:
  2017 Jun 30 20:00
  Akvárium Klub:
  Budapest ,
  Erzsébet tér 12 ,
  1051 ,

Kapcsolódó

body_kiallitas_2018_fejlec

BODY kiállítás 2018 Komplex, Budapest

A kiállítás időtartama

2018 Feb 21
Február 15-én megérkezik Magyarországra a világhírű BODY kiállítás. A lenyűgöző emberi testet bemutató tárlat mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 négyzetméteren több mint kétszáz preparátumot tekinthetnek meg a látogatók. A kontinensen még soha, egyetlen városba se látogatott el a tárlat

Binaura Polar Graph - kiállítás a Jurányi Galériában Jurányi Galéria, Budapest

A kiállítás időtartama

2018 Feb 21
A technológiai kép immár több mint egy évszázada az emberi kultúra és kommunikáció alapja. Mediatizált társadalmunk az írott és beszélt szöveges tartalom mellett képi alapú: ahogyan írunk és olvasunk, képeket is készítünk, fotózunk, leképezünk, ismétlünk. Egymásnak, egymásról, dokumentálunk, rögzí

gazdafilmek_ejszakaja_2018_budapest_fejlec

Gazdafilmek Éjszakája Budapesten: mit mesél a görögdinnye, mit a szürke liba? Ludwig Múzeum, Budapest

Esemény ideje

2018 Feb 21
Nagykamarás, Körösszegapáti és Szekszárd után Budapesten is bemutatkozik a „Szeretek gazda lenni, az is szeretnék maradni” című művészeti projekt. Antje Schiffers berlini képzőművész és Erdődi Katalin kurátor nyáron egy dinnyetermelővel, egy libatenyésztővel és egy borásszal kötött rendhagyó csereüz

budapest_photo_festival_2018_fejlec
budapest_phot_festival_2018_logo

Budapest Fotó Fesztivál 2018 Műcsarnok, Budapest

Budapest Fotó Fesztivál 2018 időpont

2018 Feb 28
A Budapest Fotó Fesztivál, a nagyközönség számára nyitott kiállítás sorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar és nemzetközi fotográfia értékeit.  A 2017-es sikeres nyitó év után 2018-ban is izgalmas nemzetközi sztárkiállítással, kortárs hazai körképpel, a fővárosi múzeumok és ga