Őszi programsorozat a Dán Nagykövetségtől Cikk

A Dán Nagykövetség 2017. október 3. és november 16. között Boldogság: Dánia a neved címmel sokszínű programsorozat keretében ered a dán boldogság titkának nyomába. 

Hirdetés

A másfél hónapon át tartó budapesti programkavalkád kapcsán számos különleges kulturális eseménnyel, filmvetítéssel, kiállítással, előadással, divatbemutatóval és koncerttel várják a fesztivál szervezői az érdeklődőket.

Dániát gyakran nevezik a világ legboldogabb országának, legutóbb 2016-ban az egyes országok általános boldogságát vizsgáló jelentésben (World Happyness Report). Ezzel Dánia harmadszor végzett az élen az ENSZ 2012-ben bevezetésre kerülő listáján, 2017-ben pedig az előkelő második helyet szerezte meg. De vajon miért boldogabbak egyes társadalmak a többinél? Erre a kérdésre keresi a választ a jóllét, a boldogság és az életminőség okait és hatásait vizsgáló koppenhágai Boldogságkutató Intézet elemzője, Michael Birkjær, akit elsősorban az egyenlőtlenség, a társadalmi fenntarthatóság és a jó közérzet kérdésköre foglalkoztat. Michael Birkjær október 3-án a Premier Kultcaféban tart angol nyelvű előadást.

Boldogság: Dánia a neved c. programsorozat a Dán Nagykövetség, a Premier Kultucafé, a FUGA Budapesti Építészeti Központ, a Hygge Kávézó, a Klebelsberg Kultúrkúria, az Európa Pont, a Design Hét Budapest, az UH Fesztivál és a Lärm együttműködésében valósul meg.

Hivatalos Facebook események: 

 

Sajtóanyag: Dán Nagykövetség

Kapcsolódó

btf2017_logo

José González, Goran Bregović, Thundercat - remek koncertek a Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017-en! Cikk

Március végén indul útjára a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál, mely minden évben kiváló programokkal segíti a tavasz kivirágzását, legyen szó akár komoly-, akár könnyűzenei koncertekről, színházról, cirkuszról vagy irodalomról. Hozzánk a könnyű- és a világzene áll a legközelebb a programból, ezek köz

Orlai Produkció: A hullaégető - Interjú Pelsőczy Rékával, a darab rendezőjével Cikk

Színházi előadás készül Ladislav Fuks A hullaégető című hátborzongató regényéből. A főhőst, Karel Kopfrkingl krematóriumi szakembert Gálvölgyi János alakítja, aki a könyv alapján forgatott 1968-as csehszlovák filmben a főhős magyar hangja volt. A náci Willi karakterét Schruff Milán formálja meg. Pel

Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017 - Világsztárok, bemutatók és lenyűgöző produkciók Cikk

Vittorio Storaro, John Malkovich, Goran Bregovic, Daniele Gatti, Georg Baselitz, Pumeza Matshikiza, Gyenyisz Macujev, a Komische Oper Berlin – világsztárok és a hazai művészeti szcéna legjobbjai, legendás műalkotások, különleges együttműködések, premierek és számtalan izgalmas köztéri esemény a 37.

Orai Produkció: Leszámolás velem - interjú Rába Roland rendezővel Cikk

Az Orai Produkciós Iroda és a Füge március 7-én a Jurányi Inkubátorházban mutatja be a Leszámolás velem című monodrámát, Nagy Dániel Viktor szereplésével, Rába Roland rendezésében. A Leszámolás Eddyvel című Édouard Louis-regényből készült darab egy meleg fiú megrázó története. A próbák utolsó idős