Panyolai farsangolás - V. Hagyományőrző farsang Esemény

A februári disznóvágással egybekötött Hagyományőrző farsang fontos eseménye a falunak. Az immáron ötödik alkalommal megszervezett rendezvény a helyi ifjúsági közösségek összefogását erősíti. A településen élők küldetésüknek tekintik, hogy a nagyszülőktől örökölt hagyományokat, népszokásokat és megannyi értékes tapasztalatukat átadják a következő generációknak.

Hirdetés

A tradíciók tisztelete és ápolása rendkívül erős az itt élő idősek körében. Példa erre Dr. Ujváry Zoltán professzor gyűjtése, amely a „Szamosháti fonó” jeleneteinek emlékét a mai napig őrzik. A helyi nyugdíjasklub minden évben megeleveníti az '50-60-as évek fonójeleneteit a saját maguk készített medve, gólya és kecske jelmezeikben. A farsangi jelmezes felvonulással a régi korokat idézik meg. Ilyenkor több száz maskarás járja az utcákat és betér egy-egy helyi portára, ahol kisebb produkciókba, néptánc-előadásokba és táncoktatásba csöppenhet a látogató. A felvonulás végeztével a Közösségi Házban folytatódik a farsangi bál. A rendezvény hagyományos falusi disznóvágással kezdődik, amelyen a településen lévő vendégek is részt vehetnek és a farsang ideje alatt az ízletes disznótoros ételekből kóstolhatnak.

Sajtóanyag: Panyolai farsangolás

Kapcsolat

  • Panyolai farsangolás 2018 időpont:
    Kezdete:
    2018 Feb 10 07:00
    Vége:
    2018 Feb 10 23:59
    több helyszín:
    Panyola ,
    4913 ,

Kapcsolódó

[ELMARAD] FALU Fesztivál 2021 Esemény

Nagyon sokan kérdeztétek, hogy ebben az évben megnyitjuk-e a fesztivál kapuit! Az utolsó pillanatig mérlegeltük, hogy a lehető legjobb és legfelelősségteljesebb döntést hozzuk meg.A rendelkezésünkre álló információkat, szabályokat figyelembe véve, sajnálattal kell most bejelentenünk, hogy a F.A.L.

Budapest Comic Con 2024: Alexander Ludwig, Erick Avari, Deep Roy, Eric Roberts, Graham McTavish, Manuel García, Taryn Cosplay, Robert Marco Bose, John Higgins, ... Esemény

Budapest Comic Con 2024 dátum

2024 May 18
Képregény őrültek, sorozat és film fanatikusok, Cosplay és anime mániások, ifjú jedi padawanok, valódi szuperhősök ne csináljatok más programot, 2024. május 18-án és május 19-én jön a harmadik Budapest Comic Con! A szervezők törekednek arra, hogy minél színvonalasabb és sokszínűbb rendezvényt biz