Szentendrei Ivan Dan 2017 2017.06.23 - 2017.06.25, Szentendre

szentendrei_ivan_dan_2017_fejlec

Szentendre - a Horvát Önkormányzattal együttműködésben - három napos fesztivállal ünnepli június utolsó hétvégéjén a nyári napfordulót, Szent Iván napját, a szentendrei dalmátság hagyományos ünnepét: az Ivan Dan-t.  Keresztelő Szent János születésének napját, a fény és a világosság győzedelmét a sötétség és halál felett a templomdombi plébániatemplom búcsúval ünnepli. A megtisztulás és újjászületés ünnepéhez méltóan a fesztivál programjai a tűz, a fény, a szerelem köré rendeződnek.

Hirdetés

A horvát népi hiedelem szerint, aki az év legrövidebb éjszakáján, a mágikus Szent Iván éjen átugorja a tüzet, megvédi magát a betegségektől, szerelmét felforrósítja, s a párokat Szent Iván tüze egy életre összekapcsolja. A csodás erővel bíró örömtüzet mi is meggyújtjuk.

Az izgalmas tűzzsonglőr produkciók, éjszakába nyúló táncház és a különleges, vízre festett fényfestés mellett napközben horvát zenekarok és táncegyüttesek műsorával, könnyűzenei koncertekkel várjuk a látogatókat.

A faházakba kitelepült gasztronómiai kiállítók jóvoltából pedig megkóstolhatjuk a hamisítatlan horvát ízeket, megízlelhetjük a híres dalmát borokat, sonkát és az autentikus horvát pálinkát.

Információ:

 

Sajtóanyag: Szentendrei Kulturális Központ

Kapcsolat

  • Szentendrei Ivan Dan 2017 időpont:
    Kezdete:
    2017 Jun 23 10:00
    Vége:
    2017 Jun 25 23:00
    több helyszín:
    Szentendre ,
    2000 ,

Kapcsolódó

[ELMARAD] FALU Fesztivál 2021 Esemény

Nagyon sokan kérdeztétek, hogy ebben az évben megnyitjuk-e a fesztivál kapuit! Az utolsó pillanatig mérlegeltük, hogy a lehető legjobb és legfelelősségteljesebb döntést hozzuk meg.A rendelkezésünkre álló információkat, szabályokat figyelembe véve, sajnálattal kell most bejelentenünk, hogy a F.A.L.

Budapest Comic Con 2024: Alexander Ludwig, Erick Avari, Deep Roy, Eric Roberts, Graham McTavish, Manuel García, Taryn Cosplay, Robert Marco Bose, John Higgins, ... Esemény

Budapest Comic Con 2024 dátum

2024 May 18
Képregény őrültek, sorozat és film fanatikusok, Cosplay és anime mániások, ifjú jedi padawanok, valódi szuperhősök ne csináljatok más programot, 2024. május 18-án és május 19-én jön a harmadik Budapest Comic Con! A szervezők törekednek arra, hogy minél színvonalasabb és sokszínűbb rendezvényt biz