Big Data – avagy a Tünet Együttes évadja a számok tükrében Cikk

Hirdetés

A Tünet Együttes évadértékelőjében idén a számoké a főszerep, ami nem is csoda, hiszen a műfaji szabadosságáról ismert társulat művészeti vezetője, Szabó Réka mellékállásban matematikus. Jöjjenek hát a 2016 / 2017-es évadra leginkább jellemző adatok!

 • 560 gyerek mászott át a hátamon a Kucok című előadásainkon. (Gőz István, színész)
 • 16-szor masszíroztam meg Tünet tagot és 5-ször mosogattam el az irodában véletlenül, beszélgetés közben.
  (Lakos Fanni, színész)
 • 214-szer mentem be az irodába, és 208-szor jöttem csak ki. (Valcz Péter, rendező)
 • 103 méter szigetelőszalagot használtam el az ablakok besötétítésére a Tünet Doku Filmklubhoz.
  (Czakó Máté, színész)
 • 23 kg grillcsirkét vettem a Négy fal között című előadásunkhoz és mindössze 1 alkalommal kellett Facebook kommentet moderálnom! (Mihály Edina, online marketinges)
 • Egyetlen 1-szer, először és utoljára táncoltam kamerák előtt, Szabó Réka kedvéért. (Mezei Ildikó, grafikusművész)
 • A 20 perces Lomtalanítás című szólómra 300 percet készülök aznap semmittevéssel. 4 db kellék grillcsirkét adtam oda hajléktalanoknak a Négy fal között előadások után. (Furulyás Dóra, táncművész)
 • Átlagosan 3-szor sírom el magam a Sóvirág előadásokon. (Ötvös Veronika, sajtóreferens)
 • Másfél év alatt 50-szer áltam színpadra a Sóvirággal, de 90 évig készülődtem rá. (Fahidi Éva)
 • 5-ször élesztett fel néző a színpadon az Apropó 2.0 előadásunkon. 720 kis kobrát csináltam és csináltattam a Reggeli Tornákon. 147-szer hallgattam meg Furulyás Dóri szájából a saját mondatomat, hogy "Úgy suhan el mellettem az életem, mint rutinos vezető mellett a táj." (Szabó Réka, művészeti vezető)
 • 315 óra a próbateremben, 32 óra 15 perc a szinpadon, 144 perc taps összesen, 864 db meghajlás (Szász Dániel, táncművész)
 • 1052 db számlát rögzítettem a számlanaplóban, 25 569 db Excel cellát töltöttem ki izgalmas (!) adatokkal és 2-szer ittam munkaidőben a büfében hirtelen felindulásból Unicumot. (Papp Éva, irodavezető)
 • 3600 kWh-t fogyasztottam , míg én egy kilót sem fogytam. 17-szer beszélt rá Flóra olyanra amit nem is akartam. (Szirtes Attila, fénytechnikus)
 • 49 órát utaztam a társulattal, ebből 9 órát vezettem, 1 gyorshajtási bírságot kaptam. 1-szer hívtak fel azzal, hogy eladó-e a Tünet Nonprofit Kft. (Kovács Flóra, menedzser)
 • A következő évadban 1 táncszínházi- és 1 filmpremierünk, 1 darabfelújításunk és 6 repertoáron tartott előadásunk lesz. Találkozunk szeptemberben! (Kónya Klára, sajtóreferens)

 

Sajtóanyag: Tűnet  Együttes

Kapcsolódó

Orlai Produkció: A hullaégető - Interjú Pelsőczy Rékával, a darab rendezőjével Cikk

Színházi előadás készül Ladislav Fuks A hullaégető című hátborzongató regényéből. A főhőst, Karel Kopfrkingl krematóriumi szakembert Gálvölgyi János alakítja, aki a könyv alapján forgatott 1968-as csehszlovák filmben a főhős magyar hangja volt. A náci Willi karakterét Schruff Milán formálja meg. Pel

Orai Produkció: Leszámolás velem - interjú Rába Roland rendezővel Cikk

Az Orai Produkciós Iroda és a Füge március 7-én a Jurányi Inkubátorházban mutatja be a Leszámolás velem című monodrámát, Nagy Dániel Viktor szereplésével, Rába Roland rendezésében. A Leszámolás Eddyvel című Édouard Louis-regényből készült darab egy meleg fiú megrázó története. A próbák utolsó idős

Világsztárok a Müpa 2017/2018-as évadában is! Cikk

Joyce DiDonato, Eötvös Péter, Juan Diego Flórez, Jonas Kaufmann, Leonidasz Kavakosz és a Lipcsei Gewandhaus Zenekara, Zubin Mehta és a Bécsi Filharmonikusok, Rolando Villazón, Pinchas Zukerman és a Camerata Salzburg – világsztárok, kiváló hazai és nemzetközi alkotók, folytatódó nagy sikerű sorozatok

BTF 2017 - Sławomir Mroźek: Ház a határon Cikk

Abszurd helyzet: egy békésen élő család azzal szembesül, hogy egy ismeretlen hatalom a házukon keresztül húzza meg az országhatárt. Elválasztják a hálószobát a fürdőtől, de még a galuskát is a tányéroktól. A meghökkentő szituációt ábrázolja a Sławomir Mroźek Ház a határon című műve nyomán készült Eu