Dudás Ágnes kategóriagyőztes lett a CEWE fotópályázatán! Hír

Egy uszoda belteréről készült képpel nyerte el Dudás Ágnes a CEWE „Our world is beautiful – Gyönyörű világunk” fotópályázat első díját építészet kategóriában. A több mint 22 ezer résztvevő 183 ezer alkotása közül az abszolút fődíjat a finn Janne Kahila Feröer szigeteket ábrázoló fényképe érdemelte ki.

Hirdetés

Közel egy évvel ezelőtti indulása után kihirdették a világ legnagyobb nyílt fotós megmérettetésének eredményeit, amely a világ szépségét, annak egyedi bemutatását kereste: a CEWE „Our world is beautiful – Gyönyörű világunk” 2017 pályázatra beérkezett 183 ezer alkotás közül ezer részesült valamilyen elismerésben, összesen mintegy 33 millió forint értékben.

Ebben 94 magyar fénykép is található, köztük Dudás Ágnes Úszómedence című fotója, amely a hat kategória egyikében, az ’építészetben’ el is vitte a pálmát. A szimmetrikus perspektívájú alkotás különösen azzal tett mély benyomást a rangos szakértői zsűrire, hogy megmutatta, egyszerű strukturális elemek is képesek óriási feszültséget generálni egy képben. „A készítő kiváló érzékkel komponálta meg ezt a ragyogó képet egy egyébként némileg triviális építészeti objektumról fényképezőgépe keresőjén át, pusztán néhány kreatív eszköz segítségével” – áll az értékelésben.

A résztvevők emellett ’sport’, ’emberek’, ’természet’, ’közlekedés és infrastruktúra’, valamint ’tájak’ kategóriában küldhették be pályázataikat, amelyeknek győztesei közül ez utóbbi nyerte el az abszolút első helyet, a CEWE Photo Awards díjat is. A finn Janne Kahila tökéletesen eltalálta a pályázat mottóját a feröeri Kalsoy szigetet ábrázoló fényképével, amely a világ szépségét a szárazföld és a tenger, illetve a fény és a sötétség lenyűgöző kontrasztjával érzékelteti. A domb tetején magányosan álló kápolna azt szemlélteti, hogyan befolyásolja az emberi jelenlét az érintetlen természetet. „Mindenkinek megvan a kedvenc helye, ahol a legszívesebben időzik. Számomra ez a Kalsoy sziget csúcsa: a 360 fokos panoráma a függőlegesen leszakadó sziklákkal hihetetlenül gyönyörű. A róla készült fotó három 30 másodperces expozíció eredménye, így sikerült érzékeltetni a felhők mozgását.”

A CEWE „Our world is beautiful – Gyönyörű világunk” fotópályázaton egyébként valamivel több mint 3500 magyar résztvevő indult, akik összesen 31 ezernél is több képet küldtek be. Ezzel hazánk összességében a harmadik, a lakosságszámra vetítve pedig a legaktívabb ország volt a megmérettetésen.

A szervező – amely Európa piacvezető képkidolgozással és fotókönyvkészítéssel foglalkozó vállalatcsoportja – tervei szerint a nyertes alkotásokból készült tárlat október közepétől egy hónapon át Budapesten is ingyenesen megtekinthető lesz a Duna Plaza bevásárlóközpontban.

A győztes alkotások itt tekinthetők meg >>>

 

Sajtóanyag: CEWE

 

Kapcsolódó

A nagy érdeklődésre való tekintettel plusz előadást tart a Cirque du Soleil Hír

A Cirque du Soleil társulata örömmel tesz eleget a felfokozott magyar keresletnek, a nagy érdeklődésre való tekintettel egy plusz előadást iktatnak be budapesti programjukba, a Varekai már május 14-én, vasárnap 13 órai kezdettel is megtekinthető lesz a BudapestArénában! ELŐADÁSOK IDŐPONTJA: má

Kortárs alkotásokat adományozott a Magyarországi Német Művészeti Alap Hír

Magyarországon egyedülálló művészeti kezdeményezésként, üzleti, kulturális és diplomáciai szereplők összefogásának köszönhetően kezdte meg működését az a Magyarországi Német Művészeti Alap, amelynek elsődleges célja a német kortárs képzőművészet hazai jelenlétének erősítése és a német-magyar kulturá

Budapest Show Kórus: rendhagyó gratuláció a 'Mindenki' című film csapatának Hír

A Budapest Show Kórus, Magyarország első show kórusa az Oscar-díjas magyar rövidfilm sikerére az alábbi vegyeskari átirat elkészítésével reagál. A 2016-os nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott eredményes szereplése után, - melyre a kórus szintén egy egyéni átirattal reagált -, Ma

Új magyar filmet készít Marozsán Erika Hír

Újra magyar mozifilmben vállalt főszerepet Marozsán Erika. A készülő Paraziták a Paradicsomban című produkció az ismert német drámaíró, Marius von Mayenburg Paraziták című darabját dolgozza fel. Kasvinszki Attila rendező azt ígéri, hogy az öt szereplő kapcsolatrendszerének abszurditásán keresztül