Nyári zenei fesztivál a Benczúr kertben Cikk

Nyár esti kikapcsolódás, kulturális élmény, páratlan környezet? A Benczúr kertben mindez megvalósul, hiszen Budapest szívében, egy patinás épület kertjében 2017 júniusától egy megújult szabadtéri színpad különleges nyári koncertekkel és előadásokkal várja  a látogatókat.

Hirdetés

A szezonnyitás összekapcsolódik a Magyar Posta 150 éves fennállásának ünnepével. Ennek a szép kornak tiszteletére a Benczúr Kert június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján, egy páratlan Nosztalgiakoncerttel nyit. A Magyar Posta Szimfonikus Zenekarának hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődök Medveczky Ádám vezényletével. A koncert a Múzeumok Éjszakája karszalaggal látogatható, mely a helyszínen, a Postamúzeumban megvásárolható.

A nyitány után egy hat előadásból álló rendhagyó zenei időutazás folytatja a programsorozatot, ahol különböző zenei stílusok reprezentálják az elmúlt 150 év korszakait, irányzatait.

  • június 28-án a XIX. század (1867-1892) legnépszerűbb operái a főszerep. Miklósa Erika, a világhírű opera-énekesnő Erkel, Verdi, Puccini operamelódiái mellett számos zenei meglepetést is tartogat. PartnereBalczó Péter a Magyar Állami Operaház kiváló tenoristája lesz.
  • július 5-én a századforduló hangulatát idéző Operett gála örökzöld slágerekből ad ízelítőt az Operettszínház neves művészeinek közreműködésével.
  • július 20-án a swing aranykorába (1917-1942) repülhetnek vissza a nézők Szulák Andreával és Bársony Bálint zenekarával.
  • augusztus 3-án izgalmas felfedezőutat tehetnek az érdeklődők a népzene birodalmában. A Muzsikásegyüttes és Kacsó Hanga Borbála koncertjén mindenki páratlan zenei élményre számíthat, néptánccal fűszerezve.
  • augusztus 24-én Tolcsvay László a Beat korszakot (1967-1992) idézi meg.
  • szeptember 7-én a zenei időutazás utolsó állomásán a Forte Társulat előadásában Bartók Béla Concerto és 5. vonósnégyesére komponált kortárs táncjáték zárja a jubileumi koncertsorozatot.

Hosszú az út Erkeltől a Beat korszakig, de aki vállalkozik erre a zenei időutazásra, feledhetetlen élményekkel gazdagodik, amik lelket melengető emlékként felidézhetők a véget nem érő téli esteken.

 

Sajtóanyag: Momentum Mundi

Kapcsolódó

btf2017_logo

José González, Goran Bregović, Thundercat - remek koncertek a Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017-en! Cikk

Március végén indul útjára a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál, mely minden évben kiváló programokkal segíti a tavasz kivirágzását, legyen szó akár komoly-, akár könnyűzenei koncertekről, színházról, cirkuszról vagy irodalomról. Hozzánk a könnyű- és a világzene áll a legközelebb a programból, ezek köz

Orlai Produkció: A hullaégető - Interjú Pelsőczy Rékával, a darab rendezőjével Cikk

Színházi előadás készül Ladislav Fuks A hullaégető című hátborzongató regényéből. A főhőst, Karel Kopfrkingl krematóriumi szakembert Gálvölgyi János alakítja, aki a könyv alapján forgatott 1968-as csehszlovák filmben a főhős magyar hangja volt. A náci Willi karakterét Schruff Milán formálja meg. Pel

Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017 - Világsztárok, bemutatók és lenyűgöző produkciók Cikk

Vittorio Storaro, John Malkovich, Goran Bregovic, Daniele Gatti, Georg Baselitz, Pumeza Matshikiza, Gyenyisz Macujev, a Komische Oper Berlin – világsztárok és a hazai művészeti szcéna legjobbjai, legendás műalkotások, különleges együttműködések, premierek és számtalan izgalmas köztéri esemény a 37.

Orai Produkció: Leszámolás velem - interjú Rába Roland rendezővel Cikk

Az Orai Produkciós Iroda és a Füge március 7-én a Jurányi Inkubátorházban mutatja be a Leszámolás velem című monodrámát, Nagy Dániel Viktor szereplésével, Rába Roland rendezésében. A Leszámolás Eddyvel című Édouard Louis-regényből készült darab egy meleg fiú megrázó története. A próbák utolsó idős