Ötkert Absolut Battle 2017-ben is! Hír

2017. június 10-én az ország legjobb freestyle táncosai az Ötkertben gyülekeznek, aznap rendezik a 400 000 Ft összdíjazású Ötkert Absolut Battle versenyt. A zsűri elnöke a Németországból érkező Snu Dee lesz, Barta Viki és Kurucz Sanyi (Freelusion, Valami Amerika 3. koreográfus, X-factor) táncos-koreográfusok mellett.

Hirdetés

Decibel mérő segítségével közönségdíjast is választanak, aki másodmagával részt vehet a világ egyik leghíresebb táncversenyén, a Red Bull BC ONE döntőjén Amszterdamban.

Idén egy extra produkcióval is készülnek a szervezők, ami kifejezetten a június 10-i eseményre készül. APÁTI BENCE balettművész segítségével egymástól nagyon távoli táncstílusokat, a balettet és a hiphop táncot vegyítik egy izgalmas produkció keretében. A pár perces előadás alatt kiderül, hogy sikerül elsajátítani a balett alapokat egy vérbeli hiphop táncosnak, és hogy mit kezd a bő nadrággal és a laza mozdulatokkal az Operaház művésze.

A profi, táncos alapokkal bíró versenyzők mellett a kezdők is megmérethetik magukat: az insta battle elnevezésű versenyen a legötletesebb táncos videót készítője 50 000 Ft-tal lesz gazdagabb.

Az esemény jóval több, mint verseny. Az egyéni indulók és az extra produkció mellett fellépnek Magyarország legjobb tánccsapatai is, a világutazó RED ONE CREW, a csak csajokból álló TIMELESS CREW, a többszörös díjnyertes ART KINGDOM DANCE COMMUNITY, a szegedi, de országos hírű XTREME és az akrobatikus elemeket előnyben részesítő New Dance World.

Az Ötkert Absolut Battle apropója az a törekvés, ami a belvárosi szórakozóhely hitvallásává vált. “Szeretnénk, ha a szórakozás szerves része maradna a tánc, mi ebben hiszünk és a Battle mellett egész évben ingyenes táncos eseményekkel várjuk a fiatalokat.” – mondta Sticzay Péter, az ötkert egyik tulajdonsa.

További infók: 

 

Sajtóanyag: Ötkert

 

Kapcsolódó

Világhírű hip hop táncosok Budapesten! Hír

Négy világhírű hip hop táncos érkezik Budapestre! A táncosok zsűriként vesznek majd részt Magyarország legnagyobb hip hop versenyén, ahol eldől, kik juthatnak tovább az amerikai világbajnokságra. Aki nem tud részt venni a március 25-i hip hop csatán, másnap is találkozhat a profi táncosokkal. Délelő

Szegedi Kortárs Balett a Müpa színpadán Hír

A Müpa 2012 óta tradicionálisan a következő évad műsorával egy időben jelenti be az évad művészét és együttesét, akik kiemelt figyelmet kapnak az intézménytől, és különleges, koprodukciók keretében megvalósuló koncerteken, előadásokon találkozhat velük a közönség. A 2016/17-es évadban rendhagyó módo

Ötszáz hip hop táncos versenyzett a hétvégén! Hír

Véget ért a VI. Hungarian Hip Hop Dance Championship. Az ország legelismertebb street dance versenyén több mint ötszáz táncos, közel száz produkcióját értékelte a nemzetközi zsűri. A verseny négy kategóriájának dobogós helyezettjei jogosultságot szereztek arra, hogy az amerikai világbajnokságon képv

Világhírű balett-társulat és kétszeres Grammy-díjas kórus érkezik a Margitszigetre! Hír

Július 21-én, pénteken mutatja be a világhírű Béjart Ballet Lausanne társulata jubileumi turnéja keretében a 20. század egyik legnagyobb balettmesterének Ballet for Life (Balett az életért) című koreográfiáját a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol vasárnap este a dél-afrikai Soweto Gospel Choir