2023-ban is Némafilmhez filmzenét! pályázatot hirdet a Művészetek Völgye Hír

Némafilmhez filmzenét! pályázat 2023

Hirdetés

A régi mozik hangulatát idézi meg a Némafilmhez filmzenét! pályázat, ahol a filmvetítést élő zene kíséri. A 2023-ban már negyedik alkalommal meghirdetett pályázat arra invitálja a zeneszerzőket, hogy engedjék el a fantáziájukat és régi magyar némafilmekhez alkossanak kísérő zenét. A pályázat idén először külföldi alkotók számára is elérhető.

A Némafilmhez filmzenét! pályázatra az alkotók két magyar némafilm 3-4 perces részleteihez írt zeneművel jelentkezhetnek. A zenének a cselekményt szorosan követnie kell, azt aláfestve, hangsúlyozva. A szakmai zsűri a filmrészletre írt zenéket bírálja el és filmenként két, azaz összesen négy alkotást juttat tovább a döntőbe. A kiválasztott zeneszerzők lehetőséget kapnak arra, hogy a teljes film zenéjét megalkossák és filmvetítéssel egybekötve, élőben mutassák be a művüket a 32. Művészetek Völgyében, július 21. és 30. között.

A Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa által támogatott Művészetek Völgye idén kibővíti a pályázók körét az EU tagállamok zeneszerzőire, így az EU teljes területéről várnak pályázatokat. A fellépési lehetőségen túl az első két helyezett pénzjutalmat is kap, továbbá a legjobbnak ítélt alkotás szerzőjétől a Nemzeti Filmintézet megvásárolja a művek jogát és az általa megírt zenével kerül fel a film a FILMIO felületére.

A két kiválasztott némafilm részlet a Dódi karrierje és a Mackó úr kalandjai, kettő, száznál is öregebb remek bohózat, amelyekben szerepet kap a Balaton is.

A filmeket négyfős szakértői zsűri bírálja majd el: Kurutz Márton, a Nemzeti Filmintézet gyűjteményi és kutatási menedzsere, Pacsay Attila, zeneszerző, Sárik Péter, zongoraművész és Zsoldos Dávid, a Papageno alapítója. A pályaműveket április 10-ig várják.

Némafilmhez filmzenét! pályázat 2023 részletek és jelentkezés >>>

 

Művészetek Völgye

Kapcsolódó

Elindult a jelentkezés a 2025-ös Jazz Showcase-re Hír

Elindult a jelentkezés a 2025-ös Jazz Showcase-re A 2024/25-ös évadban a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Müpa 2025. február 7–9. között ismét megrendezi a régió egyik legjelentősebb zenei tehetségbörzéjét, a Jazz Showcase-t. Az intézménnyel majdnem egyidős, 18. alkalommal jelentkező eseménysorozat célja ezúttal is az, hogy bemutatkozási le

Teljes az EXIT 2024 elektronikus zenei programja Hír

Teljes az EXIT 2024 elektronikus zenei programja Artbat, Argy b2b Vintage Culture és még sokan mások csatlakoztak a Carl Cox, Bonobo, Black Coffee, ARTBAT, Sara Landry, I Hate Models, Helena Hauff, Yotto, Oguz, Frencis M valamint a még több 100 előadót felvonultató egészen elképesztő felhozatalhoz az EXIT Fesztivál egyik legütősebb színpadára.

Sziget Fesztivál 2024: magyar fellépők Hír

Sziget 2024 - magyar fellépők - Azahriah A Sziget kétségtelenül egyik legnagyobb hozadéka, hogy a hat fesztiválnap alatt Budapestre hozza a világ számos, idén is mintegy hatvan országból érkező fellépőinek hosszú sorát, a zenei műfajok sokszínűségét és sok mindent a zenén túl, legyen az tánc, színház, cirkusz vagy egyéb művészeti ág. Hea

Budapest Arénában kerül át a Five Finger Death Punch július 9-i koncertje Hír

Five Finger Death Punch 2024 - Sportaréna A július 9-i teltházas Five Finger Death Punch koncert a Barba Negrából átkerül a Budapest Arénába. A korábban megvásárolt jegyek természetesen változatlan formában érvényesek - és mostantól ülőhelyek is kaphatók A 5FDP nemrégiben kiadta a 9. albumuk, a 2022-es Afterlife deluxe verzióját. Az albu