Ifjú tehetségeket keres a Magyar Labdarúgó Szövetség Cikk

A Magyar Labdarúgó Szövetség belevaló és különleges 10-14 éves fiú- és lányfocistákat keres a Bozsik Bajnokok programba. A kiválasztott gyerekek többek között Gera Zoltánnal, Király Gáborral, Juhász Rolanddal és Fenyvesi Evelinnel játszanak együtt május 31-én, a Magyar Kupa-döntő előtti gálamérkőzésen. A programban eddig 229 fiatal tehetséget jelöltek a testnevelő tanárok, közülük kerül majd ki az a két 18 fős csapat, akiket a népszerű magyar focisták készítenek fel a Magyar Kupa-döntő előtti mérkőzésre. A szervezők a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították a nevezési határidőt, így a tanárok március 14-ig küldhetik el a jelentkezéseket.

Hirdetés

Országszerte keresik az ifjú focista egyéniségeket az OTP Bozsik Bajnokok programba. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az OTP Bank 18-18 kiemelkedő focistapalántát választ majd ki a testnevelők jelöltjei közül, akikből összeáll a nyugati és keleti csapat. A kiválasztásban, a felkészítésben és a gálameccsen Magyarország fociikonjai és szakértői vesznek részt; a nyugatról érkező csapatot Király Gábor, Juhász Roland, Fenyvesi Evelin és Hajdú B. István, míg a kelet-magyarországi fiatalokat  Gera Zoli, Bognár István, Elek Ákos és Nyilasi Tibor erősíti. Király Gábor, a magyar válogatott volt kapusa elárulta, hogy milyen szempontok alapján választana kapust a csapatába:

A foci a szórakoztatásról szól, a szurkolókért van, így én a karakteres egyéniségekben hiszek. Persze vannak bizonyos fizikai adottságok, amikkel jó, ha rendelkezik egy kapus, de nekem elsősorban a szorgalom és az alázatos munka a fontos.” – nyilatkozta a korábbi magyar válogatott kapusa.

Az eddigi 229 jelölt közül mindössze 34 lányt neveztek a testnevelők, a szervezők azonban ennél is több lányfocistára számítanak. Az MLSZ a jövőben szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni az iskolás lányok bevonására. Ahogy vallják, a nők részvétele nélkül nincs sikeres férfi foci sem, a hölgyek jelenlétének pedig mára társadalmi jelentősége is van. Az OTP Bank Bozsik-programnak köszönhetően jó hír, hogy az elmúlt években bővültek a lehetőségek, és ebben a szezonban már huszonötezer leány ismerkedik a játékkal.

Úgy gondolom, hogy a szülőknek támogatnia kell a gyerek sportágválasztását. Tehát, ha egy kislány úgy dönt, hogy focizni szeretne, adják meg neki a lehetőséget és hagyják, hogy kipróbálhassa magát. Én például a szüleim segítségével a foci által kerültem fel Pestre, ennek köszönhetek sok élményt és rengeteg barátságot.” – mondta Fenyvesi Evelin, a Ferencvárosi TC válogatott focistája, aki a Jánoshalmi FC csapatában kezdte a labdarúgást 2008-ban. Mellesleg ő a Nyugati csapat egyik csapatkapitánya, aki nemrég egy kispesti iskola fiúcsapatát is meglepte.

 

 

Sajtóanyag: Positive

Kapcsolódó

Cseh győzelem a Red Bull Air Race szezonnyitóján Cikk

Karrierje első futamgyőzelmét aratta szombaton a cseh Martin Sonka a Red Bull Air Race 75., „gyémánt“ futamán, melynek immáron tizedik alkalommal Abu-Dzabi adott otthont. Második helyen a spanyol Juan Velarde végzett, aki pályafutása során szintén most először állhatott a Red Bull Air Race dobogójár

Gasztrofotó pályázatot indított Skócia kedvenc whiskyje Cikk

Szemet gyönyörködtető vacsora, tökéletes fények és egy pohár selymes whisky – téged is fotózásra csábít a pillanat? Most Skócia kedvenc whiskyje is kíváncsi legszebb gasztronómiai élményeidre: a The Famous Grouse Gourmet Pillanatok fotópályázatra április 26-ig nevezhetnek az Instagram vállalkozó ked

Építs strandot! - Még egy hónapig lehet jelentkezni a PLÁZS pályázatára Cikk

Már csak egy hónapig lehet jelentkezni a PLÁZS pályázatára. Esztétikus, innovatív, ötletes, funkcionálisan jól használható egyedi és izgalmas strandbútor vagy bútorcsalád tervezésére írt ki pályázatot a tavaly újjáéledt PLÁZS, a siófoki nagystrandon. Bővebb információ a PLÁZS weboldalán található.

Tervezd meg a Finlandia Vodka idei fesztiválszettjét! Cikk

Jön a nyár és vele együtt jönnek a napsugaras vízparti programok, szabadban átbulizott forró esték. Na és persze a fesztiválok…! A Finlandia Vodka és az ArtHungry.com éppen ezért egy kis alkotásra hív: tervezd meg te a finn vodkamárka idei fesztiválszettjét, amelyet a szakmai zsűri mellett a közönsé