Kölyök nyerte a Fülesbagoly Tehetségkutatót Hír

Rendkívüli izgalmakat tartogatott és fantasztikus muzsikákkal zajlott le tegnap  a Fülesbagoly Tehetségkutató döntője. A 10 együttes közül a szakmai zsűri a Kölyök nevű egyszemélyes zenekarnak ítélte a fődíjat. Második helyen végzett a Baron Mantis, a dobogó alsó fokára Szipka-loops állhatott.

Hirdetés

A Fülesbagoly Tehetségkutatót még januárban hirdették meg a szervezők, és magyarországi illetve határon túli magyar, lemezkiadói és országos rádiós játszással nem rendelkező, a könnyűzene bármely stílusában muzsikáló együttesek illetve előadók jelentkezését várták. Rendkívül sokan neveztek be a versenyre, összesen 151 produkció küldött be hanganyagot. Ezeket előzsűrizték, és így alakult ki a döntős mezőny. A fináléban 10 zenekar mutathatta be élőben tudását, mindenki 20 perces minikoncerttel.

A szakmai zsűri (Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója és Warnusz Zsuzsa zenész) négy szempont szerint pontozta a produkciókat: hangszeres tudás, dalszövegek, egyediség, összkép. Ezekből álltak össze a végső pontszámok.

A Fülesbagoly Tehetségkutatót Kölyök, azaz Nemes Gábor nyerte. A pécsi fiatalember egyszemélyes zenekarként egy fantasztikus performansz-koncertet adott, ehhez segítségére voltak a loop-pedálok. A fellépés során kiderült, hogy kiváló énekes, gitáros és beat-boxos, továbbá a didgeridoo-t is mesterien használja. Nyereményei többek közt a Campus Fesztiválon való fellépés, kislemez készítése a Supersize Recording Stúdióban, 5 millió forint értékű sajtómegjelenés, kampány a Zeneszöveg.hu oldalon, egészoldalas interjú a Rockstar Magazinban, illetve fellépés az Öröm a Zene döntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint.

Második helyen végzett a Baron Mantis. A rockduó hatalmas energiával zúzta le a koncertjét. Az értékes sajtómegjelenések mellett Süli András felajánlott nekik egy Campus Fesztiválos fellépést.

A verseny bronzérmese Szipka-loops lett, aki szintén egyszemélyben örvendeztette meg a közönséget egy lenyűgöző bass/loops/hip-hop előadással. A sajtófelületek mellett ő kapta az Újfalusi Gábor-díjat, mint legjobb zenész, mivel a jazzkonzis fiú remekül játszott basszusgitárján. Övé lett az Audio-Technica fejhallgató is.

A különdíjak is mind gazdára találtak: az Eztán muzsikál majd szeptember 15-én a Magyar Népdal Napján (ők Andrásik Remo által meghívást kaptak a Budapest Music Expóra is), Kölyök lép fel a Kowalsky meg a Vega előtt, a Nagy Zsófi and Her Band zenélhet a Hiperkarmával, a Phrenia zúzhat a Road előtt, és a Shaibo nyerte a 2 hetes Fülesbagoly blogos bannerkampányt. Minden döntős zenekar kapott úgynevezett Rövid-díjat, azaz egy-egy Fülesbagoly Pálinkát a Szőke Farkas Kft. felajánlásával.

A díjkiosztó után a FISH! zenekar lépett színpadra, és egy igen meggyőző stand-up comedy rock show-val zárták az estét. A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében, a Cseh Tamás Program Támogatásával jött létre.

 

Sajtóanyag: PR Garden

Kapcsolódó

Szeretni még - Országos középiskolai dalfeldolgozó pályázat Hír

„Jó volna szeretni még, bár nem tudjuk, hogy szeretni mért jó…” – így szól a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar egyik kedvenc dala. És nálatok hogy szólna? Találjátok ki, és mutassátok meg mindenkinek! A Fel! Dolgozás! Szeretni még pályázat ötlete onnan jött, hogy a tatabányai Árpád Gimnázium

Konyha: Szerelem - Megérkezett az új klip! Hír

Szerelem című dalára forgatott klipet az idei Nagy-Szín-Pad elődöntőse, a Konyha zenekar. A két fiatal színész, Kurta Niké (Kút, Terápia) és Jaskó Bálint (Szociopoly, Hacktion) főszereplésével készült videó egy konyhában játszódó, abszurd szerelmi történet. A csapat március 18-án szombaton tartja le

Sziget 2017 - Elindult a jelentkezés a Tábortűz helyszínre Hír

A Sziget Fesztivál egyik legnépszerűbb helyszíne, az óriási tábortűz újra felépül, azonban nincs igazi tábortűz zene és éneklő közönség nélkül! A 25. Szigetre keressük a legtehetségesebb zenészeket, hogy szórakoztassák az összegyűlt Szitizeneket a korábbi Sziget Fesztiválok fellépőinek felidézésév

Fülesbagoly Tehetségkutató: közelgő határidő, Fish! koncert a díjátadón Hír

Április 3-ig lehet jelentkezni a fesztiválfellépéseket, sajtómegjelenéseket, előzenekarozásokat és stúdiózást kínáló Fülesbagoly Tehetségkutatóra. A nagyszabású könnyűzenei verseny döntőjét április 22-én tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban, ahol a nap végén a FISH! ing