Kölyök nyerte a Fülesbagoly Tehetségkutatót Hír

Rendkívüli izgalmakat tartogatott és fantasztikus muzsikákkal zajlott le tegnap  a Fülesbagoly Tehetségkutató döntője. A 10 együttes közül a szakmai zsűri a Kölyök nevű egyszemélyes zenekarnak ítélte a fődíjat. Második helyen végzett a Baron Mantis, a dobogó alsó fokára Szipka-loops állhatott.

Hirdetés

A Fülesbagoly Tehetségkutatót még januárban hirdették meg a szervezők, és magyarországi illetve határon túli magyar, lemezkiadói és országos rádiós játszással nem rendelkező, a könnyűzene bármely stílusában muzsikáló együttesek illetve előadók jelentkezését várták. Rendkívül sokan neveztek be a versenyre, összesen 151 produkció küldött be hanganyagot. Ezeket előzsűrizték, és így alakult ki a döntős mezőny. A fináléban 10 zenekar mutathatta be élőben tudását, mindenki 20 perces minikoncerttel.

A szakmai zsűri (Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója és Warnusz Zsuzsa zenész) négy szempont szerint pontozta a produkciókat: hangszeres tudás, dalszövegek, egyediség, összkép. Ezekből álltak össze a végső pontszámok.

A Fülesbagoly Tehetségkutatót Kölyök, azaz Nemes Gábor nyerte. A pécsi fiatalember egyszemélyes zenekarként egy fantasztikus performansz-koncertet adott, ehhez segítségére voltak a loop-pedálok. A fellépés során kiderült, hogy kiváló énekes, gitáros és beat-boxos, továbbá a didgeridoo-t is mesterien használja. Nyereményei többek közt a Campus Fesztiválon való fellépés, kislemez készítése a Supersize Recording Stúdióban, 5 millió forint értékű sajtómegjelenés, kampány a Zeneszöveg.hu oldalon, egészoldalas interjú a Rockstar Magazinban, illetve fellépés az Öröm a Zene döntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint.

Második helyen végzett a Baron Mantis. A rockduó hatalmas energiával zúzta le a koncertjét. Az értékes sajtómegjelenések mellett Süli András felajánlott nekik egy Campus Fesztiválos fellépést.

A verseny bronzérmese Szipka-loops lett, aki szintén egyszemélyben örvendeztette meg a közönséget egy lenyűgöző bass/loops/hip-hop előadással. A sajtófelületek mellett ő kapta az Újfalusi Gábor-díjat, mint legjobb zenész, mivel a jazzkonzis fiú remekül játszott basszusgitárján. Övé lett az Audio-Technica fejhallgató is.

A különdíjak is mind gazdára találtak: az Eztán muzsikál majd szeptember 15-én a Magyar Népdal Napján (ők Andrásik Remo által meghívást kaptak a Budapest Music Expóra is), Kölyök lép fel a Kowalsky meg a Vega előtt, a Nagy Zsófi and Her Band zenélhet a Hiperkarmával, a Phrenia zúzhat a Road előtt, és a Shaibo nyerte a 2 hetes Fülesbagoly blogos bannerkampányt. Minden döntős zenekar kapott úgynevezett Rövid-díjat, azaz egy-egy Fülesbagoly Pálinkát a Szőke Farkas Kft. felajánlásával.

A díjkiosztó után a FISH! zenekar lépett színpadra, és egy igen meggyőző stand-up comedy rock show-val zárták az estét. A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében, a Cseh Tamás Program Támogatásával jött létre.

 

Sajtóanyag: PR Garden

Kapcsolódó

A Kontraszt zenekar nyerte az Öröm a Zene tehetségkutató 2020-as döntőjét Hír

Kontraszt zenekar Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 10 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. Az A38 Hajón tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit a Kontraszt nyert. A Hangszeresek Országos Szövetsége 2009 óta r

Hova tovább? - Indul a 20. ARC pályázat! Hír

ARC 2020 pályázat Ökológiai összeomlás, világjárványok, társadalmi egyenlőtlenségek. A hétköznapi élet a Föld szinte minden egyes pontján mindinkább a kockázatok elkerülése köré szerveződik. A bolygón zajló lokális és globális jelenségek miatt mindannyiunknak, az összes földlakónak adott a közös feladvány: Hogyan

Elindult a zenekari jelentkezés a Garázsband Fesztivál 2020-ra! Hír

Jubileumához érkezett a Müpa egyik legextrémebb fesztiválja: június 6-án immáron ötödször lesz buli a garázsban! A Garázsband Fesztivál fellépői ezúttal is a szakmai zsűri által legtehetségesebbnek megítélt fiatal zenekarok közül kerülnek ki.  Egészen április 27-ig lehet pályázni! A Müpa egyik mi

Elindult a nevezés a keresztény könnyűzene legrangosabb hazai megmérettetésére! Hír

Elindult a nevezés a 2020-as Szikra-díjra. A keresztény könnyűzene legrangosabb megmérettetésére hat kategóriában várják a pályázatokat február 29-ig, a www.szikraprojekt.hu weboldalon. A Szikra-díj zsűri bizottságában Horváth Gergely, rádiós szakember, Bolyki György, zenész producer, Gável Gellér