Még nem késő! - Március 10-én zárul a Tourism is Our Passion fotópályázat Cikk

Tourism is Our Passion fotópályázat

Hirdetés

2021 február elején hagyományteremtő szándékkal indult egy új országos fotópályázat a turizmus-vendéglátás területén. A Tourism is our passion célja, hogy megmutassa a -pandémia előtt a GDP több mint 10 százalékát adó- szektor emlékeit. A szolgáltatásnyújtás, az alkotás, a kiszolgálás élményét, és ezeket megossza a nagyközönséggel. Ennek köszönhetően bárki bepillanthat a szállodák, éttermek, vendéglátóhelyek különleges világába: a képek elkalauzolnak a szakmák kulisszái mögé is, elmesélve, miből és hogyan születik meg egy szolgáltatás, rendezvény, utazás, egy gyönyörű koktél vagy ízletes főfogás.


Egy verseny, ami közösséget épít

A fotópályázat küldetése, hogy felhívja a figyelmet a turizmusban, vendéglátásban dolgozók örömeire és kihívásaira. A verseny idei témája a „Változás”, amivel emléket állít a pandémia által legsúlyosabban érintett szakma rendkívüli időszakának.  A járványhelyzet és korlátozások miatt a turizmus- vendéglátás szektor óriási átalakuláson megy keresztül, amely nehézséggel, kilátástalansággal éppúgy van tűzdelve, mint összefogással és segítségnyújtással.

„Szerintem két dolgot tud ez megmutatni. Annak is fontos a szerepe, hogy a szomorúságot megörökítsük, és a tragikus oldalát a történetnek. A másik oldala, hogy sok mindent kihozott ez a helyzet az emberekből és vállalkozásokból. Sok jó példát láttam arra, hogy ez a helyzet milyen építő is lehet, remélem ilyeneket is meg tud mutatni a Tourism is our Passion”- mondja a pályázatról Varró Zoltán sztárdesigner, és a verseny zsűrijének tagja.

Ezeket a pillanatokat - a változást, a humort, a hősiességet és a csendet - szeretnénk látni a pályázatra beküldött fotókon, amelyek így bemutatják és visszaadhatják az ágazatban dolgozók szenvedélyét és lelkesedését.

„A turizmusban és vendéglátásban dolgozók a jelen helyzet miatt most saját magukat is kívülről látják néha. Nyilván a fotózás már mindenki számára elérhető, nagyon kíváncsian várom, milyen sztorik, szokatlan megvalósítások lesznek. A vendéglátásban dolgozóknak, amikor van egy pezsgő-nyüzsgő életük, akkor talán nem is emelik fel a fejüket és néznek szét. Ha ez a helyzet valamire jó, akkor az az, hogy elmélyüljünk abban, hogy mi is van, és hogy is néz ki”- tartja Nánási Pál fotográfus, a Tourism is our passion zsűrijének tagja.

A győztes képek az ország hét pontján, egy időben megnyíló kiállításokon adnak majd betekintést a szakmánk kulisszái mögé, miközben segítenek emlékezni és egyben jövőképet alkotni. A szervezők szándéka szerint jövőre már európai pályázatként működik tovább a Tourism is our Passion Photo Award.

Pesti István, a tatai Platán étterem konyhafőnöke, és a verseny zsűritagja szerint a pályázat megmutatja, „hogy nem vagyunk egyedül. Ebben mindenki benne van, mindenki elszenvedője és megtapasztalója, mind vendég, mind a vendéglátásban élő emberek. Most hiányzik az, amit az étterembe járás tud adni, nem csak az ételek, hanem a hangulat, a közösen eltöltött idő, hogy készülünk rá, tervezzük. Ez az élmény hiányzik a vendégeknek, nekünk meg ez a munkánk, ez az életünk”.

Kategóriák:

  • 2020 emlékei
  • Turizmus hősei
  • Pillanatnyi mosoly
  • Vendégek nélkül (csend)

Zsűrizés és szavazás: a beadott pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, a fődíjat pedig a közönségszavazás győztese kapja. A kiállításra minden kategória, zsűri és közönség által választott első három helyezettje kerül.

Zsűri tagjai: Baki Péter (elnök, Magyar Fotóművészek Szövetsége), Nánási Pál (fotográfus), Pesti István (konyhafőnök, Platán, Tata), Varró Zoltán (designer), Vágó Ágnes (főszerkesztő, turizmusonline.hu), Nagy-Szász István (CPI Hotels).

Pályázók köre: szállodások, vendéglátósok, külsős kollegák, turisztikai szakemberek, valamint azok, akik igénybe veszik az általuk nyújtott szolgáltatást.

Nevezés: Díjmentes. A mobillal vagy fényképezőgéppel készült pályaműveket elektronikus úton lehet feltölteni a tourismisourpassion.com weboldalra. Csak saját, a pályázó által készített alkotás nevezhető. Egy pályázó - kategóriától függetlenül - maximum 10 fotót küldhet be. Minden képhez rövid képaláírást is várunk. A feltöltött képek technikai paraméterei: JPG formátum, oldalarány: 1:1 vagy 4:3, felbontás: minimum 7 Mpixel, fájlméret: maximum 16 MB.

Pályázati időszak: 2021. február 10. – 2021. március 10.

Az eredményhirdetés 2021. március 30-án várható.

A fotópályázat nyereményei között az alábbiak találhatóak: MIELE porszívó, METRO gourmet csomag, CEWE Nyeremény kupon, éves belépőjegy Mai Manó Házba és szállodai voucherek. Kiemelt partnereink a MIELE Professional és a JAB, fő támogatóink a METRO és a CEWE.

Országos kiállítás megnyitó: 2021. április (a pontos időpont a korlátozások változásától függ)

Jótékonysági árverés: Az ország hét pontján szervezett kiállítás végeztével a nyertes pályaműveket jótékonysági árverésre bocsájtjuk. A nevezők a képek feltöltésekor kiválaszthatják, hogy melyik alapítványhoz juttassuk el az árverésből befolyt összeget az alábbi három közül:

 

További Tourism is our passion részletek >>>

 

Tourism is our passion

Kapcsolódó

Eltűnt épületek és életképek, a háború előtti Budapestről [videó] Cikk

Eltűnt épületek és életképek, a háború előtti Budapestről Olyan budapesti épületek állnak egy új, különleges technológiával készült animációs film középpontjában, melyek a II. világháború során megsérültek. A filmben a Ritz Szálló, az Elevátor-ház, a Tüköry-palota vagy épp a városligeti Regnum Marianum templom nem csak, hogy életre kelnek, de életképekke

Csáth és démonai az online térben - bemutató a Vígstreamházban Cikk

Csáth és démonai Egyszerre volt író, orvos, pszichoanalitikus, mellette festett és zenét szerzett, mindeközben a démonjaival is küzdött. Február 13-án, Csáth Géza születésnapján a Vígstreamház közvetítéssorozatában bemutatott előadás eredeti levelekkel, naplóbejegyzésekkel, valamint Csáth Géza irodalmi műveivel és

Két hét alatt két nemzetközi forgatókönyvíró versenyt is megnyert Peter Noel Cikk

Peter Noel Két forgatókönyvíró versenyt nyert meg két héten belül a magyar író. Ráadásul az egyiket egy olyan afrikai filmes versenyen, ahol európai pályázó eddig még sosem nyert. Peter Noelnek most ez sikerült, ezzel megszerezte a 18. nemzetközi eredményét. Peter Noel két éve, januárban döntötte el, hogy i

Két hét alatt két nemzetközi forgatókönyvíró versenyt is megnyert Peter Noel Cikk

Peter Noel Két forgatókönyvíró versenyt nyert meg két héten belül a magyar író. Ráadásul az egyiket egy olyan afrikai filmes versenyen, ahol európai pályázó eddig még sosem nyert. Peter Noelnek most ez sikerült, ezzel megszerezte a 18. nemzetközi eredményét. Peter Noel két éve, januárban döntötte el, hogy i