A Dunakanyar legmenőbb bringapontjává vált a Lupa Cikk

A Dunakanyar legmenőbb bringapontja: a Lupa

Hirdetés

A Fekete-tengertől az Atlanti-óceánig tartó úthálózat, az Eurovelo 6 főváros-Szentendre szakasza az egyik legkedveltebb útvonala a bringázóknak. A tengertől az óceánig, de mindenképpen a Budapesttől Dunakanyarig kerekezőknek érdemes megállniuk „Budapest tengerpartjánál”, a pálmafás, fehérhomokos, kristálytiszta vízű Lupánál, ami egy minden igényt kielégítő bringapont is, nem beszélve a számos egyéb szolgáltatásáról.  Június 11-én pedig egy bringás buli is várja a kerékpár szerelmeseit: beindul a Kellys Summer Jam a most megnyílt Lupa Öbölben.

2020 szeptemberében adták át a forgalomnak a Budapest-Szentendre kerékpárút 5,6 kilométeres szakaszát, mely az Eurovelo 6 kerékpárút részekéntaz Európai Kerékpárút Hálózathoz tartozva az Atlanti-óceánt köti össze a Fekete-tengerrel, több fontos, nagy európai folyót és egyben Budapest tengerpartját, a Lupát is érintve. A Szentendrére vezető szakasz az egyik legnépszerűbb hazai kerékpárút, Szentendre a legnépszerűbb desztináció, de a főváros-Dunakanyar rész immár Európában is egyedülálló nevezetességgel, egy szuper bringaponttal is dicsekedhet.

A kerékpárút Duna felőli szakaszának egy része ugyanis határos a Lupa strand- és élménycentrummal, ezen a részen nyitottak egy bringás bejárót, lehetővé téve ezzel, hogy az itt tekerők egyből lejuthassanak a Lupa Öböl részhez, ami egy mindent kielégítő kerékpárbarát szolgáltató hely.  Nem beszélve a Lupa Beachről, ami egy egyedülálló strand és sportélményeket, valamint széles gasztro kínálatot nyújtó attrakció is.

Idén tehát már a kerékpáros út felől egy külön bicajos bejárat nyílt a bicajosoknak, innen egy belső úton el lehet jutni egészen a vízparton található bringás-büféig, ahol árnyékolt parkoló, szervizpont, mosdó és kulacstöltési lehetőség várja a megpihenni vágyókat. Az elektromos bringások feltölthetik bicajukat, akik igénylik, ingyenesen kölcsönözhetnek lakatot és a büfében bringás fröccs várja a megszomjazott kerekezőket. És akinek strandolni van kedve, nem kell a főbejárathoz mennie jegyet váltani, hanem ezt a bringásbüfében megtehetik a látogatók a Lupa-tó mindkét strandjára, az Öböl Strandra és a Beachre egyaránt.

Egy további, hiánypótló szolgáltatással is segíti a Lupa a kerékpárosokat. A belvárosból a Lupára induló vendégeket szállító Lupa busz alkalmas a drótszamár szállításra is. Így, aki nem akar a belváros forgatagából kitekerni, az a Lupa Buszon ingyenesen kiszállíthatja a bringáját és akár egy óbudai állomáson leszállva, onnan már kétkeréken jöhet tovább, majd a nap végén busszal mehet vissza, egészen a Nyugatiig.

Szombaton 17 órától pedig már egy kerékpáros rendezvény is várja az érdeklődőket, e-bike teszteléssel, „kétkerekű” moziélménnyel és természetesen strandolással a Dunakanyar legmenőbb bringapontján, a most megnyílt Lupa Öbölben.

Bővebb információ a Kellys Summer Jam FB eseményén található. 

 

Lupa Beach

Kapcsolódó

Világsztár fellépő indítja az ünnepi PLÁZS-hétvégét! Cikk

Artbat - PLÁZS 2022 Világsztár fellépővel érkezik a hétvégi Plázs, a WeLoveBalaton Festivalon pedig több mint 30 fellépő váltja majd egymást. Augusztus 19-én egy igazi világsztár duó áll majd a DJ pult mögé a siófoki Plázson.  Az ARTBAT, az Artur és Batish alkotta duó a legsikeresebb ukrán elektronikus zenei előadók

Már látogatható Budapest első levendulaparkja Cikk

Újpesti Levendulapark Néhány nappal ezelőtt megnyitott az Újpesti Levendulapark. A Szilas-patak partján kialakított zöldterületen 5800 tő levendula és 1400 más évelő növény mellett sétálóösvények, szelfi- pihenőpontok, lila padok, fehér ülőkavicsok, pergolák és napelemes térlámpák várják a látogatókat. A mindenki számá

Ismét lecsap a Balatoni Retro Láz a Plázson Cikk

Plázs - Balatoni Retro Láz A Plázson augusztusban is sorjáznak a jobbnál-jobb bulik: ezen a pénteken a Delta koncertezik a Balaton nagyszínpadán, másnap pedig ismét lecsap a Balatoni Retro Láz, de útjára indul szombaton a partyhajó is. Ha csütörtök, akkor DR BRS és SzerelemCsütörtök: a Music Teraszon a legjobb hiphop, R&am

Látogatottsági rekordot ért el az idei Kőfeszt Cikk

Látogatottsági rekordot ért el a Kőfeszt 2022-ben Mintegy 40 ezren vettek részt a Kőfeszt - A nyugalom fesztiválja 5 napos programjain a Káli-medence és vonzáskörzete 10 településén. A negyedik alkalommal megrendezett fesztivál majdnem háromszor annyi látogatót vonzott a Balaton-felvidék mesés környezetébe, mint az előző évben. Idén ismét a Kőfe