A Dunakanyar legmenőbb bringapontjává vált a Lupa Cikk

A Dunakanyar legmenőbb bringapontja: a Lupa

Hirdetés

A Fekete-tengertől az Atlanti-óceánig tartó úthálózat, az Eurovelo 6 főváros-Szentendre szakasza az egyik legkedveltebb útvonala a bringázóknak. A tengertől az óceánig, de mindenképpen a Budapesttől Dunakanyarig kerekezőknek érdemes megállniuk „Budapest tengerpartjánál”, a pálmafás, fehérhomokos, kristálytiszta vízű Lupánál, ami egy minden igényt kielégítő bringapont is, nem beszélve a számos egyéb szolgáltatásáról.  Június 11-én pedig egy bringás buli is várja a kerékpár szerelmeseit: beindul a Kellys Summer Jam a most megnyílt Lupa Öbölben.

2020 szeptemberében adták át a forgalomnak a Budapest-Szentendre kerékpárút 5,6 kilométeres szakaszát, mely az Eurovelo 6 kerékpárút részekéntaz Európai Kerékpárút Hálózathoz tartozva az Atlanti-óceánt köti össze a Fekete-tengerrel, több fontos, nagy európai folyót és egyben Budapest tengerpartját, a Lupát is érintve. A Szentendrére vezető szakasz az egyik legnépszerűbb hazai kerékpárút, Szentendre a legnépszerűbb desztináció, de a főváros-Dunakanyar rész immár Európában is egyedülálló nevezetességgel, egy szuper bringaponttal is dicsekedhet.

A kerékpárút Duna felőli szakaszának egy része ugyanis határos a Lupa strand- és élménycentrummal, ezen a részen nyitottak egy bringás bejárót, lehetővé téve ezzel, hogy az itt tekerők egyből lejuthassanak a Lupa Öböl részhez, ami egy mindent kielégítő kerékpárbarát szolgáltató hely.  Nem beszélve a Lupa Beachről, ami egy egyedülálló strand és sportélményeket, valamint széles gasztro kínálatot nyújtó attrakció is.

Idén tehát már a kerékpáros út felől egy külön bicajos bejárat nyílt a bicajosoknak, innen egy belső úton el lehet jutni egészen a vízparton található bringás-büféig, ahol árnyékolt parkoló, szervizpont, mosdó és kulacstöltési lehetőség várja a megpihenni vágyókat. Az elektromos bringások feltölthetik bicajukat, akik igénylik, ingyenesen kölcsönözhetnek lakatot és a büfében bringás fröccs várja a megszomjazott kerekezőket. És akinek strandolni van kedve, nem kell a főbejárathoz mennie jegyet váltani, hanem ezt a bringásbüfében megtehetik a látogatók a Lupa-tó mindkét strandjára, az Öböl Strandra és a Beachre egyaránt.

Egy további, hiánypótló szolgáltatással is segíti a Lupa a kerékpárosokat. A belvárosból a Lupára induló vendégeket szállító Lupa busz alkalmas a drótszamár szállításra is. Így, aki nem akar a belváros forgatagából kitekerni, az a Lupa Buszon ingyenesen kiszállíthatja a bringáját és akár egy óbudai állomáson leszállva, onnan már kétkeréken jöhet tovább, majd a nap végén busszal mehet vissza, egészen a Nyugatiig.

Szombaton 17 órától pedig már egy kerékpáros rendezvény is várja az érdeklődőket, e-bike teszteléssel, „kétkerekű” moziélménnyel és természetesen strandolással a Dunakanyar legmenőbb bringapontján, a most megnyílt Lupa Öbölben.

Bővebb információ a Kellys Summer Jam FB eseményén található. 

 

Lupa Beach

Kapcsolódó

Országos kvízjáték is várja a látogatókat a 2. Főzdekocsmák Éjszakáján Cikk

Főzdekocsmák Éjszakája Közös, országos programot szerveznek a magyar sörfőzdékben működő vendéglátóhelyek, azaz taproomok október 7-én. A Főzdekocsmák Éjszakáján a sörfőzdékbe is benézhetnek a látogatók. Együtt népszerűsíti a „taproom kultúrát” több magyarországi sörfőzde saját vendéglátóhelye október 7-én, amikor közö

40 hazai független lemezkiadó kínálatából válogathatunk az Independent Label Fair Budapest vásárán Cikk

 Independent Label Fair 2023 Szeptember 23-án hetedik alkalommal szervezik meg az Independent Label Fair Budapest (ILF) vásárát a Magyar Zene Házában, ahol közel negyven hazai és határon túli magyar független kiadó kínálatából szerezhetik be lemez- vagy kazettagyűjteményük legújabb darabjait az érdeklődők. A börze mellett a m

Mégis mire készüljünk? - Válaszkeresés szeptember 8-tól az ARC kiállításon Cikk

23. ARC közérzeti kiállítás - Budapest 150 ARC+ kiállítás „Vannak, akik szerint a mesterséges intelligencia átveszi a hatalmat, és rabszolgasorba juttatja az egész emberiséget. Ők minden erejükkel azon vannak, hogy minél több tartalmat állítsanak elő a mesterséges intelligencia leleplezésére, és ehhez az összeesküvések hívői mellett a mesterséges intelli

Augusztus 29-től közel egy hétig 250 féle sör vár a Szabadság téren! Cikk

Belvárosi Sörfesztivál 2023 Több mint 250-féle sörrel, a legjobb magyar főzdék kézműves különlegességeivel és nemzetközi márkák remekeivel várja a Belvárosi Sörfesztivál a látogatókat hat napon át, 2023. augusztus 29. és szeptember 3. között. A rendezvénynek immáron második esztendeje főtámogatója a magas színvonalú hazai sö