Bepörgött a Corvin Plaza - Extrém Sport Nap volt a bevásárlóközpontban Cikk

Nagy terek, lépcsők, szédítő magasságok... Az extrém sportolóknak igazi paradicsom lehet egy bevásárlóközpont. Nemrég a Corvin Plazában break táncosok, BMX kerékpárosok és cheerleader lányok vették birtokba a közösségi tereket.  

Hirdetés

A Corvin Plaza egy napra a felnőttek játszóterévé változott május 20-án, szombaton. Az egész napos program során minden látogató találkozhatott és beszélgethetett a jelenlévő sportolókkal, akik az érdeklődőknek különleges bemutatókat is tartottak. A pláza területét birtokba vevő akrobatákat megszégyenítő sportolók olyan extrém kunsztokat mutattak be, amiktől a vendégek lélegzete is elállt.

A BMX-esek a bevásárlóközpont teraszán kápráztatták el a vásárlókat, olyan talajon végzett trükköket bemutatva, amik sok-sok éves gyakorlást és elhivatottságot követelnek meg.

A Cyr wheel talán egyelőre még kevéssé ismert Magyarországon, viszont a hétvégén mindenki meggyőződhetett arról, hogy a sportágnak helye van a legszebb sportok közt is, hiszen az óriás karikával gyönyörű koreográfiákat bemutató atléta teljesen lenyűgözte és elvarázsolta a nézőket.

A kilátogatók tapsolhattak még a cheerleader lányoknak, az airtrack akrobatáknak, break táncosoknak, és street workout bajnokainak is.

A lengyel sportmárkának, a Croppnak köszönhetően hétvégén ráadásul bárki számára lehetőség nyílt az extrém sportok világát közelebbről is megismerni, hiszen szakemberek segítségével a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták magukat akár BMX-esként is, vagy belekóstolhattak az Airtrack „hullámzó” talajába is. Ilyen kezdeményezés még nem volt Magyarországon, így a rendezvény kiemelkedőnek számít az extrémsport produkciók terén. A programokat és a sportolókat Tokár Tamás, televíziós műsorvezető és volt extrémsportoló mutatta be az odalátogatóknak.

„Az extrém sportok nagyon fontos szerepet kaptak az életemben, öt éven keresztül görkorcsolyáztam. Nagyon örülök, hogy a rendezvényen népszerűsíthettük ezeket a sportágakat, hiszen mentálisan és fizikálisan is nagyon fontos valamilyen mozgásformát űzni. Ez a sportnap olyan szempontból is jelentős volt, hogy eljuttatta az üzenetet nagyon sok embernek, Magyarországon is van lehetőség szervezetten extrém sportolni.”  – fogalmazott a műsorvezető.

A bemutatók lebonyolításában és a fellépők biztosításában partner volt a Flip Unit Production, Magyarország legnagyobb extrém sport ügynöksége, melynek vezetője, Balogh Dávid így nyilatkozott: Az Extrém Sportnapot elsősorban azért hirdettük meg, hogy népszerűsítsük az extrém sportágakat, és hogy lehet biztonságos körülmények között, szervezett módon gyakorolni ezeket a mozgásformákat – mondta a produkciós team vezetője, aki egyébként 11 évvel ezelőtt találkozott először az extrém sporttal.

 

Sajtóanyag: Red Lemon

Kapcsolódó

Cseh győzelem a Red Bull Air Race szezonnyitóján Cikk

Karrierje első futamgyőzelmét aratta szombaton a cseh Martin Sonka a Red Bull Air Race 75., „gyémánt“ futamán, melynek immáron tizedik alkalommal Abu-Dzabi adott otthont. Második helyen a spanyol Juan Velarde végzett, aki pályafutása során szintén most először állhatott a Red Bull Air Race dobogójár

Ifjú tehetségeket keres a Magyar Labdarúgó Szövetség Cikk

A Magyar Labdarúgó Szövetség belevaló és különleges 10-14 éves fiú- és lányfocistákat keres a Bozsik Bajnokok programba. A kiválasztott gyerekek többek között Gera Zoltánnal, Király Gáborral, Juhász Rolanddal és Fenyvesi Evelinnel játszanak együtt május 31-én, a Magyar Kupa-döntő előtti gálamérkőzés

Red Bull Air Race Budapest - Íme a hétvégi program! Cikk

Adrenalin földön, vízen, levegőben – most hétvégén minden az extrémsportról, a zenéről és persze a száguldásról szó majd Budapest szívében, ugyanis újra hazánkba látogat a Red Bull Air Race mezőnye. A világbajnokság kivételes izgalmakat ígér idén, hiszen jelenleg holtverseny van az első helyen, de a

Nemzeti Vágta 2017 - Hétvégén dübörög a Székely Vágta! Cikk

Hetedik alkalommal startolnak el a Székely Vágta futamai Sepsiszentgyörgyön, a háromszéki Óriáspince-tetőn július 14-től 16-ig. A legjobbak a döntő összecsapáson, a budapesti Nemzeti Vágtán képviselhetik településüket szeptember 15 és 17 között. A határon túli Elővágta újdonsága, hogy idén először k